«Κόκκινοι» – «Πράσινοι»: 1-8…

Η… γκρίνια κι η μουρμούρα που υπάρχει τις τελευταίες ώρες για τους ρέφερι των τελικών των play off της Α1 (και κυρίως για τον 2ο στη σειρά) δεν λέγεται. Όπου σταθεί κι όπου βρεθεί κανείς και ακούσει αθλητική συζήτηση που ‘χει να κάνει με την αναμέτρηση των δύο «αιωνίων» θ’ ακούσει τα… μύρια όσα. Πολύ δε περισσότερο στα site κοινωνικής δικτύωσης, προεξάρχοντος βέβαια του facebook, όπου «κόκκινοι» και «πράσινοι» οπαδοί δίνουν… ρέστα.

Βέβαια δεν χρειάζεται να «διυλίζουμε τον κώνωπα και να καταπίνουμε την κάμηλο», αλλά να βλέπουμε τα πράγματα με την πιο απλή διάστασή τους. Κάτι που έπραξε κι ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Σόμογλου που έβαλε τα πράγματα κάτω κι έκανε το πιο απλό. Προχώρησε σε μία σύγκριση της απόδοσης των παικτών των δύο ομάδων στους δύο πρώτους τελικούς… Το αποτέλεσμα; Στο τέλος του κειμένου, όπως το ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook και ευγενικά μας επέτρεψε να το δημοσιεύσουμε:

«Διαιτησία, διαιτησία, διαιτησία. Καλά, δεν έχουμε κουραστεί σ’ αυτή τη χώρα να χάνουμε όλοι από τη διαιτησία; Τι να συζητάμε ρε παιδιά για τους δύο πρώτους τελικούς της Α1; Μια απλή σύγκριση στα ζευγάρια των δύο δωδεκάδων και το ποιος έχει επικρατήσει να κάνουμε και γίνεται ολοκάθαρη η υπεροπλία του Παναθηναϊκού.

ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ – ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ: Κανονικά το ζευγάρι θα ήταν Λο – Διαμαντίδης, αλλά ο μικρός έπαιξε βασικός πλέι μέικερ και στα δύο παιχνίδια. Όσο κακός κι αν ήταν ο… μεγάλος Μήτσος κι όσο ταλαντούχος κι αν είναι ο μικρός Δημήτρης, δεν τίθεται μέτρο σύγκρισης. Αυτά τα παιχνίδια κερδίζονται από τις μεγάλες προσωπικότητες. Ακόμη κι όταν αυτές δεν βρίσκονται σε καλή μέρα.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-1.

ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ – ΟΥΚΙΤΣ:Ίσως η πιο απρόσμενη επικράτηση – τουλάχιστον μέχρι στιγμής – επικράτηση των “πράσινων”. Ο Bill είναι υπέρμετρα νευρικός και χωρίς καθαρό μυαλό. Απ’ όλους τους παίκτες μοιάζει να έχει επηρεαστεί περισσότερο απ’ όλους από την απουσία του Λο. Ο Κροάτης είναι τρελοκομείο, αλλά μέχρι στιγμής όλα του πάνε δεξιά.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-2.

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ – ΜΑΤΣΙΟΥΛΙΣ:Ο “Παπ” ακόμη δεν έχει εμφανιστεί στους τελικούς. Ο Λιθουανός δεν κάνει καμιά εκπληκτική σειρά, αλλά σίγουρα έχει δώσει περισσότερα στην ομάδα του απ’ ότι ο Παπανικολάου.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-3.

ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ – ΓΚΙΣΤ:Ο Λο έχει γαστρεντερίτιδα, ο Γιώργος μοιάζει να τα κάνει… πάνω του κάθε φορά που βρίσκει απέναντί του τον Αμερικάνο. Ο Αμερικάνος αποτελεί μέχρι στιγμής παίκτη – κλειδί των τελικών.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-4.

ΠΑΟΥΕΛ – ΛΑΣΜΕ:Αρνούμαι να μπω σε οποιαδήποτε διαδικασία σύγκρισης:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-5.

ΣΛΟΥΚΑΣ – ΚΑΡΙ:Ο Κώστας εμφανίζεται απρόσμενα άτολμος στους τελικούς. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί. Αντίθετα ο Αμερικάνος αποδεικνύεται λίρα εκατό για τον Πεδουλάκη. Η παρουσία του και στα δύο παιχνίδια ήταν κάτι περισσότερο από καταλυτική. Για μένα ο αθόρυβος MVP έως τώρα στη σειρά.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-6.

ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ – ΜΠΡΑΜΟΣ:Αγνώριστος και ο “Πέρπε”. Δεν είναι μόνο άστοχος, αλλά δεν έχει καταφέρει ούτε μία φορά να ποστάρει στο λόου ποστ αντίπαλό του. Αντίθετα ο Μάικ έχει σημειώσει και στα δύο παιχνίδια καθοριστικά τρίποντα και φυσικά έχει παίξει σκυλίσια άμυνα.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-7.

ΧΑΙΝΣ – ΣΧΟΡΤΣΑΝΙΤΗΣ:Το πρώτο δίδυμο στο οποίο επικρατεί κατά κράτος ο Ολυμπιακός. Ο Κάιλ παλεύει μόνος του απέναντι σε όλους, ενώ ο Σόφο έχει μείνει στη σκιά του διδύμου Λάσμε – Γκιστ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-7.

ΑΝΤΙΤΣ – ΓΚΟΥΙΝ:Ο καθοριστικός στα μεγάλα παιχνίδια Σκοπιανός έχει κολλήσει στη μετριότητα. Ούτε… ξύλο δεν παίζει κάτω από τα καλάθια. Ο Γκουίν δεν είναι τίποτα σπουδαίο, αλλά στο λίγο χρόνο που παίζει και τα τριποντάκια του βάζει και σίγουρα προσφέρει αναλογικά στον Πεδουλάκη περισσότερα από αυτά που έδωσε σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ ο Πέρο στον Μπαρτζώκα.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-8.

ΣΕΡΜΑΝΤΙΝΙ – ΤΣΑΡΤΣΑΡΗΣ:Άφαντος ο πρώτος, με ελάχιστο χρόνο συμμετοχής ο δεύτερος. Ισοπαλία.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: 1-8.

Μένουν από τη μία Λο, Γκετσεβίτσιους και από την άλλη Ξανθόπουλος, Σκορδίλης, για τους οποίους δεν μπορεί να υπάρξει σύγκριση για διαφόρους λόγους. Όταν λοιπόν στα ζευγαρώματα η ομάδα σου πλεονεκτεί μόνο σε ένα, δεν μπορείς να υποστηρίζεις ότι χάνεις από τη διαιτησία. Έτσι απλά. Για να έχει ελπίδες ανατροπής ο Ολυμπιακός πρέπει αυτό το 1-8 να γίνει – με την προσθήκη του υγιούς Λο – τουλάχιστον 5-5! Τότε ναι, θα έχει τύχη να φτάσει στο 3-2»…