Κ. Ρουμελιώτης: «Με λίγη επιπλέον δουλειά δεν θα είμαστε ο σάκος του μποξ…»

Απ’ το Αιγάλεω βρέθηκε στη Σάμο κουβαλώντας μαζί του την όρεξη και τη διάθεση και δηλώνοντας σίγουρος για τις δυνατότητες του Πολυκράτη στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής. Μάλιστα ο προπονητής της ομάδας Κώστας Ρουμελιώτης στην εκ βαθέων «κουβεντούλα» που όπως επισημαίνει ο συντάκτης του samosbasket.gr είχαν, δεν έκρυψε ότι «… με λίγη περισσότερη δουλειά απ’ όλους, δεν θα είναι ο Πολυκράτης ο σάκος του μποξ», όπως κάποιοι έχουν ήδη σπεύσει να τον «βαφτίσουν»!

Αναλυτικά όλη η χαλαρή –όπως τονίζει ο συντάκτης του κειμένου απ’ το samosbasket.gr – κουβέντα με τον Κώστα Ρουμελιώτη.

Ποιά είναι η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στον Πολυκράτη;
Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε με αυτούς τους παίκτες που έχουμε, είχαμε ατυχία με τον τραυματισμό του Κιάσσου Δημήτρη αλλά και το πρόβλημα τραυματισμού που προέκυψε με τον Καρρά Διαμαντή στα γόνατά του. Εμείς θα τους περιμένουμε, αλλά μέχρι να μπούν στους ρυθμούς της ομάδας θα πάρει αρκετό χρόνο. Πήραμε τον Αλέξη Αλεξίου, τον Πέτρο Κρασσόπουλο, τον Χάρη Τζελέπη και φυσικά όπως γνωρίζετε τους Στέργιο Μυτιληνού, Βαγγέλη Τσουρή και Παναγιώτου Βασίλη. Μιλάμε με δύο ακόμη παίκτες που πιστεύω ότι η μετακίνησή τους στην ομάδα θα έχει αίσιο τέλος. Όπως είπα όμως και πιο πρίν, λόγω της ατυχίας που είχαμε με τους δύο παίκτες από το Καρλόβασι, θα ήταν καλό η ομάδα να ενισχυθεί με ακόμη δύο παίκτες, αφού θα πρέπει να έχουμε ένα κορμό 8-9 ατόμων, που θα μπορεί να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες των αγώνων. Φυσικά και δεν θέλω να σκέφτομαι τις περιπτώσεις τραυματισμών διότι κάτι τέτοιο θα μας πάει αρκετά πίσω.

Με τους περσινούς παίκτες του Πολυκράτη τι γίνεται;
Οι περσινοί δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, καταλαβαίνω ότι δίνουν πάρα πολλά έτσι ώστε να συνηθίσουν το νέο τρόπο προπόνησης και σκέψης του προπονητή και πιστεύω ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε και η ομάδα θα βρεί το δρόμο της.

Δημοσιεύματα από την Αθήνα λένε ότι φέτος ο Πολυκράτης στην έδρα του θα είναι μια ωραία εκδρομή για τις φιλοξενούμενες ομάδες και ένα άνετο απόγευμα όταν θα παίζουν στην έδρα τους. Εσείς τι λέτε;
Τα έχω διαβάσει κι εγώ. Εντάξει ο καθένας γράφει ότι θέλει. Πιστεύω όμως ότι αν δουλέψουμε λίγο παραπάνω, κάνουμε τις απαραίτητες προσθήκες παικτών, εμπεδώσουμε ότι ναι μεν φοράμε τη φανέλα του Πολυκράτη, αλλά εκπροσωπούμε όλη τη Σάμο, τότε πιστέψτε με δεν θα είμαστε ο σάκος του μποξ που θέλουν να μας παρουσιάζουν. Η στιγμή όμως που θ’ αρχίσουν οι αγώνες πλησιάζει και μείς κάθε μέρα πρέπει να γινόμαστε καλύτεροι και ανταγωνιστικότεροι.

Σε αυτές τις κατηγορίες, σ’ αυτούς τους αγώνες το κίνητρο και την ώθηση τη δίνει ο κόσμος. Τι λέτε στους φιλάθλους του νησιού που αγαπάνε το μπάσκετ;
Είναι διαφορετικά για μια ομάδα να παίζει σε ένα γήπεδο εντός έδρας με τους φιλάθλους της και να γίνεται γιορτή από τις φωνές και τα συνθήματα και διαφορετικά να παίζει σε ένα άδειο γήπεδο. Και μην ξεχνάτε ότι οι δυνατές έδρες δίνουν πολλές φορές τους δύο βαθμούς, άσχετα αν η ομάδα παίζει καλά ή όχι. Γιατί καμιά φορά η δυνατή έδρα δουλεύει ανάποδα για τη φιλοξενούμενη ομάδα κι ας είναι καλύτερη. Πάντως καλό θα ήταν όλοι οι φίλαθλοι του νησιού να παρακολουθούν τα εντός έδρας παιχνίδια, ανεξάρτητα συλλογικής συμπάθειας στο νησί. Οι αγώνες του Πολυκράτη στο γήπεδό μας θα είναι μια γιορτή και μια καλή ευκαιρία ακόμη και για τα μικρά παιδιά να δούν κάτι διαφορετικό. Άλλωστε σε αυτή την κατηγορία θ’ αγωνιστούν παίκτες που έχουν αγωνιστεί παλιότερα σε μεγαλύτερες κατηγορίες (Α1, Α2, Β’ Εθνική κατηγορία). Ξέρω ότι η χώρα διανύει δύσκολη οικονομική περίοδο με πολλά προβλήματα, αλλά όπως λέει και το σλόγκαν «Μία ομάδα, ένα νησί ενωμένο, μια αγάπη διαρκείας». Αγοράζοντας μία κάρτα διαρκείας στις τιμές που υπάρχουν, να είναι σίγουροι οι φίλαθλοι ότι μας βοηθάνε να ξεπερνούμε όποιο πρόβλημα παρουσιάζετε.

Είστε ένας πολύπειρος προπονητής, με πλήθος παραστάσεων από άλλες ομάδες, έχετε κάνει αμέτρητες προπονήσεις με πλειάδα παικτών που αυτή τη στιγμή διαπρέπουν σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Έχετε κάνει κάποια πλάνα για να μεταφέρετε τις γνώσεις σας στα μικρά παιδιά;
Τα μικρά παιδιά που ασχολούνται με το άθλημα να ξέρετε ότι είναι το μέλλον. Όταν μάθουμε σωστά το μπάσκετ στα παιδιά, τότε θα έχουμε και καλές ομάδες με μικρό κόστος, αλλά και γιατί όχι καλές Εθνικές ομάδες σε όλες τις κατηγορίες. Αν βάλουμε όμως λίγη παραπάνω δουλειά ο καθένας μας στις μικρές ηλικίες τότε να ξέρετε ότι “θα θερίσουμε πλούσια σοδειά”. Στα σχέδιά μου και πάντα σε συνεργασία με την διοίκηση του Πολυκράτη είναι να κάνουμε κάποια κάμπ όπου θα καλέσουμε τα μικρά παιδιά του νησιού και θα δουλέψουμε μαζί τους. Υπάρχουν και οι απαραίτητες γνωριμίες έτσι ώστε να έρθουν και γνωστοί παίκτες αλλά και προπονητές για να διδάξουν στα παιδιά. Κι επειδή το μπάσκετ είναι το μεράκι μου και η αρρώστια μου, είμαι διατεθειμένος να συνεργαστώ πάντα αφιλοκερδώς, με οποιαδήποτε ομάδα του νησιού, να δείξω σε παιδιά που δουλεύουν σε ακαδημίες αυτά που ξέρω και θέλω να τα μοιράζομαι με ανθρώπους του μπάσκετ. Θέλω να συνεργαστώ με τους προπονητές των ομάδων του νησιού, γιατί μόνο μέσα από τη συνεργασία βγαίνει το σωστό αποτέλεσμα.

Πως είναι η προσωπική σας ζωή στο νησί;
Προσαρμόστηκα αμέσως. Στρώθηκα στη δουλειά γιατί το μπάσκετ είναι το μεράκι μου, η αγάπη μου. Από το μπάσκετ να ξέρετε ότι δεν έχω βγάλει λεφτά, δεν μπόρεσα να αγοράσω ούτε ένα παπάκι. Θέλω τις γνώσεις που έχω για το μπάσκετ να τις μοιράζομαι με όλους. Φυσικά δεν θα μπορούσα να μην ευχαριστήσω τον κ. Καρρά για όλα όσα κάνει για την ομάδα και έχει αποδείξει ότι η ομάδα είναι όλη του η ζωή. Είναι πάντα δίπλα μου. Τον κ. Αντωνούσο που και αυτός έχει επωμιστεί αρκετά καθήκοντα έτσι ώστε η ομάδα να δουλεύει αρμονικά. Τον κ. Αρχοντούλη Γιάννη που και αυτός με τον τρόπο του είναι πάντα δίπλα μου, αλλά και κοντά στην ομάδα. Θέλω να πω και πάλι ότι κόσμος θα πρέπει να σταθεί δίπλα μας, χρειαζόμαστε από την οικονομική του βοήθεια, μέχρι το χτύπημα στην πλάτη συνοδευόμενο από ένα καλό λόγο.

Πηγή: samosbasket.gr