Λάβετε θέση στο 1ο Streetball στο Ρέθυμνο!

H κοινωνική πλευρά του μπάσκετ θ’ αναδειχθεί στο τριήμερο 24-25-26 Ιουνίου στην πλατεία του “Αγνώστου Στρατιώτη” στο Ρέθυμνο, καθώς εκεί θα διεξαχθεί το 1ο Streetball 2X2. Μία γιορτή του μπάσκετ, που δεν έχει σαν στόχο να φέρει τους φίλους του αθλήματος πιο κοντά στο σπορ, αλλά και να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων απ’ τις συμμετοχές θα διατεθεί για αγορές σε είδη ανάγκης και εξοπλισμό του Ειδικού Νηπιαγωγείου και του Ειδικού Δημοτικού σχολείου ατόμων με ειδικές ανάγκες που εδρεύουν στο Ρέθυμνο!
Το 1ο Streetball 2Χ2 είναι μία πρωτοβουλία του Ρέθυμνο Σπορ Fm 103.3 σε συνεργασία με τον Capital Radio 90.7 και θα φέρει πολλούς φίλους του μπάσκετ πιο κοντά παίζοντας μονά παιχνίδια σ’ έναν μοναδικά διαμορφωμένο χώρο. Περισσότεροι από 128 μπασκετμπολίστες και μπασκετμπολίστριες, θα επιδοθούν σε νοκ-άουτ μονομαχίες αναδεικνύοντας νικήτρια μία και μόνο ομάδα! Μάλιστα πριν οι δύο φιναλίστ βρεθούν… ενώπιος ενωπίω, θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν αντιμέτωποι με λαμπρά αστέρια του παρελθόντος αλλά και του παρόντος που διαπρέπουν με τις ομάδες τους. Οι Γιώργος Σιγάλας, Ίαν Βουγιούκας, Μανώλης Παπαμακάριος και Γιώργος Παπαδάκος είναι οι αθλητές που θα φορέσουν φανέλα και σορτσάκι και θα τεθούν αντιμέτωποι με τους συμμετέχοντες!
Όσοι είναι, λοιπόν άνω των 15 ετών, γυναίκες ή άντρες, δημιουργούν τις δικές τους, ομάδες-παρέες τριών ατόμων (το ένα γι’ αλλαγή). Μαθητές ή μαθήτριες, φοιτητές ή φοιτήτριες ερασιτέχνες αθλητές-τριες ή κι επαγγελματίες, μπορούν να πάρουν μέρος στην τριήμερη γιορτή του μπάσκετ, που θα περιλαμβάνει πέραν των αγώνων και πολλά event.
Επίσης για τους φίλους-ες αθλητές-τριες που θεωρούν ότι έχουν μία παραπάνω έφεση στο σκοράρισμα από απόσταση, θα διεξαχθεί διαγωνισμός τριών πόντων όπου οι κορυφαίοι «16», θα μπουν στην διαδικασία της παραδοσιακής εκτέλεσης από τα 5 κλασικά σημεία του τριπόντου. Εδώ, η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι οι διαγωνιζόμενοι, θα σουτάρουν 15 μπάλες στο σύνολο, 5 απ’ αυτές θα είναι έγχρωμες και θα μετρούν για δύο πόντους η καθεμία. Ο χρόνος εκτέλεσης θα είναι τα 40’’ (δευτερόλεπτα).
Η διαδικασία των δηλώσεων για τη συμμετοχή στο τουρνουά, έχει ήδη ξεκινήσει με το κόστος στα 20 ευρώ για κάθε ομάδα και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν μ’ ένα τηλεφώνημα στα γραφεία του σταθμού από Δευτέρα ως και Παρασκευή τις ώρες από 12.00 έως και 19.00 στο τηλέφωνο 28310 58333, καθώς και μια επίσκεψη στο «Άγνωστος Kiosk» στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη (τηλ.28310 54336), από όπου θα μπορούν να προμηθευτούν και ενημερωτικό υλικό σχετικό με τους αγώνες, κανονισμούς κτλ.

Πηγή: http://www.kretaworldbasket.gr