Λάβρος κατά πάντων ο Βασιλακόπουλος

“Εμείς ακόμη και τώρα θα επιμέναμε ο αγώνας να γίνει στις 6 Μαρτίου”, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα (2/3), επιρρίπτοντας για μία ακόμη φορά την ευθύνη για την όλη τροπή στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας στο υπουργείο Παιδείας και την ΓΓΑ. Έναν τελικό που συνεχίζει να παραμένει στον “αέρα”, καθώς ουδείς αναλαμβάνει την ευθύνη είτε για να βρεθούν οι… οπαδοί (!), είτε για να τον αναβάλει οριστικά και αμετάκλητα.
Πάντως ο πρόεδρος της ΕΟΚ στην συνέντευξη Τύπου ήταν λάβρος κατά πάντων, τονίζοντας ότι “δεν φταίει το μπάσκετ για τα επεισόδια στο ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί να γίνονται επεισόδια στο ποδόσφαιρο και να την “πληρώνει” το μπάσκετ. Αυτή η αναποφασιστικότητα πυροδοτεί τη βία. Η Πολιτεία πρέπει να παίρνει αποφάσεις και να συγκρούεται. Αυτό είναι που λείπει και το οποίο εκφράσαμε από την πρώτη στιγμή”.

Ο Βασιλακόπουλος ανέφερε ότι απ’ τις 10 Φλεβάρη που έστειλε η ΕΟΚ έγγραφο στην Πολιτεία, ζητώντας να μάθουν τις ενέργειες που θα γίνουν για τον τελικό, η ανταπόκριση ήρθε με σύσκεψη 15 ημέρες μετά, στις 25 Φλεβάρη και πρόσθεσε: “Από την πρώτη στιγμή η ομοσπονδία είπε δημόσια πως ο τελικός θα γίνει στις 6 Μαρτίου. Είμαι της άποψης ότι η συντεταγμένη Πολιτεία δεν πρέπει να υποχωρεί μπροστά στην οργανωμένη βία και την αλητεία. Θα πρέπει εμείς και η Πολιτεία να λύσουμε το θέμα αυτό”.

Όσον αφορά την… ταμπακιέρα ο Βασιλακόπουλος ανέφερε ότι “… δώσαμε 3000 εισιτήρια στην Αστυνομία στις 28 Φλεβάρη, για να πάνε στο υπουργείο παιδείας και να μοιραστούν σε μαθητές, όπως είχαν πει. Στη διάρκεια του ΔΣ της ΕΟΚ μας ενημέρωσαν ότι πάμε σε νέα σύσκεψη, διότι είχαν αλλάξει τα δεδομένα. Ποια ήταν αυτά; Τους ρωτήσαμε, αλλά δεν μας απάντησαν ποτέ. Στη σύσκεψη της Τρίτης, το Υπουργείο Παιδείας έκανε λόγο για πρόθεση. Πιστεύω πως στο Υπουργείο πρέπει να ξέρουν γράμματα. Δεν ήταν πρόθεση, ήταν ξεκάθαρη θέση. Μας είπαν πως δεν είχαν χρόνο.

Δεν κατάλαβα, την Παρασκευή υπήρχε χρόνος και δεν υπήρχε τρεις μέρες μετά; Μας έκαναν λόγο για τις Απόκριες. Δεν ήξεραν εδώ κι ένα χρόνο πότε είναι οι Απόκριες. Μάλλον θεωρούν τους άλλους καραγκιόζηδες.

Ο εκπρόσωπος της ΓΓΑ επανέλαβε την ίδια θέση. Αντί οργανωμένων οπαδών να δουν τον αγώνα μαθητές ή αθλητές ακαδημιών έως 12 ετών. Στα πρακτικά αναφέρεται πως θέση του ΓΓΑ είναι να αναβληθεί ο αγώνας ή να γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

Πιστεύω πως είναι μια πρόταση ακραία. Εμείς ευχόμαστε να μην ξαναγίνει αγώνας κεκλεισμένων των θυρών. Δηλαδή τι, να κάνουμε έναν αγώνα απλά και μόνο για να τον κάνουμε; Στο δίλημμα να γίνει ο αγώνας χωρίς φιλάθλους ή ν’ αναβληθεί, η αστυνομία πρότεινε την αναβολή του.

Μίλησα με τον κύριο Νικητιάδη, που με την ιδιότητα του Υπουργού Τουρισμού ήταν στη Στοκχόλμη συμφωνήσαμε να επιμείνουμε σε όσα είχαν συμφωνηθεί στη σύσκεψη της Παρασκευής. Δεν υπάρχει όμως χρόνος για να αλλάξει ό,τι είναι δρομολογημένο να αλλάξει».

Ο χρόνος, βέβαια, πλέον όχι απλά πιέζει, αλλά μάλλον μοιάζει με… θηλιά στο λαιμό όσων έχουν φέρει την κατάσταση εδώ κι αυτό. “Έχει φτάσει Τετάρτη μεσημέρι. Τι να κάνουμε τώρα; Σύσκεψη το Σάββατο για το πως θα γίνει το παιχνίδι την Κυριακή;”, το σχόλιο του Βασιλακόπουλου, ο οποίος εξέφρασε την απογοήτευσή του για τις εξελίξεις, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα βία.

“Έχουμε έναν κοινωνικό χουλιγκανισμό. Όλοι διαμαρτύρονται για να διαμαρτυρηθούν. Δεν αντιδικούμε, αλλά διεκδικούμε να παρθούν τα σωστά μέτρα κι οι σωστές αποφάσεις την ώρα που πρέπει. Αν δεν γίνονται αυτά, δίνουν δικαίωμα σε αυτούς που απεργάζονται την κοινωνική ειρήνη να οργανωθούν καλύτερα. Πρέπει να γίνει μετωπική σύγκρουση, να τελειώνει αυτή η ιστορία».

Φυσικά δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί για μία ακόμη φορά στην πρόταση που έχει καταθέσει να μεταφερθούν οι ΠΑΕ και οι ΚΑΕ στο Υπουργείο Εμπορίου και να καταργηθεί η ΕΕΑ, αλλά και να γίνει επιτροπη Αθλητικού σχεδιασμού. Να είναι ανεξάρτητη, να μετέχει το Υπουργείο και ανεξάρτητοι φορείς.