Ξεχώρισαν οι Ρος και Ερβινγκ (+vds)

Αρκετές καλές στιγμές περιείχαν οι διαγωνισμοί του Σαββάτου στο All Star Weekend. Κατ’ αρχάς, τα “φαβορί” καταποντίστηκαν στους δύο κύριους διαγωνισμούς, τα καρφώματα (Τζέιμς Γουάιτ) και τα τρίποντα (Στιβ Νόβακ). Στον πρώτο είδαμε ορισμένα καλά καρφώματα, όχι όμως και κάτι το εξεζητημένο, αν και ο Τέρενς Ρος ικανοποίησε σε γενικές γραμμές. Ο Κάιρι Ερβινγκ έκανε τρομερό τελικό και ήταν ο δίκαιος νικητής στα τρίποντα, ενώ ο Ντέιμιαν Λίλαρντ και η ομάδα του Κρις Μπος κατέκτησαν τους άλλους δύο διαγωνισμούς.

Αξιο αναφοράς είναι ότι το ΝΒΑ αποφάσισε φέτος να κάνει μια μικρή αλλά ουσιώδη αλλαγή στους διαγωνισμούς του Σαββάτου. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν ανά (δυτική και ανατολική) περιφέρεια και μάζευαν βαθμούς για το φιλανθρωπικό ίδρυμα που εκπροσωπούσαν, με τη Δύση να επικρατεί στο τέλος με 140-125.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΡΦΩΜΑΤΩΝ – Terrence Ross

Ο Τέρενς Ρος κατέκτησε δίκαια το διαγωνισμό καρφωμάτων αφού συγκέντρωσε το 58% των ψήφων του κοινού στον τελικό, όντας σαφώς ανώτερος από τον περσινό νικητή Τζέρεμι Εβανς. Ο γκαρντ των Ράπτορς έκανε πιο δύσκολα και πιο εντυπωσιακά καρφώματα, δείχνοντας ότι είχε κρατήσει τα καλύτερα για το τέλος, αφού αυτά που έκανε στον πρώτο γύρο δεν άξιζαν τους 99 βαθμούς που συγκέντρωσε.

Γενικά οι κριτές ήταν μάλλον ελαστικοί, αφού μοίρασαν 50άρια σε τέσσερα καρφώματα, από τα οποία είναι ζήτημα αν άξιζε τέτοια βαθμολογία μόνο το πρώτο του Ρος. Ο Τζέιμς Γουάιτ, δε, αδικήθηκε κατάφωρα στο πρώτο του κάρφωμα, το οποίο τελείωσε με τα δύο χέρια πηδώντας λίγο μπροστά από τη γραμμή των ελευθέρων βολών και οι κριτές του έδωσαν… 45 -την ώρα που ο Ρος έπαιρνε 49 για το πιο απλό κάρφωμα (το δεύτερο) της βραδιάς!

Σε γενικές γραμμές, πάντως, ο Ρος άξιζε τον τίτλο αφού ήταν ο πιο… συνεπής όλων, συνδυάζοντας δύναμη, εκρηκτικότητα, φινέτσα και αποτελεσματικότητα. Ο Τζέρεμι Εβανς είχε… στυλ, δεν έκανε όμως και τίποτα το… τρελό για να πάρει τον τίτλο, ενώ ο Τζέιμς Γουάιτ μάλλον… ξενέρωσε μετά την πρώτη βαθμολόγηση και εν συνεχεία αγχώθηκε από τα… φώτα του ΝΒΑ και δεν κατάφερε να τελειώσει το δεύτερο κάρφωμα.

Εμπνευση είχε, όχι όμως και αποτελεσματικότητα ο Τζέραλντ Γκριν, που απέτυχε στο δεύτερο κάρφωμα, ενώ οι Φαρίντ, Μπλέντσο έκαναν καλά δεύτερα καρφώματα όχι όμως και για… 50 ρε παιδιά!

Τελικός

Τέρενς Ρος 58%
Τζέρεμι Εβανς 42%

 

Πρώτος γύρος

1ο 2ο Συν.
Τέρενς Ρος 50 49 99
Τζέρεμι Εβανς 47 43 90
Κένεθ Φαρίντ 39 50 89
Ερικ Μπλέντσο 39 50 89
Τζέραλντ Γκριν 50 32 82
Τζέιμς Γουάιτ 45 32 77

 

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΡΙΠΟΝΤΩΝ – Kyrie Irving

Τον Κάιρι Ερβινγκ δεν τον “πίστευαν” πολλοί, ωστόσο όχι μόνο κατέκτησε εύκολα τον διαγωνισμό τριπόντων, αλλά πλησίασε ακόμα και το ιστορικό ρεκόρ που είχε κάνει ο Κρεγκ Χότζες (25). Ο γκαρντ των Καβαλίερς τελείωσε τον τελικό γύρο με 25 βαθμούς, αφού έχασε την τελευταία πολύχρωμη μπάλα και δεν ισοφάρισε το ρεκόρ για τον καλύτερο γύρο. Πάντως, και οι 23 ήταν υπεραρκετοί για να του δώσουν τον τίτλο, αφού προηγουμένως είχε φροντίσει να βάλει 10 τρίποντα στη σειρά! Δεύτερος τερμάτισε ο Ματ Μπόνερ, που έκανε την καλύτερη επίδοση στον πρώτο γύρο, ενώ έκπληξη αποτέλεσε ο αποκλεισμός του μεγάλου φαβορί, του Στιβ Νόβακ…

Τελικός

Κάιρι Ερβινγκ 23
Ματ Μπόνερ 20


Πρώτος γύρος

Ματ Μπόνερ 19
Κάιρι Ερβινγκ 18
Ράιαν Αντερσον 18
Στιβ Νόβακ 17
Στέφεν Κάρι 17
Πολ Τζορτζ 10

 

 

SKILLS CHALLENGE – Damian Lillard

Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ ήταν μακράν ο καλύτερος και γρηγορότερος στον διαγωνισμό επιδεξιότητας. Ο ρούκι του Πόρτλαντ έκανε τον καλύτερο χρόνο τόσο στον πρώτο γύρο, όσο και στον τελικό, όπου νίκησε εύκολα τον Τζρου Χόλιντεϊ. Απογοήτευσε ο περσινός νικητής, ο Τόνι Πάρκερ, ο οποίος δεν κατάφερε να βάλει το σουτ από τα 6 μέτρα, αλλά το χειρότερο χρόνο της ημέρας τον έκανε ο Τζεφ Τιγκ…

Τελικός

Ντέιμιαν Λίλαρντ 29,8”
Τζρου Χόλιντεϊ 35,6”


Πρώτος γύρος

Ντέιμιαν Λίλαρντ 28,8”
Τζρου Χόλιντεϊ 29,3”
Μπράντον Νάιτ 32,2”
Τζέρεμι Λιν 35,8”
Τόνι Πάρκερ 48,7”
Τζεφ Τιγκ 49,4”

 

 

SHOOTING STARS – Chris Bosh, Dominique Wilkins, Swin Cash

Ο διαγωνισμός Shooting Stars “πήγε” στην (πιο τυχερή) ομάδα του Κρις Μπος, που είχε συμπαίκτες τον Ντόμινικ Γουίλκινς και την Σουίν Κας. Στον τελικό νίκησε την ομάδα των Ράσελ Γουέστμπρουκ, Ρόμπερτ Χόρι, Μάγια Μουρ, ωστόσο επί της ουσίας ευνοήθηκε από το καινοτόμο φετινό σύστημα. Στον πρώτο γύρο η ομάδα του Γουέστμπρουκ και αυτή του Χάρντεν έκαναν τους δύο καλύτερους χρόνους στην ιστορία του παιχνιδιού, από τη στιγμή όμως που βρίσκονταν και οι δύο στη δυτική περιφέρεια, μόνο μία εξ αυτών μπορούσε να προκριθεί! Ετσι, η ομάδα του Μπος -τερμάτισε πρώτη στην Ανατολή- πέρασε στον τελικό, όπου στάθηκε επίσης τυχερή, μιας και δύο φορές η μπάλα… μπήκε και βγήκε σε σουτ του Γουέστμπρουκ από το κέντρο…

Τελικός

Μπος-Γουίλκινς-Κας 1’29”
Γουέστμπρουκ-Χόρι-Μουρ


Πρώτος γύρος

Γουέστμπρουκ-Χόρι-Μουρ 29,5”
Χάρντεν-Κασέλ-Τόμπσον 37,9”
Μπος-Γουίλκινς-Κας 50”
Λόπεζ-Μπογκς-Κάτσινγκς 1’07”