Λέμε ΝΑΙ στην Απεργία, ΟΧΙ στον… στρουθοκαμηλισμό!

Φίλοι αναγνώστες,
Το infobasket.gr από τις έξι το πρωί κατεβάζει… γενικούς διακόπτες, μετέχοντας στις δύο 48ωρες απεργίες των δημοσιογράφων (από τις 6 πρωί της Πέμπτης 7/4 έως τις 6 το πρωί της Δευτέρας 11/4). Για μία ακόμη φορά ακολουθεί τη γραμμή τόσο της ΕΣΗΕΑ, όσο και των υπόλοιπων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ, ενάντια στην εργοδοτική και την κυβερνητική πολιτική, που επιδιώκει την πλήρη απορρύθμιση της εργασίας στο χώρο των ΜΜΕ…
Δεν πρόκειται να παίξουμε το ρόλο του ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗ, όπως κάποιοι επιθυμούν κι όπως κάποιοι θα κάνουν, χρησιμοποιώντας και πάλι την «καραμέλα» πως «η ΕΣΗΕΑ δεν μας αναγνωρίζει».
Ούτε κι εμάς μας έχει αναγνωρίσει, αλλά δεν πρόκειται να κάνουμε το χατίρι κάποιων και να συμμετέχουμε σ’ αυτό το ψευτοδίλημμα, με το οποίο προσπαθούν να υπονομεύσουν τη μάχη.

Διότι περί μάχης πρόκειται και την οποία όλοι μαζί θα πρέπει να τη δώσουμε. Να παλέψουμε για τις συλλογικές μας συμβάσεις, για να μην υπάρχει αυθαιρεσία από τους εργοδότες. Όλοι μαζί θα πρέπει να παλέψουμε για να δημιουργήσουμε μία γερή βάση, στην οποία θα πατάει ο κλάδος και να είναι πραγματικά ΕΛΕΥΘΕΡΗ η δημοσιογραφία.
Όλοι μαζί θα πρέπει να σταθούμε απέναντι σ’ εκείνους που θέλουν τη δημοσιογραφία υποχείριό τους και κάνουν ότι περνά απ’ το χέρι τους για να μην ρυθμιστεί το θέμα για το εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς των εργαζομένων στο διαδίκτυο.

Λέμε ΝΑΙ στην Απεργία, αλλά ΟΧΙ στον στρουθοκαμηλισμό εκείνων που δεν βλέπουν τι συμβαίνει γύρω τους. Στη σύγχρονη δημοσιογραφία θα πρέπει επιτέλους να υπαχθούν κι οι δημοσιογράφοι των Ενημερωτικών sites.
Θα πρέπει τόσο οι Δημοσιογραφικές Ενώσεις, όσο κι οι Κυβερνώντες να πάψουν ν’ αγνοούν(;) την αλλαγή που συμβαίνει εδώ και καιρό στο χώρο της Ενημέρωσης και να προχωρήσουν άμεσα στην αναγνώριση των Ενημερωτικών sites και του ρόλου των δημοσιογράφων που εργάζονται σε αυτά.