Λίβανος: «Αποδέχτηκα με χαρά και τιμή»

Με όνομα ιστορικό και με μία φανέλα βαριά η ΜΕΝΤ είναι από τις ομάδες που δίνουν αίγλη στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής. Ο σύλλογος της Τούμπας προχώρησε σε αλλαγή στη τεχνική ηγεσία κι έτσι μετά τους Χατζούλη και Μιχαϊλίδη στην άκρη του πάγκου θα κάθεται πλέον ο Γιάννης Λίβανος, ο οποίος γνωρίζει καλά τα… κατατόπια της κατηγορίας, καθώς ήταν μέχρι πρότινος στην Αναγέννηση/Φλόγα. Ο 30χρονος τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ  για τη συνεργασία του με τη ΜΕΝΤ, ενώ αναφέρθηκε και στις αλλαγές  που σκοπεύει να φέρει στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας.

Αναλυτικά:

Για τη συνεργασία του με την ομάδα της ΜΕΝΤ:

«Μετά την αποχώρηση μου από την Αναγέννηση και με τον τρόπο που αυτή έγινε ήθελα να βρω την ευκαιρία να είμαι σε μία ομάδα στην ίδια κατηγορία που θα έχει προοπτικές για να κάνω κάτι καινούριο και να καθιερωθώ στη κατηγορία. Η ΜΕΝΤ είναι από τις πιο ιστορικές ομάδες στο χώρο και όπως είναι φυσικό για τη θέση του προπονητή ερίζουν πολλοί. Όταν μου έγινε η πρόταση την αποδέχτηκα με μεγάλη χαρά και τιμή, όμως πριν πω το “ναι” ανέλαβα να διασφαλίσω τους προκατόχους μου και μετά τον εαυτό μου. Έκανα κινήσεις παρότι δεν είναι αρμοδιότητα μου για να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα με τους φίλους μου κύριους Χατζούλη και Μιχαϊλίδη».

Για τους στόχους που θέτει:

«Οι προκάτοχοι μου έχουν αφήσει εξαιρετικό έργο και φαίνεται ότι δούλεψαν σκληρά με την ομάδα. Πέρσι η ΜΕΝΤ διεκδίκησε την άνοδο της, ενώ φέτος προσπαθεί να έχει μία εύκολη σωτηρία. Θέλω να διατηρήσω τα θετικά στοιχεία που βρήκα από τους προκατόχους μου και να προσθέσω κάποιες δικές μου πινελιές στον επιθετικό τομέα. Στόχος για εμάς παραμένει η σωτηρία και θέλουμε να ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα μπορεί να μας παρουσιαστούν μέσα στη χρονιά».

Για το παιχνίδι με τη Νήαρ Ηστ:

«Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα χρόνο να προετοιμάσω την ομάδα. Ουσιαστικά πάμε στην Αθήνα με μόλις μία προπόνηση. Δεν σκοπεύω να αλλάξω τίποτα στο τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Θα πάμε και θα διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί. Στη έδρα της Νήαρ Ηστ έπαιξε και με την προηγούμενη ομάδα μου. Πρόκειται για ένα “καυτό” γήπεδο, όμως όπως λέω στους παίκτες μου είμαστε η ΜΕΝΤ και η φανέλα μας είναι πολύ βαριά και δεν μπορούμε σε κανένα παιχνίδι να παραδινόμαστε με ψηλά τα χέρια».