Λαμπράκος η νέα προσθήκη

Λίγες μέρες μετά την απόκτηση του Σωκράτη Γκιζόγιαννη, ο Αρκαδικός προχώρησε σε ακόμα μία μεταγραφική κίνηση. Η ομάδα της Τρίπολης συμφώνησε με τον 32χρονο φόργουορντ Γιώργο Λαμπράκο ενισχύοντας έτσι σημαντικά το ρόστερ.

Η ανακοίνωση αναλυτικα:

«Ο Αρκαδικός προχώρησε σε μία ακόμα προσθήκη πριν το παιχνίδι στο Παγκράτι, συμφωνώντας με τον 32χρονο φόργουορντ Γιώργο Λαμπράκο, που θα ενισχύσει το ρόστερ της ομάδας μέχρι το φινάλε της αγωνιστικής περιόδου.

Ο Λαμπράκος ξεκίνησε από την Κυριακή προπονήσεις με την ομάδα και μπορεί να αγωνιστεί την Τετάρτη στο Μετς εναντίον του Παγκρατίου, ενώ σε συνδυασμό με τη διακοπή του πρωταθλήματος θα έχει την ευκαιρία μέσα από την καθημερινή δουλειά στο γήπεδο, να επιστρέψει σε καλύτερη ακόμα αγωνιστική κατάσταση προσθέτοντας μία ακόμα αξιόπιστη λύση στο ρόστερ της ομάδας.

 Ο Λαμπράκος γεννήθηκε στις 27 Ιουνίου 1978 και είναι ένας από τους τέσσερις παίκτες του Αρκαδικού μπάσκετ, που ξεκίνησαν την καριέρα τους από την Τρίπολη (ΓΣ Αρκαδίας) και έφτασαν να παίξουν στην κορυφαία εθνική κατηγορία (Τσουκαλάς, Γεωργακόπουλος και Γαλιώτος οι άλλοι τρεις) .

 Ο Λαμπράκος έπαιξε στον Πανιώνιο έχοντας προπονητή τον μεγάλο Ντούσαν Ίβκοβιτς και συμπαίκτες ονόματα όπως ο Ζάρκο Πάσπαλιε, ο Φάνης Χριστοδούλου και ο Μπάιρον Ντίνκινς. Εκείνη τη χρονιά μάλιστα ο Πανιώνιος τερμάτισε 3ος και πήρε για πρώτη φορά στην ιστορία του το εισιτήριο για την Ευρωλίγκα.

Ο Λαμπράκος εξ άλλου είναι και ο πρώτος διεθνής παίκτης του Αρκαδικού μπάσκετ, καθώς μετράει 34 συμμετοχές με την εθνική εφήβων, στην οποία ήταν μέλος από τις 2 Μαΐου 1994 μέχρι τις 14 Ιουλίου 1996 σημειώνοντας συνολικά 229 πόντους, ενώ συμμετείχε και σε ένα πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα αντιμετωπίζοντας τον μεγάλο Γερμανό (και σημερινό σταρ του ΝΒΑ) Ντίρκ Νοβίτσκι.

 Το ατομικό ρεκόρ πόντων του Λαμπράκου με την εθνική εφήβων είναι 19 από τον αγώνα εναντίον της Ρωσίας στις 22 Ιουνίου 1996. Ο Λαμπράκος έχει ξαναφορέσει τη φανέλα του Αρκαδικού δύο φορές στο παρελθόν, ενώ έχει αγωνιστεί ακόμα στον Πανιώνιο, το Μίλωνα, την ΕΑ Λάρισας, τον Παπάγου, το Π. Φάληρο και τον Άλιμο.

 Μιλώντας για την αγωνιστική του επιστροφή στα πάτρια εδάφη ο Γιώργος Λαμπράκος δήλωσε: Ευχαριστώ τους ανθρώπους του Αρκαδικού, τους προπονητές και τη διοίκηση, που μου έδωσαν την ευκαιρία να βρίσκομαι στην ομάδα.

Νιώθω ιδιαίτερη χαρά, διότι μετά από πολλά χρόνια που έπαιζα στο επίπεδο της Α2 κατηγορίας, αυτή τη φορά μου δίνεται η ευκαιρία να εκπροσωπήσω την ομάδα της πόλης μου. Από την πλευρά μου θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα με οποιοδήποτε τρόπο μου ζητηθεί».