Λαρόζας: «Πρέπει να ανταπεξέλθουμε»

Μεγάλες συγκινήσεις, πολλές ανακατατάξεις και σκληρές μάχες κρύβει σχεδόν κάθε αγωνιστική της Α’ ΕΣΚΑΝΑ ανδρών. Από χθες ο Εθνικός απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής, καθώς πήρε σπουδαία νίκη με 76-67 μέσα στην έδρα του Μανδραϊκού. Η ομάδα του Πειραιά εκτός ότι υποχρέωσε σε δεύτερη συνεχόμενη ήττα την Μάνδρα κατάφερε να πάρει και τη διαφορά, καθώς στον πρώτο γύρο είχε ηττηθεί με 64-61. Ο τεχνικός του Εθνικού, Στέφανος Λαρόζας, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τη νίκη της ομάδας του, τους στόχους που θέτει, ενώ παραδέχθηκε ότι γίνεται ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπου όλα είναι ανοιχτά.

Αναλυτικά:

Για την σπουδαία νίκη μέσα στη Μάνδρα επί του Μανδραϊκού:

«Πήγαμε αποφασισμένοι να παίξουμε αυτό το παιχνίδι. Το καλό είναι ότι σταδιακά έχουμε σημαντική βελτίωση στον τομέα της άμυνας αλλά και στον τομέα της ψυχολογίας απέναντι σε οποιαδήποτε κατάσταση άμυνας. Έχοντας αυτό το αβαντάζ σε κάποια κομβικά σημεία στρατηγικής αντεπεξήλθαμε.  Ειδικά στο 4ο δεκάλεπτο που το ματς ήταν κοντά θεωρώ ότι μέτρησε και η κακή ψυχολογία που είχε η Μάνδρα, καθώς προερχόταν από μία οριακή ήττα από τον Φάρο. Σε συνδυασμό με τις άμυνες ματς απ που παίξαμε και δεν βρήκαν λύσεις είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν το ρυθμό τους. Ειδικά όταν περάσαμε μπροστά στο σκορ η ψυχολογία τους φορτώθηκε περισσότερο. Βέβαια πρέπει να τονίσω ότι σε αυτό το κομμάτι στρατηγικής βοήθησε πολύ όλο το προπονητικό επιτελείο που είμαστε μαζί. Τόσο ο Κώστας Παπαδόπουλος όσο και ο Άγγελος Γεωργάκης βοήθησαν πολύ. Πάντα τρία μυαλά είναι καλύτερα από ένα».

Για τους στόχους του Εθνικού:

“Ο στόχος έχει τεθεί από την αρχή της σεζόν και δεν είναι άλλος από το πρωτάθλημα. Δεν είναι εύκολο, καθώς υπάρχουν πολύ δύσκολα παιχνίδια, όμως εμείς πρέπει να αντεπεξέλθουμε. Καθόλου εύκολος πολύ δύσκολα παιχνίδια. Έχουμε τα ντέρμπι με Φάρο και Ιωνικό εκτός έδρας, όμως όλα τα παιχνίδια θέλουν προσοχή και πρέπει να αντιμετωπιστούν με τον δέοντα σεβασμό».

Για το πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΝΑ που φέτος έχει πολλές δυνατές ομάδες:

«Έχουν ξεχωρίσει τέσσερις ομάδες που διεκδικούν άνοδο, όμως και οι υπόλοιπες είναι αξιόμαχες  με καλούς παίκτες. Ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να έρθει μία νίκη που πολύ θα τη θεωρήσουν έκπληξη, όμως δεν είναι στη πραγματικότητα, καθώς όλες έχουν καλό υλικό. Αυτό που λέω επιβεβαιώνεται από τα αποτελέσματα, καθώς άμα παρατηρήσετε δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Για παράδειγμα το Παλαιό Φάληρο παραλίγο να κερδίσει τον Φάρο, ενώ κι εμείς επικρατήσαμε πολύ δύσκολα».