Λιακόπουλος: «Το μόνο που θέλουμε είναι να σωθούμε»

Ο Πανελευσινιακός πέτυχε την πρώτη του νίκη στην Α1 με αντίπαλο την Καβάλα στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Η ιστορική στιγμή για την ομάδα της Ελευσίνας σημαδεύτηκε και από την εξαιρετική απόδοση του Νίκου Λιακόπουλου ο οποίος βοήθησε τα μέγιστα προς αυτή τη κατεύθυνση. Όντας αλάνθαστος και πετυχαίνοντας 18 πόντους ενώ παράλληλα μάζεψε δυο ριμπαόυντ, μοίρασε έξι ασίστ και έκλεψε τρεις φορές την μπάλα από τους αντιπάλους του, ο έμπειρος γκαρντ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής για την ομάδα του. Ο ίδιος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ, www.psak.gr, για τα συναισθήματα όλων μετά το τέλος του αγώνα αλλά και για την δύσκολη συνέχεια που τους περιμένει.

Νίκο, πετύχατε την πρώτη σας νίκη στην Α1. Αυτό σας αφαίρεσε ένα βάρος από τις πλάτες σας εν όψει της συνέχειας;

«Σίγουρα υπήρχε άγχος μέχρι να έρθει η νίκη. Αυτό φάνηκε από την αρχή του παιχνιδιού. Η αλήθεια είναι ότι είχαμε στο μυαλό μας το προηγούμενο παιχνίδι που ήμασταν μπροστά στην μεγαλύτερη διάρκεια και τελικά το χάσαμε. Αυτός ήταν ένας παράγοντας που μας είχε αυξήσει το άγχος αλλά το θέμα είναι ότι μπήκαμε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και ειδικά στην άμυνα και τελικά καταφέραμε να το κερδίσουμε».

Ποιο πιστεύεις ότι ήταν το κλειδί για να κερδίσετε το παιχνίδι κόντρα στην Καβάλα;

«Το πιο σημαντικό ήταν ότι καθ όλη την διάρκεια του αγώνα ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι και αποδώσαμε εξαιρετικά στην άμυνα. Αυτά ήταν τα κλειδιά της νίκης. Ήταν τα σημαντικότερα πράγματα που κάναμε στον αγώνα και κερδίσαμε. Ειδικά σε ότι αφορά την άμυνα είναι δεδομένο ότι μας βοήθησε πάρα πολύ καθώς αν δεν παίζεις καλή άμυνα είναι σίγουρο πως δεν θα έχει και καλές επιθετικές επιλογές και όλο αυτό κοστίζει πολύ σε ένα παιχνίδι».

Εσύ είχες εξαιρετική απόδοση κατά την διάρκεια του αγώνα…

«Για να κερδίσει μια ομάδα πρέπει όλοι να κάνουν πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο. Εγώ έπρεπε να σκοράρω. Το θέμα είναι ότι προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα. Όλοι παίκτες βοήθησαν να κερδίσει και από τη στιγμή που το καταφέραμε είμαστε το ίδιο χαρούμενοι όλοι μας».

Στο μέλλον τι μπορούμε να περιμένουμε από την ομάδα σας;

«Εμείς απλά πρέπει να συνεχίσουμε την δουλειά μας και να είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας. Θα πρέπει να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

Οι στόχοι δεν έχουν αλλάξει από την αρχή της χρονιάς….

«Εμείς θέλουμε να παραμείνουμε στην κατηγορία. Αυτό έχουμε θέσει ως στόχο και αυτό θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε και όσο πιο νωρίς το κάνουμε τόσο το καλύτερο. Από εκεί και πέρα αν μπορέσουμε να βάλουμε στην συνέχεια ψηλότερους στόχους αυτό θα είναι ακόμα καλύτερο. Το μόνο που θέλουμε προς το παρόν όμως είναι να παραμείνουμε στην κατηγορία».

Τέλος θα ήθελες να κάνεις μια ευχή;

«Το μόνο που θέλω είναι να είμαστε υγιής πάνω από όλα και να προσπαθήσουμε μέσα από την ομάδα να κερδίσουμε τους προσωπικούς μας στόχους».