Λιόγας: «Έχει κάτι να εκφράσει η Καρδίτσα»

Η Καρδίτσα εξασφάλισε τη μαθηματική της άνοδο στην Α1 γράφοντας τη δική της ιστορία. Με αφορμή αυτό το γεγονός, ο προπονητής της Θεσσαλικής ομάδας, Δημήτρης Λιόγας, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» και αναφέρθηκε για τα συναισθήματά του αλλά και στα όσα ξεχώρισε στην Καρδίτσα. 

( ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Για τα συναισθήματα τους για την άνοδο: «Όταν βλέπεις μια κατάσταση στην οποία η ομάδα έχει ρεκόρ 23-2, φαίνεται ότι όλα «κυλάνε» τέλεια. Η πραγματικότητα είναι ότι όταν είσαι μέσα στο γήπεδο ξέρεις πάντα ότι είναι ένας δύσκολος αγώνας. Το να πάρεις το πρωτάθλημα δεν είναι ποτέ απλό ή εύκολο. Τώρα υπάρχει μια ηρεμία, πετύχαμε αυτό που έπρεπε και αυτό το οποίο θέλαμε να κάνουμε και εκπληρώσαμε τις προσδοκίες όλης της πόλης».

Για το τι ξεχώρισε στην Καρδίτσα: «Αυτό που πήγε σωστά ήταν το ότι η διοίκηση είναι μια παρέα από ανθρώπους που έχουν παίξει μπάσκετ, ξέρουν το θέμα με το οποίο ασχολούνται. Δεν είναι μια διοίκηση που απαρτίζεται από ανθρώπους που δεν έχουν ασχοληθεί με το μπάσκετ. Η δουλειά τους είναι να βοηθούν, αλλά ξέρουν το αντικείμενο με το οποίο ασχολούνται».

Για τη δημιουργία της ομάδας: «Όταν με προσέγγισε η διοίκηση, είχαμε πει ότι έχουμε έναν κοινό στόχο. Για εμένα δεν ήταν τόσο απλό να φύγω απ’ την Αθήνα και να πάω στην Καρδίτσα, γιατί είχα την οικογένεια μου εδώ και δεν ήταν τόσο εύκολο ν’ αλλάξω πόλη. Απ’ την άλλη, η δική μου θέληση να πάρω ένα πρωτάθλημα «κούμπωνε» με τη δική τους που ήταν η ίδια. Βάλαμε τα πράγματα κάτω, έγιναν κάποιες κινήσεις, φέραμε τους σωστούς ανθρώπους εδώ που είναι πάρα πολύ σημαντικό και μετά ήρθε το «κερασάκι στην τούρτα», το οποίο ήταν η είσοδος του Γιάννη Μπουρούση στην ομάδα».

Για τη στήριξη του κόσμου στην Α1: «Δε μπορούμε να πούμε ότι θα καταφέρουμε να προσφέρουμε ένα μπασκετικό θέαμα στο επίπεδο της Ευρωλίγκα. Ομάδες πόλης σαν την Καρδίτσα τις χρειάζεται το ελληνικό μπάσκετ. Έχει κάτι να εκφράσει η Καρδίτσα. Αυτό που θα δώσουμε και γεμίζει το γήπεδο είναι η συνέπεια σε αυτό που «κυνηγούμε» κάθε φορά. Αυτό θα κάνει τον κόσμο ν’ «αγκαλιάσει» την ομάδα, κάτι που ήδη το έχει κάνει. Σε σχέση με το πόσο κόσμο είχε η ομάδα στο παρελθόν, δεν υπάρχει σύγκριση. Θεωρώ ότι και στο μέλλον, σε συνδυασμό και με τα μεγάλα ονόματα που θα παίξει αντίπαλος η Καρδίτσα, η στήριξη του κόσμου θα είναι μεγάλη. Η ομάδα είναι στο σωστό δρόμο και πιστεύω ότι θα πατήσει καλά στηBasketleague. Ο κόσμος θέλει να βλέπει μια ομάδα που «κυνηγάει» το στόχο της».