Λιόγας: «Εχέγγυο για το μέλλον»

Το Παγκράτι είναι μία από τις ιστορικές ομάδες της Α2 που εδώ και χρόνια έχει εδραιώσει τη θέση του στην κατηγορία. Οι «ροσονέρι» παρά το ολοκληρωτικά νέο ρόστερ σε σχέση με πέρσι έχουν καταφέρει να πάρουν ήδη 2 νίκες και μπορούν να ατενίζουν με μεγάλη αισιοδοξία τη συνέχεια. Ο τεχνικός του Παγκρατίου, Δημήτρης Λιόγας, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ.

Αναλυτικά:

Για τη νίκη επί του ΟΦΗ:

«Με δεδομένες τις απουσίες που υπήρχαν και το γεγονός ότι έγιναν την τελευταία στιγμή θεωρώ ότι η ομάδα παρουσιάστηκε ενεργοποιημένη και έτοιμη να πολεμήσει σε αυτό το ματς. Ο ΟΦΗ είναι μία καλή ομάδα που αυτή τη στιγμή αδικείται από βαθμολογική της θέση. Για εμάς ήταν ένα εξαιρετικά κρίσιμο παιχνίδι και είναι σημαντικό ότι τα καταφέραμε».

Για το παιχνίδι με τον Αρκαδικό:

«Η αλήθεια είναι ότι όλες οι ομάδες στην έδρα τους εμφανίζουν ένα πιο δυνατό πρόσωπο. Νομίζω και ελπίζω ότι το Παγκράτι μέρα με την ημέρα θα γίνεται πιο δυνατό και θα πατάει καλύτερα στα πόδια του. Ο Αρκαδικός έχει μία παραδοσιακά δυνατή έδρα, είναι πιεσμένος από τα αποτελέσματα και περιμένω ένα ιδιαίτερα δυνατό παιχνίδι».

Για το ρόστερ της ομάδας:

«Σε συνεργασία με τον Νίκο Μπογονικολό, τον αποκλειστικό χρηματοδότη της ομάδας μπάσκετ δημιουργήθηκε ένα ισχυρό ρόστερ. Βέβαια δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η ομάδα έχει αλλάξει ολοκληρωτικά σε σχέση με πέρσι και τα παιδιά χρειάζονται κάποιο χρόνο για να παρουσιαστούν στο γήπεδο ως ομοιογενές σύνολο. Το γεγονός ότι έχουμε έμπειρους παίκτες αποτελεί εχέγγυο για το μέλλον με την προϋπόθεση ότι αυτοί οι παίκτες έχουν έντονα κίνητρα. Για παράδειγμα κατά τη διάρκεια της εβδομάδα πριν το ματς με τον ΟΦΗ για διαφορετικούς λόγους οι Αποστόλης Κουτρούλιας και Αντώνης Μιχάλογλου δύο παίκτες που παίζουν στις θέσεις των ψηλών ήταν εκτός ομάδας. Την Πέμπτη ο Βαγγέλης Σκλάβος έπαθε ένα σοβαρό διάστρεμμα με αποτέλεσμα το πόδι του να πρηστεί. Ο ίδιος με τη βοήθεια του ιατρικού επιτελείου, του γιατρού Αντρέα Καραγιάννη και του φυσιοθεραπευτή Γιώργου Γκάκια τους οποίους και ευχαριστώ, κατάφερε να το ξεπεράσει, να αγωνιστεί σε ένα κρίσιμο για εμάς παιχνίδι και να έχει και καλή απόδοση. Αυτό ήταν ένα δείγμα του επαγγελματισμού που διακρίνει τον Βαγγέλη και της διάθεσης του να βοηθήσει την ομάδα. Πολύ δύσκολα κάποιος άλλος αθλητής θα έκανε το ίδιο».