Λιόγας: «Η καλύτερη ομάδα που είχα ποτέ»

liogasΟ Δημήτρης Λιόγας ανέλαβε προς το τέλος της περσινής σεζόν το δύσκολο έργο να σώσει τον Ηλυσιακό και τα κατάφερε, έστω και την τελευταία αγωνιστική. Ο έμπειρος προπονητής παρέμεινε και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο στον πάγκο του Ηλυσιακού και μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ τόσο για τη νέα πρόκληση, την πορεία της προετοιμασίας της ομάδας των Ιλισίων όσο και για την πορεία της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την προετοιμασία του Ηλυσιακού:

«Από πλευράς διάθεσης είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τους παίκτες, οι οποίοι καθημερινά δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Στον τομέα της προσπάθειας νομίζω ότι είναι η καλύτερη ομάδα που είχα ποτέ. Οι έμπειροι που είναι μπροστάρηδες στην προσπάθεια, οι Αμερικανοί που έχουμε αποκτήσει, οι οποίοι είναι φοβερά συνεπείς και οι πιο νέοι κι ελπιδοφόροι κάνουν καθημερινά το καλύτερο δυνατό οπότε είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από όλους.

Διοικητικά και ιδιαίτερα από τον πρόεδρο, κύριο Παντελή Γαμπιεράκη, γίνεται μεγάλη προσπάθεια ώστε αυτή η ομάδα να πλαισιωθεί σωστά και είμαι αισιόδοξος για τη συνέχεια. Στον τομέα της προετοιμασίας, το επόμενο διάστημα μπαίνουμε σε μία σειρά από φιλικά παιχνίδια που θα μας βοηθήσουν να δεθούμε ως σύνολο και θα αποτελέσουν έναν οδηγό για το πως πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε».

Για τους στόχους που υπάρχουν:

«Ο στόχος είναι συγκεκριμένος. Γίνεται φέτος, σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία, μία προσπάθεια να δημιουργηθεί μία ομάδα ανταγωνιστική που θα πετύχει τον στόχο της παραμονής. Πιστεύω πως η ομάδα προσαρμοσμένη πλέον στα νέα οικονομικά δεδομένα με σκληρή δουλειά και επιμονή θα τα καταφέρει».

Για την Εθνική Ελλάδος και την πορεία της στο Ευρωμπάσκετ:

«Σε διοργανώσεις όπως το Ευρωμπάσκετ που τα παιχνίδια είναι back to back το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να ξεχάσεις τι έγινε στο προηγούμενο ματς και να συγκεντρωθείς στο επόμενο. Ό,τι και να λέμε για το τι έγινε και χάσαμε δεν μπορεί να αλλάξει είναι κάτι οριστικό οπότε είναι μονόδρομος να κοιτάξουμε εμείς και οι παίκτες μας τα δύσκολα παιχνίδια που έρχονται.

Το έργο είναι δύσκολο πλέον όμως η ομάδα έχει την ικανότητα, την απαιτούμενη εμπειρία κι αν συγκεντρώνεται μόνο στον επόμενο αντίπαλο χωρίς να σκέφτεται το τέλος να τα καταφέρει. Τουλάχιστον αυτό εύχομαι. Σίγουρα σε μία τέτοια σειρά παίζουν ρόλο κι οι αστάθμητοι παράγοντες όπως είναι οι τραυματισμοί. Έγινε σε εμάς με τον Σπανούλη, όμως θα μπορούσε να συμβεί σε κάποιον άλλο.

Όσο κι αν λέμε ότι το μπάσκετ είναι ομαδικό παιχνίδι κι ότι το βάρος μοιράζεται σε όλους είναι επίσης δεδομένο ότι κάποιοι παίκτες παίρνουν μεγαλύτερο ποσοστό ευθύνης. Όταν σε μία τέτοια διοργάνωση που τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα χάνεις τον ηγέτης σου δεν υπάρχει επαρκής χρόνος να προσαρμοστείς σε αυτό».