Λιόγας: «Ολα τα παιχνίδια δεν είναι εύκολα»

liogasΟ Εθνικός πήρε τη νίκη επί του Περιστερίου και συνεχίζοντας δυναμικά το κυνήγι της δεύτερης θέσης. Ο Δημήτρης Λιόγας και ο Σπύρος Μαγκουνής μίλησαν στο Ethnikos BC TV για το παιχνίδι και την εξέλιξή του ενώ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στο επόμενο δύσκολο εκτός κόντρα στο Ψυχικό.

Ο Δημήτρης Λιόγας ανέφερε: «Έγινε ένα παιχνίδι όπως το περιμέναμε. Το Περιστέρι ήρθε εδώ, έπαιξε πολύ δυνατά, ήταν πολύ εύστοχο στο πρώτο δεκάλεπτο, έβαλε χέρια στην μπάλα και έτσι κατάφερε να μπει λίγο πιο συγκεντρωμένο από εμάς. Στην πορεία κάναμε τις κατάλληλες αλλαγές, συγκεντρωθήκαμε περισσότερο και τελικά έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι καταφέραμε να το κερδίσουμε και με μια σημαντική διαφορά.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά γιατί παρόλο που ήμασταν άστοχοι σήμερα αλλά είχαμε το μυαλό μας, παίξαμε ομαδικό μπάσκετ, προσπαθήσαμε πολύ και περισσότερο στην άμυνα και καταφέραμε να κερδίσουμε το ματς.

Θεωρώ ότι και κάθε εβδομάδα μπορείς να νικήσεις ή να χάσεις. Από την άλλη πλευρά αυτό το παιχνίδι πέρασε και εμείς έχουμε ένα πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με το Ψυχικό και πρέπει να συγκεντρωθούμε και να δούμε τι έχουμε να κάνουμε όλη την εβδομάδα, να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Πιστεύω ότι είναι ένα πολύ σημαντικό εκτός έδρας ματς, πριν την διακοπή της γιορτής του Πάσχα και έχει μεγάλη σημασία για εμάς να το κερδίσουμε εκεί».

Από την πλευρά του, ο Σπύρος Μαγκουνής σχολίασε: «Το Περιστέρι μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, αυτό το περιμέναμε γιατί είναι μια ομάδα που παλεύει για την σωτηρία της. Σίγουρα ήθελε το παιχνίδι και όταν παίζεις και μέσα στην έδρα μας οι περισσότεροι έρχονται χωρίς άγχος. Αυτό τους βοήθησε στην αρχή να βάλουν κάποια δύσκολα σουτ. Μετά συγκεντρωθήκαμε εμείς στην άμυνα, γυρίσαμε το παιχνίδι και από εκεί και πέρα θεωρώ ότι κυριαρχήσαμε. Ήμασταν καλοί σε επίθεση και άμυνα και έτσι ήρθε το αποτέλεσμα».

Για την συνέχεια: «Την επόμενη εβδομάδα έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στο Ψυχικό. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό άμα θέλουμε να πάμε με πλεονέκτημα στα πλέι οφ. Έχουμε μια εβδομάδα να δουλέψουμε πριν την διακοπή και πρέπει να δουλέψουμε καλά για να πάμε να διεκδικήσουμε τη νίκη στο 100%».