Λιόλιος: «Θα μοιραστούν 2.500 μπλουζάκια με το μήνυμα “δεν είναι πόλεμος, είναι γιορτή”»

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλης Λιόλιος, τόνισε πως  διεξαγωγή του Final 4 Κυπέλλου στο Ηράκλειο αποτελεί το πρώτο βήμα στην προσπάθεια να σταλεί το μήνυμα πως ο αθλητισμός είναι γιορτή και όχι πόλεμος.

«Σας ευχαριστώ που είστε εδώ, γιατί θεωρώ τη δημοσιογραφία λειτούργημα. Ευχαριστώ την Περιφέρεια όσο και τον Δήμο Ηρακλείου, όπως και την Ένωση (ΕΚΑΣΚ) και προσωπικά τον Μπάμπη Μαρκάκη για τη συμβολή τους στη διεξαγωγή του Final 4. Ένα Final 4 που είχε πολλά χρόνια να γίνει, θα διεξαχθεί με φιλάθλους και δεν είναι πόλεμος, αλλά γιορτή. Θα μοιραστούν 2.500 μπλουζάκια σε όλους τους φιλάθλους, δωρεάν, με το σύνθημα ότι δεν είναι πόλεμος, αλλά γιορτή. Μπορεί να υπάρχει αντιπαλότητα μεταξύ των ομάδων, αλλά για να μεγαλώσουμε το μπάσκετ πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι και να απομονωθούν οι πολλοί λίγοι που στρεβλώνουν την εικόνα του αθλητισμού. Θα κάνουμε κι άλλες ενέργειες κατά της οπαδικής βίας και υπέρ του φιλάθλου πνεύματος παρουσιάζοντας το θετικό πρόσημο του αθλητισμού και όχι την αρνητική μάσκα. Θεωρώ πως με τη συμβολή όλων μας, όλων σας, θα περάσει το μήνυμα προς τους υγιείς φιλάθλους. Η επόμενη μέρα είναι μέρα όλων μας. Εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε το μπάσκετ να μεγαλώσει και παιδιά να χαίρονται, αλλά και να στενοχωριούνται, γιατί στη ζωή υπάρχουν οι νίκες, αλλά και ο ήττες. Μετά την υλοποίηση του Final 4 κι εφόσον όλα πάνε όπως αισιοδοξούμε, στόχος μας είναι του χρόνου να διοργανώσουμε ένα Final 8».

Για το πώς θα διατεθούν τα εισιτήρια για το Final 4 είπε: «Αυτό που έχει σχεδιαστεί φέτος θα είναι διαφορετικό με το Final 8 που έχει σχεδιαστεί επίσης για την επόμενη χρονιά. Μιλήσαμε με τις ομάδες και είπαμε πως πρώτο βήμα είναι η διασφάλιση ότι θα είναι στο γήπεδο υγιείς φίλαθλοι. Οι ομάδες πήραν κάποιες πολύ λίγες προσκλήσεις και τα υπόλοιπα ήταν εισιτήρια που δόθηκαν από την ΕΟΚ σε συνεργασία με την τοπική ένωση. Στην Κρήτη γνωρίζονται όλοι μεταξύ τους και είναι πιο εύκολο να ελεγχθεί η κατάσταση. Έχουμε πάρει όλα τα μέτρα στο γήπεδο για το πού και πώς θα κάθονται οι φίλαθλοι. Η συμβολή της αστυνομίας είναι σημαντική, ώστε να διασφαλιστεί πως όσοι μπουν στο γήπεδο δεν θα μεταφέρουν κάτι πάνω τους. Επίσης θα υπάρχει αυστηρή τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Του χρόνου προσανατολιζόμαστε σε έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο διάθεσης για το Final8».

Αναφορικά με τα μέτρα ασφαλείας είπε: «Θα υπάρχουν τρεις διαδοχικοί έλεγχοι για ταυτοποίηση, πιστοποιητικά εμβολιασμού και εισιτήρια. Θα ξέρουμε ακριβώς πού κάθεται ο καθένας. Για να μπορέσει κάτι να είναι γιορτή θα πρέπει να υπάρχει από την πλευρά μας και η πρόληψη. Αν ρίξουμε σε ένα καθαρό ποτήρι νερό κάποιες βρώμικες σταγόνες, δεν θα μπορούμε να το πιούμε. Πρέπει να απομονώσουμε όλοι μας αυτούς τους ανθρώπους. Θα πρέπει όλοι μας, ως ομοσπονδία, διοικήσεις και ΜΜΕ, να προβάλλουμε το καλό και να απομονώνουμε το άσχημο και να το καταδικάζουμε. Αυτό που ζητάμε για να γεμίσουν τα γήπεδα ξανά είναι να εγγυηθούμε στον φίλαθλο πως γίνεται γιορτή στα γήπεδα. Θέλουμε να το πετύχουμε και θεωρώ πως θα το πετύχουμε. Θέλει σταθερά βήματα, να κάνουμε το πρώτο για να πάμε στο επόμενο. Δεν είναι γιορτή ένας τελικός με 50 άτομα ή μόνο με παιδιά. Είναι διεκπεραίωση μιας πραγματικότητας. Εύχομαι το Final 4 να είναι ένα όμορφο τριήμερο, να κερδίσει ο καλύτερος και να χαρούμε όλοι μας αυτή τη διοργάνωση».