Μάντζαρης: «Δεν μας παίρνει για άλλη ήττα»

Η καλύτερη εμφάνιση του Αντώνη Μάντζαρη απέναντι στον Αρκαδικό  δεν συνδυάστηκε και με το θετικό αποτέλεσμα. Ο 26χρονος γκαρντ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΕΚ ξεκαθαρίζοντας πως ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτε, αφού το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα τονίζοντας παράλληλα ως δεν υπάρχουν  περιθώρια για άλλη ήττα.

– Τι πιστεύεις ότι έφταιξε και κυρίως στα τελευταία λεπτά του ματς με τον Αρκαδικό δεν παρουσιαστήκατε όσο συγκεντρωμένοι θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να γνωρίσετε την ήττα και μάλιστα με μεγάλη διαφορά;

«Καταρχήν θέλω να πω ότι συνεχίζουμε με το κεφάλι ψηλά. Το πρωτάθλημα δεν είναι αγώνας 100 μέτρων αλλά μαραθώνιος και έχει δρόμο ακόμα αφού τελειώνει σε τέσσερις μήνες. Άλλωστε και στο ξεκίνημα του είχαμε μία νίκη και τρεις ήττες και ήμασταν χαμηλά στην βαθμολογία όμως στη συνέχεια με ένα σερί 8-0 βρεθήκαμε στις πρώτες θέσεις. Αυτό που χρειάζεται, λοιπόν, είναι να κάνουμε ένα ανάλογο σερί. Πιστεύουμε στις δυνατότητες μας και αν συνεχίσουμε με πολύ δουλειά και συγκέντρωση μπορούμε να φτάσουμε στον στόχο μας.

Όσο για χθες, το ματς στο πρώτο ημίχρονο πήγαινε όπως το είχαμε σχεδιάσει, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Είχαμε “κόψει” τους αιφνιδιασμούς που είναι το κύριο “όπλο” των παικτών του Αρκαδικού όμως η ευστοχία τους στα τρίποντα, όπου τέλειωσαν με το μαγικό ποσοστό του 56%, μας στοίχισε. Εμείς από την πλευρά μας στο τέλος κάναμε κάποια λάθη, τα οποία σε συνδυασμό με τα φάουλ που είχαμε εγώ και ο Κούρτης αλλά και την απουσία του Τζόλου, είχαν ως αποτέλεσμα να μεγαλώσει η διαφορά».

– Ποια είναι η γνώμη σου για την αλλαγή προπονητή και συγκεκριμένα για τον Δημήτρη Παπανικολάου, από όσο μπορείς να κρίνεις μέχρι στιγμής.

«Η δουλειά μας δεν είναι να κρίνουμε, είναι να παίζουμε. Είναι βέβαιο ότι ο κόουτς Παπανικολάου έχει να δώσει πολλά στην ομάδα. Η εμπειρία του τα λέει όλα. Πιστεύω ότι όσο περνάει ο καιρός και μας μαθαίνει και τον μαθαίνουμε και εμείς θα εμφανίσουμε ακόμα πιο καλό πρόσωπο. Σίγουρα δεν μπορεί μέσα σε τρεις ημέρες να αλλάξουν πολλά αλλά όσο περνάει ο καιρός θεωρώ ότι θα γινόμαστε όλο και καλύτεροι».

Ακολουθεί το κρίσιμο ματς με τον Απόλλων Πάτρας στα Λιόσια. Θεωρείς ότι θα είναι ένας τελικός για την ομάδα;

«Στην ουσία σε αυτό το ματς παίζονται πολλά για την δεύτερη θέση. Εάν εμείς παρουσιαστούμε καλοί και κερδίσουμε, θα είμαστε σε απόσταση αναπνοής. Για εμάς είναι σίγουρα ένας τελικός και δεν μας παίρνει να κάνουμε άλλη ήττα, ιδιαίτερα κόντρα στον Απόλλωνα που είναι ο κύριος διεκδικητής της δεύτερης θέσης».

– Η στήριξη από τους φιλάθλους της ομάδας σε αυτή την αναμέτρηση θεωρείς ότι είναι πιο αναγκαία από ποτέ, ώστε να παραμείνει η ΑΕΚ μέσα στην διεκδίκηση του στόχου της;

«Ο κόσμος μας σίγουρα έχει πικραθεί και είναι φυσικό γιατί έχει συνηθίσει την ΑΕΚ στην Α1. Τους κακοφαίνεται που η ΑΕΚ, η οποία έχει πάρει πρωτάθλημα Ευρώπης και έχει παίξει στην Ευρωλίγκα, πηγαίνει στην επαρχία και χάνει από ομάδες Α2, χωρίς βέβαια να θέλω να υποτιμήσω τους αντιπάλους μας. Πρέπει όμως οι φίλοι μας να καταλάβουν ότι μόνο με πολύ δουλειά και με την στήριξη τους που την έχουμε ήδη, θα καταφέρουμε να κάνουμε κάτι καλό. Η παρουσία τους στο ματς με τον Απόλλωνα, όπως και στα υπόλοιπα, είναι αναγκαία και πολύτιμη για εμάς».