Μάντζαρης: “Να κάνουμε περήφανους τους Έλληνες”

mantzarisΟ… παλιός πλέον (κλείνει τριετία στην Εθνική Ανδρών), Βαγγέλης Μάντζαρης, σε συνέντευξή του στην ΕΟΚ έκανε τον έως τώρα απολογισμό της προετοιμασίας, μίλησε για το τουρνουά «Ακρόπολις Eurobank», αλλά και για την περηφάνια που νιώθει φορώντας το εθνόσημο.

Αναλυτικά είπε:

Για την προετοιμασία:
«Είναι δύσκολη, όπως κάθε προετοιμασία άλλωστε. Υπάρχει καταπόνηση, ψυχική και σωματική κούραση, αλλά παρόλα αυτά όλοι μας δίνουμε το 100% μας για να κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε γιατί είναι λίγο το χρονικό διάστημα που πρέπει να δεθεί η ομάδα. Στην ουσία μιλάμε για ένα μήνα το πολύ, που πρέπει να βρούμε συστήματα, χημεία, να τα βρούμε όλα για να πάμε να δώσουμε ένα μίνι πρωτάθλημα δεκαπέντε ημερών. Όλα αυτά πρέπει να γίνουμε πολύ γρήγορα για αυτό και όλοι μας δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό.

Για το τουρνουά στην Ξάνθη:
«Ήταν πολύ σπουδαίο για εμάς το ότι πήγαμε σε μια πόλη που δυστυχώς το μπάσκετ δεν είναι τόσο ανεπτυγμένο τα τελευταία χρόνια όσο ήταν παλαιότερα. Εγώ είχα την τύχη να παίξω παλαιότερα με το Περιστέρι, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει πλέον ομάδα στις μεγάλες κατηγορίες. Παρόλα αυτά το γήπεδο ήταν κατάμεστο σε όλους τους αγώνες και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πάρα πολύ μεγάλη. Τα συμπεράσματα που βγήκαν από το τουρνουά ήταν πολλά, όμως είναι για τους προπονητές όχι για τους παίκτες. Είδαμε όμως ότι η ομάδα κάνει βήματα μπροστά και αυτό είναι το πιο σημαντικό την συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Δείχνει πως παιχνίδι με παιχνίδι βελτιώνεται και ελπίζουμε να είμαστε έτοιμοι όταν θα πρέπει, δηλαδή στο Ευρωπαϊκό».

Για το τουρνουά «Ακρόπολις Eurobank»:
«Θα είναι ένα πιο δυνατό τεστ από εκείνο της Ξάνθης. Πρόκειται για μια πρόβα τζενεράλε πριν το Ευρωμπάσκετ και θα δείξει σε μεγάλο βαθμό τον βαθμό ετοιμότητας μας. Αν και θεωρώ πως ακόμη και μετά το τέλος του συγκεκριμένου τουρνουά δεν θα είμαστε ακόμη στο 100% των δυνατοτήτων της ομάδας. Σίγουρα θέλουμε να βελτιωθούμε στους αυτοματισμούς στην επίθεση, αλλά ακόμη και στην άμυνα που δείξαμε στην Ξάνθη ότι ήταν ένα καλό στοιχείο μας και βοήθησε στο να πάρουμε την πρώτη θέση».

Για τους Έλληνες φιλάθλους:
«Ο κόσμος είναι πάντα πολύ σημαντικός για εμάς. Είμαστε μια χώρα που αγαπάει το μπάσκετ. Παρότι είναι τόσο μικρή και σε έκταση και σε πληθυσμό έχουμε κάνει πολλές επιτυχίες και ο κόσμος το αγκαλιάζει. Αυτό έγινε στην Ξάνθη, αυτό έγινε και με τους μικρούς στην Κρήτη και τον Βόλο. Εύχομαι να γίνει το ίδιο και στο Ακρόπολις Eurobank, όπως κάθε καλοκαίρι. Να είναι οι φίλαθλοι δίπλα μας, γιατί στην ουσία είναι η τελευταία φορά που θα τους δούμε πριν ταξιδέψουμε για το εξωτερικό όπου δυστυχώς δεν θα έχουμε τόση συμπαράσταση επειδή θα είναι μακριά…».

Για την φανέλα με το Εθνόσημο και τις προσδοκίες του:
«Είναι η τρίτη μου χρονιά στην Ανδρών, αλλά πάντα είναι κάτι διαφορετικό με νέες εμπειρίες. Πάντα όμως είναι τιμή για τον κάθε παίκτη να αγωνίζεται για την πατρίδα του και ειδικά για εμένα που βρίσκομαι στις Εθνικές ομάδες από την Παίδων. Είναι τεράστια τιμή για εμάς το ότι εκπροσωπούμε την χώρα μας… Γιατί δεν εκπροσωπούμε μόνο τον εαυτό μας, ή τα είκοσι άτομα με το επιτελείο που είμαστε εδώ αλλά έντεκα εκατομμύρια κόσμου. Για αυτόν πάμε να παίξουμε, αυτόν θέλουμε να κάνουμε περήφανο. Και στο τέλος αν κάνουμε κάτι καλό αυτός ο κόσμος θα βγει στους δρόμους να πανηγυρίσει για εμάς. Οπότε είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι εδώ και μακάρι να βρίσκομαι πολλά χρόνια ακόμη και να υπάρχουν ανάλογες επιτυχίες».