Μάτος: «Ένιωσα σαν τον Διαμαντίδη!»

Την περασμένη Κυριακή ο Ανέστης Μάτος χάρισε στην Αγία Παρασκευή τη νίκη επί του Στρατωνίου, αυτή την εβδομάδα πάντως μάλλον θα θέλει να φτάσει με λιγότερο… άγχος η ομάδα του στη νίκη. Η ΚΑΠ αντιμετωπίζει την Κυριακή τη Νήαρ Ηστ (μόνο ο Χατζηκωστής είναι αμφίβολος, λόγω της θλάσης που τον κράτησε εκτός και από τον προηγούμενο αγώνα) και ο φόργουορντ των “μελανόλευκων” παραχώρησε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο επίσημο σάιτ της ομάδας…

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ανέστη Μάτου:

Για το πώς βίωσε το παιχνίδι-θρίλερ με το Στρατώνι:

«Ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι, σε μία πάρα πολύ δύσκολη έδρα. Το Στρατώνι δεν χάνει σχεδόν ποτέ εκεί μέσα. Το ματς πήγαινε πόντο-πόντο, παρότι εμείς καταφέρναμε να χτίζουμε ανά τακτά διαστήματα μικρές διαφορές. Πιστεύω ότι παρουσιαστήκαμε αρκετά καλοί, το σχέδιο το οποίο κατέστρωσε ο προπονητής μας βγήκε και πετύχαμε αυτό για το οποίο ανεβήκαμε πάνω…Δηλαδή να συνεχιστούν οι καλές εμφανίσεις και να πάρουμε ακόμη ένα ροζ φύλλο αγώνα. Για περίπου 35 λεπτά ήμασταν θετικότατοι.

Αν εξαιρέσεις τα τελευταία 3-4 λεπτά, όπου πάθαμε μπλακ-άουτ, στην υπόλοιπη διάρκεια εμφανιστήκαμε όπως έπρεπε. Εκεί, είχαμε ένα καλό προβάδισμα 8 πόντων και βρεθήκαμε ξαφνικά και ένα πόντο πίσω! Ευτυχώς, στα 6” η αντίπαλη ομάδα έχασε 2 βολές κι έτυχε στα 2,4” να πάρω εγώ την τελευταία επίθεση, να ευστοχήσω και να κερδίσουμε μέσα σε μία απίστευτα δύσκολη έδρα…Κρίθηκε στον πόντο, όπως άλλωστε περιμέναμε, στην τελευταία φάση ουσιαστικά!

Είμαι της άποψης ότι εσύ καθορίζεις την τύχη σου. Ωστόσο, από τις τέσσερις ήττες που έχουμε κάνει ως τώρα -αν εξαιρέσουμε αυτή με τον Φιλαθλητικό, ο οποίος ήταν μπροστά στο σκορ στην περισσότερη διάρκεια- στις υπόλοιπες τρεις με Αιγάλεω, Αίαντα και Αίολο, που είναι και το μεγάλο φαβορί για την άνοδο, ελέγχαμε το παιχνίδι, κερδίζαμε στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης και παρ’ όλα αυτά στο τέλος χάσαμε στις λεπτομέρειες δικά μας παιχνίδια…

Αυτές οι ήττες -και ειδικά με τον τρόπο που ήρθαν- μας πληγώσαν πολύ, αλλά συνάμα πεισμώσαμε σε μεγάλο βαθμο… Τάσεις…αυτοκαταστροφής, βέβαια, παρουσιάσαμε και με το Στρατώνι, ωστόσο ευτυχώς καταφέραμε να φύγουμε αλώβητοι από μία από τις δυσκολότερες έδρες, που πιστεύω ότι δεν θα περάσουν πολλές ομάδες από εκεί μέσα…».

Για το κλίμα, την ψυχολογία, την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ΚΑΠ, αλλά και τους στόχους της:

«Σίγουρα, μετά και από την κυριακάτικη νίκη η ψυχολογία είναι στα ύψη. Όλα τα παιδιά βρίσκονται σε καλή κατάσταση, δόξα το Θεώ δεν έχουμε και τραυματισμούς μέχρι τώρα. Διοίκηση, παίκτες και προπονητικό τιμ είμαστε ένα! Όλα κυλούν μία χαρά στην ομάδα και το κλίμα είναι εξαιρετικό! Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις ότι κάθε στιγμή -και κυρίως στα δύσκολα- έχεις δίπλα σου μία τέτοια διοίκηση που σε στηρίζει τόσο θερμά, όπως και οι προπονητές μας.

Δεν παίρνουν τα μυαλά μας…αέρα επειδή κάναμε δύο συνεχόμενες νίκες. Μένουμε προγειωμένοι και συνεχίζουμε τη σκλήρή δουλειά. Σε πρώτη φάση προέχει να σωθούμε έγκαιρα, γιατί το πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο, και -γιατί όχι- αργότερα να κυνηγήσουμε και την είσοδο στην πρώτη πεντάδα! Άλλωστε, η Αγία Παρασκευή έχει όλα τα εχέγγυα και τα εφόδια, με παίκτες ικανότατους και πολύ ταλαντούχους και εξαιρετικούς προπονητές για να καταφέρει το κάτι παραπάνω».

Για την κρίσιμη τελευταία φάση που έκρινε τον αγώνα με το Στρατώνι και ανέδειξε τον ίδιο σε ήρωα της τελευταία στιγμής και τα συναισθήματα που τον κατέκλεισαν:

«Δεν έχω ξαναπετύχει κάτι παρόμοιο μέχρι σήμερα στην καριέρα μου και τα συναισθήματα είναι πρωτόγνωρα για εμένα! Απέμεναν 2,4 δευτερόλεπτα, είχαμε την επαναφορά του άουτ από τα πλάγια, βγαίνοντας μέσα από τα σκριν έτυχε να φτάσει η μπάλα στα χέρια μου και από τα πέντε μέτρα με ένα φέι ντα γουέι από τα πλάγια ευστόχησα και η ομάδα μου πήρε τελικά αυτή τη σπουδαία νίκη. Είναι κάτι το ανεπανάληπτο! Είναι τρομερό συναίσθημα, ειλικρινά δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια όλο αυτό που έζησα…

Να χαρίζεις τη νίκη στην ομάδα σου και να βλέπεις τους συμπαίκτες σου να τρέχουν κατά πάνω σου, να πέφτεις στην αγκαλιά τους και να πανηγυρίζετε όλοι μαζί μία τέτοια επικράτηση! Ένιωσα σαν τον Διαμαντίδη εκείνη τη στιγμή (σ.σ. στην ημιτελικό της Ελλάδας το 2005 με την Γαλλία)! Δεν είχα ξαναζήσει κάτι τέτοιο! Αισθάνθηκα ότι “λύτρωσα” την ομάδα μου και είναι υπέροχο το να βλέπεις στα πρόσωπα όλων τόση χαρά!

Μας έφυγε ένα βάρος με αυτή την επιτυχία -ειδικά με τον τρόπο που επιτεύχθηκε- διότι πήγαμε να χάσουμε ξανά με τον ίδιο τρόπο που ηττηθήκαμε και τις προηγούμενες αγωνιστικές…Όταν βρίσκεσαι στο καναβάτσο και μάλιστα ζώντας το ίδιο έργο τρεις συνεχόμενες, σε παίρνει και λίγο από κάτω…Κάθεσαι και αναρωτιέσαι ότι κάτι δεν πάει καλά και η ψυχολογία δεν είναι και η καλύτερη δυνατή. Πλέον, θέλω να πιστεύω ότι οι δύσκολες μέρες τελείωσαν για εμάς και τα καλύτερα είναι μπροστά μας!

Εντάξει έχουμε ακόμη πολύ δρόμο…Απλά πιστεύω ότι η συγκεκριμένη ήταν νίκη ψυχολογίας. Τώρα, μας έφυγε η πίεση και πάμε να συνεχίσουμε στον δρόμο των επιτυχιών!».

Για το τί ευθυνεται για τα μέχρι τώρα μπλακ-άουτ στα τελευταία λεπτά των αναμετρήσεων και τα αρνητικά αποτελέσματα, τα οποία ωστόσο η ομάδα έχει ήδη αφήσει στο παρελθόν:

«Ίσως επειδή είμαστε νεοφώτιστοι στην κατηγορία…Ήταν και δύσκολο το πρόγραμμα στην αρχή, συμπεριελάμβανε δύσκολες έδρες…Αλλά πιστεύω ότι η έλλειψη εμπειρίας και οι λεπτομέρειες, που δεν ήταν με το μέρος μας μέχρι τώρα, έπαιξαν το σημαντικότερο ρόλο ώστε να κάνουμε αυτό το άσχημο ξεκίνημα. Πλέον, προσπαθούμε να…τηρήσουμε και να κάνουμε πράξη κάθε αγωνιστική τα λόγια του αρχηγού μας, του Γιώργου Ζερβού, ο οποίος τόνισε πως “η…απογείωση ξεκίνησε”!

Μακάρι αυτή η αντεπίθεση -που ξεκίνησε από το ματς με τον Διαγόρα και επακολούθησε το Στρατώνι- να συνεχιστεί…Έχουμε πέντε ματς μπροστά μας -αρχής γενομένης από το προσεχές παιχνίδι με την Νήαρ Ηστ- μέχρι τις γιορτές, που είναι στα μέτρα μας και όλοι ευελπιστούμε ότι θα συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό…».

Για την προσεχή αναμέτρηση με την Νήαρ Ηστ:

«Η Νήαρ Ηστ είναι πάρα πολύ καλή και έμπειρη ομάδα. Διαθέτει πολύπειρους παίκτες, πραγματικά “πολυβόλα”! Η δύναμη της είναι αναμφισβήτητα η έδρα της. Είναι ωστόσο ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αφού η Νήαρ Ηστ είναι μία ομάδα με περίσσιο επιθετικό ταλέντο. Έχει 6-7 παίκτες που ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορούν να σου κάνουν τη ζημιά. Το κακό είναι ότι προέρχονται από συνεχόμενες ήττες και θα έρθουν στην Αγία Παρασκευή με στόχο να ανακάμψουν και να αποδείξουν την αξία τους…

Πρόκειται για ένα αθηναϊκό ντέρμπι και μακάρι να είμαστε εμείς αυτοί οι οποίοι στο τέλος θα χαμογελάσουμε! Αν συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό που αγωνιστήκαμε στα δύο τελευταία παιχνίδια, ακολουθήσουμε πιστά το σχέδιο των προπονητών μας, εμφανιστούμε συγκεντρωμένοι και είμαστε το ίδιο δυνατοί, τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και από κανέναν!».

Για το πώς νιώθει που θα τεθεί αντιμέτωπος σώμα με σώμα με τον φίλο του και πρώην παίκτη της ΚΑΠ, Πέτρο Καραμπά και τί μήνυμα θα ήθελε να του στείλει ενόψει της κυριακάτιακης αναμέτρησης:

«Με τον “Πετράν” περάσαμε μία φανταστική χρονιά πέρσι. Μαζί κερδίσαμε την άνοδο στην Β’ Εθνική. Όλοι μας έχουμε τις καλύτερες αναμνήσεις και έχουμε ζήσει πολύ όμορφες στιγμές με τον Πέτρο. Θα ήθελα να του ευχηθώ τα καλύτερα στην καριέρα του από εδώ και πέρα και να έχει μία πολύ καλή χρονιά με την ομάδα του…Όχι όμως στο μεταξύ μας ματς της Κυριακής, το οποίο του εύχομαι το ακριβώς αντίθετο (γέλια)! Επίσης, θα ήθελα να του πω να…χάσουν γρήγορα, γιατί έχει και ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού (γέλια)!»