Μάχες για την παραμονή αλλά και τη δεύτερη θέση

Τρεις μόλις αγωνιστικές απομένουν για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και το ενδιαφέρον ακόμα παραμένει αμείωτο. Η δεύτερη θέση ακόμα αναζητά τον κάτοχό της, με το Ρέθυμνο να καλείται να κάνει το απόλυτο και τους Ικαρους Σερρών να περιμένουν το στραβοπάτημα των κρητικών. Αλλά το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι στην ουρά. Μια μάχη που είναι… όλα τα λεφτά καθώς οι ομάδες θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για τη σωτηρία τους. Αναλυτικά:

ΚΑΟΔ – ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ (Κραχτίδη, 17:30)

Οι πρωταθλητές θέλουν να τελειώσουν το πρωτάθλημα με όσο το δυνατόν λιγότερες ήττες, δηλαδή όσες έχουν (3), ενώ ακόμα θέλουν να κρατήσουν την έδρα τους αλώβητοι.  Ο Πανερυθραϊκός θα επιδιώξει να επαναλάβει την εμφάνιση του πρώτου γύρου…Εκτός είναι ο Λιούμπο Γιοβάνοβιτς.

ΡΕΘΥΜΝΟ – ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (ΔΚΓ Ρεθύμνου, 17:30)

Οι τρεις σερί ήττες έκαναν τον ΑΓΟΡ να… τρέχει, το θέμα είναι θα… προλάβει; Το Ρέθυμνο από εκεί που ήταν το απόλυτο φαβορί για τη δεύτερη θέση, πλέον καλείται να κάνει το 3 στα 3 καθώς… καραδοκούν οι Ικαροι! Ο Αρκαδικός που έχει ως στόχο την κατάκτηση της υψηλότερης θέσης έχει σκοπό να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός.

ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ –  ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ (Αμαλιάδας, 17:30)

Περιθώρια για απώλειες δεν υπάρχουν για τον Κόροιβο. Ο σύλλογος της Αμαλιάδας χρειάζεται τους δύο βαθμούς για να συνεχίζει να ελπίζει για τη σωτηρία. Ωστόσο και οι φιλοξενούμενοι θέλουν τη νίκη για να εξασφαλίσουν και τυπικά την παραμονή τους.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ – ΑΕΚ ΑΡΓΟΥΣ (Περιβόλας, 17:30)

Μπορεί καμιά από τις δύο ομάδες να μην «καίγεται» για τους δύο βαθμούς, αλλά από τη μία ο Απόλλων θέλει να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και στις νίκες, πολύ περισσότερο μέσα στην έδρα του, ενώ η ΑΕΚ Αργους χρειάζεται τη νίκη για να «καθαρίσει» και τυπικά την παραμονή της. Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα και οι δύο σύλλογοι.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ – ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Β’ ΔΑΚ Κατερίνη, 17:30)

Παιχνίδι ζωής και θανάτου για τον Πιερικό Αρχέλαο καθώς η νίκη αποτελεί μονόδρομο αν θέλει να έχει ελπίδες για να παραμείνει στην κατηγορία. Η ομάδα της Ελευσίνας από την άλλη θα επιχειρήσει να βάλει στοπ στις τέσσερις συνεχόμενες ήττες. Το «παρών» θα δώσει ο Ιγκμπάβμποα, ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε.

ΑΜΥΝΤΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΩΝ (Υμηττού, 17:30)

Οι γηπεδούχοι θέλουν τη νίκη που θα τους εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή στην κατηγορία. Οι «πορτοκαλί» χρειάζονται το «διπλό» για να διευρύνουν την απόσταση από τη ζώνη του υποβιβασμού. Κανονικά αναμένεται να συμμετάσχει ο Κώστας Μπούτρος, χωρίς προβλήματα θα παραταχθεί η Ολυμπιάδα.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΛΑΥΡΙΟ (Μετς, 17:30)

Αλλο ένα σημαντικό παιχνίδι όσον αφορά την παραμονή, με τους «ροσονέρι» να «καίγονται» για τη νίκη. Το αρνητικό για τους γηπεδούχους είναι ότι το ματς θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.  Πλέον, το Λαύριο θα επιδιώξει τη νίκη τιμής, καθώς μόνο σε θαύμα μπορεί να ελπίζει για την κατάκτηση της τρίτης θέσης. Χωρίς τον Νίκο Ψυλέα θα παραταχθούν οι φιλοξενούμενοι.

ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ – ΝΗΑΡ ΗΣΤ (ΔΑΚ Σερρών, 17:30)

Θεωρητικά εύκολο απόγευμα θα περάσουν οι Ικαροι απέναντι στη Νήαρ Ηστ, αφού εκτός έδρας η ομάδα της Καισαριανής δεν αποδεικνύεται τόσο ισχυρή. Για προληπτικούς λόγους εκτός αγώνα είναι ο Σάββας Καμπερίδης και ο στρατευμένος Ηλίας Τεβετζίδης.