Μάχες για την παραμονή

Μία αγωνιστική πριν πέσει η αυλαία του πρωταθλήματος και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ουρά με τις ομάδες να μάχονται για την παραμονή τους. Παγκράτι, Πανερυθραϊκός και Πιερικός Αρχέλαος αναμένεται  να παλέψουν μέχρι τέλους για να εξασφαλίσουν τη  θέση τους στην Α2.

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ – ΡΕΘΥΜΝΟ (Ερυθραίας, 17:30)

Το τελευταίο τους χαρτί παίζουν οι γηπεδούχοι όσον αφορά την παραμονή τους, καθώς οι δύο βαθμοί είναι απαραίτητοι. Οι κρητικοί θέλουν τη νίκη για να εξασφαλίσουν μαθηματικά τη δεύτερη θέση.

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ – ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Λαγκαδά, 17:30)

Να εκμεταλλευτεί την έδρα του και να σημειώσει μία ακόμα νίκη θέλει ο Ερμής Λαγκαδά και να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή του. Ο Αρκαδικός από την άλλη, θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα.

ΑΕΚ ΑΡΓΟΥΣ – ΚΑΟΔ (Αργους, 17:30)

Να ολοκληρώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις αγωνιστικές υποχρεώσεις στην έδρα της θέλει η ΑΕΚ Αργους. Οι Δραμινοί θέλουν το «διπλό» αφού θέλουν να τελειώσουν τη σεζόν έχοντας μόνο τρεις ήττες. Στο ματς θα συμμετάσχει και ο Λιούμπο Γιοβάνοβιτς.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Β’ Ελευσίνας, 17:30)

Αν και πρόκειται για αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, ο Πανελευσινιακός θέλει να βάλει… φρένο στις πέντε συνεχόμενες ήττες, ενώ οι «μελανόλευκοι» έχουν ως στόχο την κατάκτηση της υψηλότερης θέσης. Χωρίς τον Δημοσθένη Αβραμίδη οι γηπεδούχοι, χωρίς Ζαφείρη και Ψαθά οι πατρινοί.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΩΝ – ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Ροϊτικων, 17:30)

Ισως και το πιο σημαντικό παιχνίδι της αγωνιστικής, αφού η Ολυμπιάδα θέλει τη νίκη για να καπαρώσει και τυπικά την παραμονή της, ενώ σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει και το ενδεχόμενο να μπλέξει σε μπελάδες. Για τον σύλλογο της Κατερίνης το ματς έχει τη μορφή τελικού, καθώς η νίκη αποτελεί μονόδρομο, ώστε να διατηρήσει τις ελπίδες του για παραμονή.

ΛΑΥΡΙΟ – ΑΜΥΝΤΑΣ (Λαυρίου, 17:30)

Σε ακόμα ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, το Λαύριο θα επιδιώξει να διεκδικήσει μέχρι τέλους την τρίτη θέση. Ο Αμύντας χωρίς άγχος καθώς έχει εξασφαλίσει την παραμονή του θα επιδιώξει να δώσει συνέχεια στις νίκες.  Χωρίς τον Τάσο Μούκα θα παραχθούν οι φιλοξενούμενοι.

ΝΗΑΡ ΗΣΤ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ (Νήαρ Ηστ, 17:30)

Ματς για το οποίο οι «ροσοσνέρι» χρειάζονται πάση θυσία τους δύο βαθμούς για να διατηρηθούν πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και να παίξουν την παραμονή τους την επόμενη αγωνιστική. Η Νήαρ θα επιδιώξει να συνεχίσει τις εκπλήξεις.

ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ – ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ (Αμαλιάδας, 17:30)

Κρίσιμο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, αλλά για διαφορετικούς λόγους. Από τη μία ο Κόροιβος χρειάζεται τη νίκη για να θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για την παραμονή του στην κατηγορία, ενώ οι Ικαροι, μετά τη γκέλα της περασμένης αγωνιστικής, θέλουν τους δύο βαθμούς για να καπαρώσουν την τρίτη θέση.