ball-periergiΜια ανάσα πριν το τέλος και στόχος όλων το καλύτερο φινάλε μιας χρονιάς με πολύ κόπο, επιθυμίες πολλές και προσπάθειες δυνατές για νίκες σημαντικές. Οι προσπάθειες αυτές για Φοίνικα και Τιτάνες έφεραν καρπούς και ήρθε η στιγμή παίκτες, διοίκηση και κόσμος να τις απολαύσουν. Η ομάδα του Παλαμά έχει προγραμματίσει σήμερα από τις 16:30 το απόγευμα διάφορα χάπενιγκς για τον πανηγυρισμό της ανόδου τα οποία ευελπιστούν να συνοδευτούν λίγο αργότερα και από μια νίκη επί του πολύ δυναμικού Πρωτέα Γρεβενών στο τελευταίο εντός έδρας αγώνα για φέτος που θα αρχίσει στις 18:00.

Η ομάδα της Λάρισας από την άλλη θα χρειαστεί να περιμένει λίγο για να πανηγυρίσει, επίσης για την άνοδο, αφού αυτή τη Κυριακή αγωνίζεται εκτός έδρας επί της μαχητικής Μεταμόρφωσης Βόλου ενώ τη νίκη που θα τους διατηρήσει στη τρίτη θέση θα διεκδικήσουν οι Διόσκουροι Κοζάνης κόντρα στη Μακαμπή και η Βόνιτσα μέσα στον Αστέρα Λάρισας. Σε ενδεχόμενη τελική ισοβαθμία η ομάδα της Κοζάνης έχει τον πρώτο λόγο αφού είχε κερδίσει με δέκα πόντους ενώ η Βόνιτσα είχε επικρατήσει στην δεύτερη μεταξύ τους αναμέτρησης μόνο με οχτώ.

Στη μάχη της παραμονής το πιο ενδιαφέρον ντέρμπι είναι αυτό της ΑΕΛ απέναντι στη Καστοριά. Με την Θεσσαλική ομάδα να θέλει τη νίκη για να κλείσει και τυπικά η εκκρεμότητα της σωτηρίας της ότι και να γίνει την επόμενη αγωνιστική ενώ από την άλλη πλευρά οι παίκτες του Γιώργου Σούλιου για να παραμείνουν πάνω από…την επιφάνεια των προβλημάτων του υποβιβασμού χρειάζεται να… «κολυμπήσουν» στα «βαθειά» κερδίζοντας και το σωματείο της Λάρισας σήμερα αλλά και τους Διόσκουρους την επόμενη εβδομάδα. Προκειμένου πάντα να έχει την τύχη της στα χέρια της και μην εξαρτάται από άλλους. Βέβαια μπορεί να…επιβιώσει στη «μάχη» της σωτηρίας και με μια νίκη, σήμερα κόντρα στην ΑΕΛ αλλά μόνο αν δεν τα έχει καταφέρει ο Αστέρας στο δικό του παιχνίδι με τη Βόνιτσα. Αν πάντως κερδίσουν και οι δύο (Καστοριά, Αστέρας) και σήμερα όπως και την τελευταία αγωνιστική τότε θα υπάρξει νέα ισοβαθμία στην οποία υπερτερεί η Καστοριά.

Τέλος, μια νίκη στους τελευταίους δύο αγώνες θέλει και η Μελίκη για να είναι σίγουρη ότι θα… προλάβει το «τρένο» της παραμονής με το πρώτο «εμπόδιο» να είναι πολύ πιο εύκολο από το δεύτερο και αναφερόμαστε στο σημερινό εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αριστοτέλη Φλώρινας ενώ το φινάλε θα τους βρει αντιμέτωπους με την ΑΕΛ.

Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής: 

Μεταμόρφωση Βόνιτσας -Φοίνικας Λάρισας (Β. Παρασκευόπουλος, 18:0))
Αστέρας Λάρισας – Βόνιτσα (Αλκαζάρ, 18:00)
Τιτάνες Παλαμά – Πρωτέας Γρεβενών (Παλαμά, 18:00)
Αριστοτέλης Φλώρινας – Μελίκη (ΔΑΚ Φλώρινας, 18:00)
ΑΕΛ – Καστοριά (Αγ. Θωμά, 18:00)
Διόσκουροι Κοζάνης -Μακάμπη (ΔΑΚ Κοζάνης, 18:00)