Από την Κηφισιά, στα Τρίκαλα και από τη Βέροια στη Θεσσαλονίκη! Διασπαρμένα στον ελληνικό χάρτη είναι τα μεγάλα ματς της 13ης αγωνιστικής της Β’ Εθνικής, η οποία είναι ικανή να επιφέρει πολλές ανακατατάξεις στο φετινό πρωτάθλημα.

Κατ’ αρχάς, στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αφού ο ΟΦΗ μόνο περίπατο δεν θα πρέπει να περιμένει ότι θα κάνει στα Τρίκαλα, εκεί όπου η πάλαι ποτέ αλώβητη έδρα του Αιόλου αλώθηκε ήδη δύο φορές φέτος. Αυτό τουλάχιστον θα πρέπει να εύχονται να συμβεί (να μην τριτώσει το… κακό για τους γηπεδούχους) οι μεγάλοι αντίπαλοι του ΟΦΗ, δηλαδή το Πέραμα των 8 σερί νικών (που πηγαίνει στη Βέροια), η ΜΕΝΤ, η Αναγέννηση και η Νέα Κηφισιά.

Η ΜΕΝΤ θα παίξει για 8η φορά στο κλειστό της Τούμπας μετά το αίτημα αλλαγής έδρας του Μέγα Αλέξανδρου (το οποίο έκανε προχθές αποδεκτό η ΕΟΚ), ενώ η Νέα Κηφισιά και η Αναγέννηση Φλόγας θα αναμετρηθούν στο σπουδαιότερο, από βαθμολογικής άποψης τουλάχιστον, παιχνίδι της ημέρας.

Ο Διαγόρας και το Στρατώνι συνθέτουν ένα ζευγάρι με αμφίρροπη εξέλιξη στο δικό τους ραντεβού στη Ρόδο, ενώ σαν τεστ… χαρακτήρα θα είναι για τη Δόξα Λευκάδας ο αγώνας με τον Αίαντα Ευόσμου.

Ακόμα σημαντικότερο «χαρακτήρα», πάντως, έχει για τον Δούκα και τον Απόλλωνα Καλαμαριάς η μεταξύ τους αναμέτρηση. Πολύ απλά διότι στην περίπτωση που η ομάδα του Γιάννη Γιαννόπουλου σημειώσει τη νίκη θα πάρει βαθιά ανάσα δύο βαθμών από την κόκκινη γραμμή που χωρίζει τη σωτηρία από τον υποβιβασμό.

Στην περίπτωση, δε, που οι «ροσονέρι» φύγουν από την Αθήνα με το ροζ φύλλο αγώνα, τότε η «ουρά» θα πάρει φωτιά…

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής:

Αίολος Τρικάλων – ΟΦΗ (Κατσιμήδου, 12.00)
Μέγας Αλέξανδρος – ΜΕΝΤ (ΜΕΝΤ, 17.00)
Διαγόρας – Στρατώνι (Διαγόρα, 17.00)
Φίλιππος Βέροιας- Πέραμα/Ερμής (Βικέλας, 17.00)
Ν. Κηφισιά – Αναγέννηση Φλόγας (Ν. Κηφισιάς, 17.00)
Αίας Ευόσμου – Δόξα Λευκάδας (ΠΕΑΚ- ΕΚΟ, 17.00)
Δούκας – Απόλλων Καλ. (Δούκα, 17.00)