Μάχη κομβικής σημασίας στη Νέα Κηφισιά

Την προηγούμενη εβδομάδα το Περιστέρι έμεινε για πρώτη φορά από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος μόνο πρώτο στο νότιο όμιλο της Β΄Εθνικής. Εάν θέλει να παραμείνει στην κορυφή πάντως και μετά το τέλος της 17ης αγωνιστικής, θα πρέπει να περάσει χωρίς να στραβοπατήσει από τη Νέα Κηφισιά, όπου θα πάει μάλιστα χωρίς καμία απουσία έπειτα από πάρα πολύ καιρό, μιας και επέστρεψαν τόσο ο Δημήτρης Κατιάκος, όσο και ο Χριστόφορος Λυκογιάννης.

Την ίδια ώρα ο Πανερυθραϊκός θα υποδεχτεί τον Εργοτέλη με αυτοσκοπό φυσικά να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα έπειτα από διαδοχικές ήττες, ενώ εκτός έδρας αποστολές έχουν οι άλλες τρεις ομάδες με τις οποίες οι “ερυθρόλευκοι” ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση. Το Κορωπί και ο Παπάγος θα πάνε σε Βούλα και Ζωγράφο αντίστοιχα με σκοπό να επεκτείνουν το νικηφόρο σερί τους (6-0), ενώ το Μαρούσι δεν θα θέλει καν να σκέφτεται το ενδεχόμενο στραβοπάτηματος στο Κοντόπευκο, κόντρα στην ουραγό Αγία Παρασκευή, η οποία προέρχεται από έξι σερί ήττες.

Στα άλλα τρία παιχνίδια της 17ης αγωνιστικής, ο Ιωνικός Νίκαιας θα επιχειρήσει να κάνει τέσσερις τις συνεχόμενες νίκες του στη Ριζούπολη, ο Κρόνος θα υποδεχτεί τον Τρίτωνα στην αναμέτρηση μεταξύ δύο ομάδων που βρίσκονται στη γύρω από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ ο Πανελευσινιακός θα προσπαθήσει να σπάσει το σερί των πέντε ηττών με αντίπαλο τον Μανδραϊκό.

Για το 11 στα 11 η Καστοριά

Το μέχρι που θα φτάσει το αήττητο σερί της Καστοριάς αποτελεί το κύριο ερώτημα στον βόρειο όμιλο. Οι “γουναράδες” μετρούν 10 σερί νίκες και φιλοδοξούν να τις κάνουν 11 στην αυριανή αναμέτρηση με το Στρατώνι, την ίδια ώρα που οι ομάδες που ακολουθούν στο βαθμολογικό πίνακα, η Καρδίτσα και το Πευκοχώρι, θα παίζουν στη Θεσσαλονίκη με αντίπαλους τον Αίαντα Ευόσμου και το Ανατόλια αντίστοιχα.

Από εκεί και πέρα, σημαντικά παιχνίδια για τη μάχη της παραμονής θα γίνουν στην Κατερίνη (Πιερικός Αρχέλαος-Φίλιππος Βέροιας) και στο κλειστό της ΧΑΝΘ (ΧΑΝΘ-Πολύγυρος), ενώ οι γηπεδούχοι θα έχουν τον πρώτο λόγο στις υπόλοιπες τρεις αναμετρήσεις της 17ης αγωνιστικής, σε Αγιά (Ερμής Αγιάς-Ασπίδα Ξανθης), Μεσολόγγι (Χαρίλαος Τρικούπης-Αγρίνιο) και Λαγκαδά (Ερμής-Γέφυρα).

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής:

Νότιος όμιλος

Ζωγράφου 17.00 ΕΦΑΟΖ-Παπάγος Χρηστίδης Ηλ.-Μηλαπίδης
Αγ. Δημητρίου (Ν) 17.00 Κρόνος-Τρίτωνας Παυλόπουλος-Τσάτσης
Γ. Γεννηματάς 17.00 Πρωτέας Βούλας-Κορωπί Ζακεστίδης-Αναστασίου
Απόλλωνα 17.00 Απόλλωνας-Ιωνικός Νίκαιας Καραβίτης-Ορφανός Μ.
Στ. Καλαϊτζής 17.00 Πανερυθραϊκός-Εργοτέλης Ευφραιμίδης-Ταρενίδης Κ.
Κοντόπευκου 17.00 ΚΑΠ-Μαρούσι Αποστολίδη Β.-Κόλιας
Δημ. Βικέλας 17.00 Ν. Κηφισιά-Περιστέρι Διμπινούδης-Πόντας
2ο Ελευσίνας 17.00 Πανελευσινιακός-Μανδραϊκός Στρέμπας-Φασόλης

Βόρειος όμιλος

ΣΣ Κατερίνης 17.00 Πιερικός Αρχ.-Φίλιππος Β. Τσιοπάνος Ν.-Θεοδώρου
Δ. Διαμαντίδης 17.00 Καστοριά-Στρατώνι Τσιρτσιμάλης-Αγραφιώτης Ι.
Αγιάς 17.00 Ερμής Αγιάς-Ασπίδα Ξάνθης Τσοκόλης-Κοϊμτζόγλου
Μεσολογγίου 17.00 Χαρίλαος Τρικούπης-Αγρίνιο Μπούκας-Τσολάκος
Μ. Τσίκινας 17.00 ΧΑΝΘ-Πολύγυρος Γερακίνης-Φακίτσας
Ανατόλια 17.00 Ανατόλια-Πευκοχώρι Τσιαπλής-Κατωτικίδης
Λαγκαδά 17.00 Ερμής Λαγκαδά-Γέφυρα Φουτζήλας-Παπαδόπουλος Χ.
ΔΑΚ Ευόσμου 17.00 Αίας Ευόσμου-Καρδίτσα Παπαγερίδης-Μπακάλης