Μάχη σε Ιλιον και Καλλιθέα για τη δεύτερη θέση

ΓΠΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ – ΠΟΛΥΚΡΑΤΗΣ              (ΚΑΝΗΘΟΥ, 17:00)

Μετά το θυελλώδες , εναρκτήριο παιχνίδι του δευτέρου γύρου με τον Εργοτέλη, η Χαλκίδα θα φιλοξενήσει τον Πολυκράτη στο κλειστό της Κανήθου. Η «βασίλισσα» του 2ου ομίλου δε ζητά τίποτα λιγότερο από το θρίαμβο απέναντι στο σύλλογο της Σάμου, ενώ και εκείνος με τη σειρά του μοιάζει πολύ σκληρός  για να πεθάνει  έτσι απλά.

ΕΣΠΕΡΟΣ ΛΑΜΙΑΣ – ΠΟΡΦΥΡΑΣ   (ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΕΙΟ, 17:00)

Έχοντας να αντικρίσει ροζ φύλλο αγώνα εδώ και οχτώ αγωνιστικές, ο Έσπερος δεν αποζητά τίποτα λιγότερο από τη νίκη στο ματς επί του Πορφύρα. Οι πειραιώτες από την άλλη με λιγότερες πρόσφατες γκέλες ανεβαίνουν στη Λαμία με όραμα ένα ομαδικό παιχνίδι που θα τους οδηγήσει στο θετικό αποτέλεσμα και συνάμα στην αναπτέρωση της ψυχολογίας τους.

ΑΕΤΟΣ – ΝΙΚΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ (ΣΤΡΕΦΗ, 17:00)

Το ροζ φύλλο αγώνα της δεύτερης αγωνιστικής με 53-72, δίνει τη δύναμη στον Αετό να ελπίζει για κάτι αρκετά καλό απέναντι στη Νίκη Αμαρουσίου. Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα δεν κρύβουν ότι το ματς με τους «ροσονέρι» ήταν από τα πιο δύσκολα του πρώτου γύρου. Φυσικά, οι παίκτες του Παναγιώτη Χατζή δεν πρόκειται να παρατήσουν έτσι απλά τους δυο βαθμούς, όμως  από την άλλη οι γηπεδούχοι δε σκοπεύουν να κατέβουν και αλλά σκαλοπάτια στη βαθμολογία.

ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ – ΛΙΒΑΔΕΙΑ  (Β’ ΙΛΙΟΥ    17:00)

Βαρετό ματς; Που λόγος για τέτοια! Η αναμέτρηση ανάμεσα στο Ίλιον και τη Λιβαδειά σύμφωνα δυναμικότητας παικτών αλλά και όσον αφόρα τις αναμνήσεις του παιχνιδιού στον πρώτο γύρο (νίκη της Ένωσης στην παράταση με 77-81) κάθε άλλο από ανιαρό μπορεί να χαρακτηριστεί. Μάλιστα, ο ερχομός του Νίκου Χρυσόγελου στον πάγκο των φιλοξενουμένων έχει δώσει αλλά φτερά στο σύλλογο της Βοιωτίας, με αποτέλεσμα οι παίκτες του να  σκέπτονται μόνο πως θα πετάξουν πίσω στην πόλη τους με το «διπλό».

ΠΟΛΙΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΨΥΧΙΚΟ (ΕΘΝ.ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ, 17:00)

Όπως στον πρώτο γύρο έτσι και στον δεύτερο, ο Πόλις δεν μπήκε με το δεξί στις υποχρεώσεις του στη Γ’ εθνική. Η ομάδα της Καλλιθέας όμως, αυτή τη φορά, δείχνει πιο απαιτητική από την επίδοση της και  ιδιαίτερα στα εντός έδρας παιχνίδια της. Εξαίρεση δεν αποτελεί ούτε  το ματς με το Ψυχικό, στο οποίο παρά τη βαθμολογική διαφορά θα προσπαθήσουν να κλέψουν τη νίκη έχοντας μάλιστα στο πλευρό της και το Σπύρο Παντελιάδη που ανάρρωσε  από την ίωση που τον ταλαιπωρούσε. Από την άλλη οι «κυανοκίτρινοι» για δεύτερη φορά προσπέρασαν σαν σε προπόνηση τον ουραγό Ηρόδοτο και επιθυμούν πια να κάνουν το ίδιο και με τους «πράσινους», ώστε να παραμείνουν στα ψηλά της βαθμολογίας.

ΗΡΟΔΟΤΟΣ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Ν. ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ, 17:00)

Μόνο 5,6 χλμ θα χρειαστεί να διανύσει η ομάδα του  Εργοτέλη, ώστε να έρθει αντιμέτωπη με τον Ηρόδοτο, στο τοπικό ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος του 2ου ομίλου νότου. Οι δυο τους έχοντας κοντραριστεί αρκετές φορές ιδιαίτερα σε τοπικό επίπεδο, έκαστος,  γνωρίζουν άπταιστα τις δυνατότητες του αντιπάλου τους, γεγονός όμως που δεν αποκλείει εκπλήξεις στο τελικό αποτέλεσμα.