Μέκελ: «Έχουμε πολύ ταλέντο»

Το European Basketball Tour – Cyprus 2011 (5-7/8) πλησιάζει και μία από τις χώρες που θα αντιμετωπίσει η Εθνική ομάδα είναι το αντίστοιχο συγκρότημα από το Ισραήλ.

Ο Γκαλ Μέκελ, ο οποίος έκλεισε με την Μπενετόν , μίλησε στο επίσημο σάιτ της διοργάνωσης και για τους στόχους του Ισραήλ στη Λιθουανία, για το επέρχόμενο τουρνουά στην Κύπρο, αλλά και για τη μεταγραφή του στην Μπενετόν.

-Πόσο μακριά μπορεί να πάει το Ισραήλ στο Ευρωμπάσκετ;

«Έχουμε ένα πολύ σκληρό και ενδιαφέρον γκρουπ παικτών και αυτό είναι καλό. Έχουμε πολύ ταλέντο και σπουδαίους παίκτες και θέλω να προκριθούμε στο Τοπ  12 και μετά να το πάρουμε βήμα-βήμα».

-Η συμμετοχή στο European Basketball Tour – Cyprus θα βοηθήσει καθόλου την προετοιμασία του Ισραήλ για το Ευρωμπάσκετ;

«Χρειαζόμαστε όλη την εξάσκηση που μπορούμε να πάρουμε, έτσι η συμμετοχή σε ένα τουρνουά όπως αυτό της Κύπρου είναι καλό και ελπίζουμε να το απολαύσουμε».

-Ποιον αντίπαλο ανυπομονείς να αντιμετωπίσεις στον European Basketball Tour – Cyprus;

«Είμαστε όλοι επαγγελματίες παίκτες, έτσι είναι το ίδιο να παίζω απέναντι σε όλους. Δεν σκέφτομαι τους αντιπάλους μου».

-Ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για σένα με τη μετακίνηση σου στην Μπενετόν. Πόσο ενθουσιασμένος είσαι που πας Ιταλία;

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Ξαφνιάστηκα από τα πόσα γνώριζε για μένα ο προπονητής όταν μιλήσαμε για πρώτη φορά. Θυμάμαι μικρός έβλεπα την ομάδα να παίζει στην τηλεόραση και τώρα είναι φοβερό που θα παίζω γι’ αυτήν. Η Μπενετόν είναι ένας σπουδαίος σύλλογος με τρομερή ιστορία και ελπίζω να έχω μια καλή σεζόν».