«Μέχρι και Α1 μπορεί να φτάσει η Χαλκίδα»

Στόχος της Χαλκίδας για φέτος ήταν να πλαισιώσει την ομάδα του κυρίως με Χαλκιδαίους αθλητές. Μια ανάσα πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος ο Βασίλης Εκινέ, ο Γιώργος Λάππας και ο Τριαντάφυλλος Πεταλωτής ήρθαν για να τους… χαλάσουν τα σχέδια και να γίνουν οι δικοί τους “ξένοι”.

Οι τρεις τους άφησαν τη Λευκάδα, τα Τρίκαλα και τη Θεσσαλονίκη όπου αγωνίζονταν πέρσι αντίστοιχα για τα… μάτια της Χαλκίδας και απ’ ότι φαίνεται, στο παρκέ οι δυο πλευρές έσμιξαν θετικά. Ο καθένας τους μίλησε στο infobasket.gr για το νέο τους σπίτι, την προσαρμογή τους στην Εύβοια αλλά και τα… μπασκετικά τους καθήκοντα στο Γυμναστικό.

Βασίλης Εκινέ

Είσαι πρώτος σκόρερ της ομάδας σου, τι σημαίνει αυτό για σένα:

«Δεν μου λέει κάτι αυτό. Ο σκοπός μου δεν είναι να αναδειχτώ ατομικά. Απλά έτσι έχει βγει το παιχνίδι μας μεχρι στιγμης. Τι εννοώ με αυτό. Τη μια Κυριακή είμαι εγώ ο πρώτος σκόρερ στο σύνολο την άλλη κάποιος άλλος. Ο στόχος μου δεν είναι να είμαι πρώτος ή δεύτερος απλά να βοηθήσω την ομάδα ώστε να πάρει θετικά αποτελέσματα».

Έχετε μόλις δυο νίκες στο πρωτάθλημα, είστε ικανοποιημένοι γι αυτό;

«Θα μπορούσαμε να είχαμε περισσότερες νίκες για πολλούς και διάφορους λόγους. Φυσικά δεν απογοητευόμαστε. Δουλεύουμε ακόμα περισσότερο ώστε να καταφέρουμε να πάρουμε και άλλες και να πετύχουμε το στόχο μας που είναι η παραμονή».

Για τον κόσμο της Χαλκίδας τι έχεις να πεις;

«Είναι καλό και ευχάριστο που στέκεται ο κόσμος στο πλευρό μας. Χρειαζόμαστε αυτή την ψυχολογική στήριξη αλλά περιμένουμε ακόμα περισσότερους. Στα εκτός δεν έχουμε την ίδια υποστήριξη, πράγμα λογικό, λόγω της απόστασης αλλά ακόμα και εκεί υπάρχουν άνθρωποι που μας στηρίζουν».

Για το ερχόμενο παιχνίδι με τον Πανερυθραϊκό ποιοι είναι οι στόχοι σας;

«Ο στόχος μας χωρίς ακόμα να έχουμε μιλήσει με τον κόουτς είναι φυσικά η νίκη. Αναλυτικά θα τα πούμε λίγο πριν το ματς. Φυσικά πάντα αγωνιζόμαστε για το θετικό αποτέλεσμα και ακόμα περισσότερο τώρα που έχουμε μόνο θετικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα».

Γιώργος Λάππας

Από το λίγο καιρό που είσαι στη Χαλκίδα, πιστεύεις ότι έχει αγκαλιάσει ο κόσμος την ομάδα;

«Θεωρώ ότι δεν έχουμε φτάσει ακόμα στον επιθυμητό αριθμό με τον κόσμο. Δηλαδή το γήπεδο να γεμίζει 100%. Παιχνίδι με το παιχνίδι ελπίζω να βλέπουμε όλο και περισσότερους στις κερκίδες. Φυσικά η βοήθεια του μέχρι στιγμής είναι σημαντική αλλά περιμένουμε ακόμα περισσότερους στο κλειστό της Κανήθου, που θα στηρίξουν την ομάδα της περιοχής και θα μας βοηθήσουν στη δύσκολη αυτή προσπάθεια που κάνουμε στη Β’ Εθνική».

Ο χρόνος προσαρμογής σας ήταν ελάχιστος θεωρείς ότι έχετε δέσει σαν σύνολο;

«Η προσαρμογή μας στη Χαλκίδα δεν ήταν δύσκολη παρά το γεγονός ότι η ομάδα φτιάχτηκε τελευταία στιγμή. Και εγώ και όλα τα παιδιά έχουμε έρθει πολύ κοντά, λειτουργούμε πια σαν ομάδα και σε αυτό βοήθησαν ιδιαίτερα οι άνθρωποι του συλλόγου οι οποίοι είναι εκεί και τρέχουν για ότι χρειαζόμαστε».

Υπάρχει κάτι που θα άλλαζες μετά και την ολοκλήρωση των 6 αγωνιστικών, αν ξεκινούσε τα πρωτάθλημα πάλι από την αρχή;

«Όχι δεν υπάρχει κάτι που θα άλλαζα. Μέσα από κάθε παιχνίδι γινόμαστε καλύτεροι και προσπαθούμε κάθε φορά για το μέγιστο. Τόσο ατομικά όσο και ομαδικά δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Μπορεί ακόμα να μην φαίνεται στη βαθμολογίας όμως σιγά σιγά ελπίζω ότι θα μας βγει και εκεί».

Θα τριτώσει το… καλό στην ερχόμενη αγωνιστική με την Ερυθραία;

«Κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Προετοιμαζόμαστε ανάλογα και μέσα από δυνατές προπονήσεις προσπαθούμε να είμαστε έτοιμοι ώστε να “χτυπήσουμε” το κάθε ματς εντός η εκτός. Θεωρώ ότι αν η ομάδα στηνόταν λίγο πιο νωρίς, ένα μήνα πριν ας πούμε, η Χαλκίδα θα είχε άλλο πρόσωπο με την έναρξη του πρωταθλήματος. Παρόλα αυτά εμείς δεν το βάζουμε κάτω, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας μέχρι το τέλος και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Τριαντάφυλλος Πεταλωτής

Πως η Χαλκίδα έφτασε στη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα;

«Ήταν πολύ δύσκολο το παιχνίδι, καθ’ όλη τη διάρκεια πήγαινε πόντο πόντο. Με τη βοήθεια του κόσμου όμως συγκεντρωθήκαμε βάλαμε κάποια σουτ και σε συνδυασμό με καλή άμυνα καταφέραμε να ξεφύγουμε με οχτώ πόντους διαφορά και εν τέλει να πανηγυρίσουμε».

Αναφέρθηκες στον κόσμο, σας στηρίζει στα εντός παιχνίδια;

«Ο κόσμος είναι πάντα στο πλευρό μας. Σε όσα παιχνίδια έχουμε δώσει μέχρι στιγμής εντός το κλειστό της Κανήθου είναι σχεδόν γεμάτο. Γι αυτό και το 70% της νίκης θεωρώ ότι προήρθε χάρη στον κόσμο. Έχουμε πολλή υποστήριξη από αυτόν και τον ευχαριστούμε θερμά».

Μέχρι που μπορεί να φτάσει μια ομάδα της επαρχίας όπως η Χαλκίδα;

«Μέχρι και Α1 μπορεί να φτάσει. Παρόλα αυτά ο φετινός μας στόχος είναι η παραμονή στην Β’ κατηγορία.

Εσείς που ήρθατε φέτος στη Χαλκίδα αντιμετωπίσατε θέμα προσαρμογής;

«Η προσαρμογή μας εδώ έγινε αρκετά νωρίς. Η ομάδα είναι άψογη σε σχέση με τα θέματα σπιτιού και φαγητού, ενώ όλα τα παιδιά έχουμε δεθεί αρκετά. Μέχρι στιγμής όλα κυλάνε άψογα και αυτός είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που παίζουμε και καλά».