Μία απ’ τα ίδια (μέτρα) για τον τελικό του κυπέλλου…

Με οδηγό τα μέτρα ασφαλείας που ελήφθησαν πέρυσι, θα πορευθεί κι ο φετινός τελικός του κυπέλλου Ελλάδας, που θα διεξαχθεί στις 10 Μαρτίου στο κλειστό του Ελληνικού, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα (28/2) στην Αστυνομική Διεύθυνση Γλυφάδας.

Εκεί παρέστησαν οι εκπρόσωποι των δύο φιναλίστ (ο Χρήστος Σταυρόπουλος για τον Ολυμπιακό και ο Μιχάλης Γεωργαντής για τον Παναθηναϊκό) και μέσα σε περίπου μία ώρα και κάτι (ξεκίνησε στις 12:00 κι ολοκληρώθηκε στις 13:15) συμφώνησαν στα απαραίτητα για την διεξαγωγή ενός ήρεμου τελικού.

Οι δύο ομάδες θα πάρουν από 900 εισιτήρια, τα οποία θα είναι ονομαστικά και οι ομάδες θα πρέπει να έχουν στείλει την σχετική λίστα μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι στις Αστυνομικές αρχές για να διενεργείται ο σχετικός έλεγχος ταυτοπροσωπίας κατά την είσοδο στο γήπεδο. Επιπλέον όποιος αποκτά το “μαγικό χαρτάκι” θα πρέπει να διαθέτει λευκό ποινικό μητρώο, ειδάλλως θα μείνει με τη… χαρά της απόκτησης εισιτηρίου, δίχως αντίκρυσμα! Πέραν των 900 εισιτηρίων θα δοθούν κι από 50 προσκλήσεις για τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου τους και 35 διαπιστεύσεις.

Φυσικά όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα υπάρχουν οι “νεκρές ζώνες”, με τις οποίες θα χωρίζονται οι οπαδοί των ομάδων, που θα βρίσκονται πίσω από τις δύο ρακέτες.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να υπάρχουν μέχρι και δύο τύμπανα σε κάθε κερκίδα, σημαίες που δεν θα ξεπερνούν το 1 τ.μ. με πλαστικό κοντάρι, ενώ θα αφαιρούνται μέχρι και οι… ζώνες των φιλάθλων, αν αυτές έχουν αγκράφα. Τέλος οι θύρες θ’ ανοίξουν στις 14:30, ενώ μετά τις 18:00 θα απαγορεύεται η είσοδος στους φιλάθλους.