Στο πρώτο παιχνίδι (κόντρα στη Ρωσία) η περιφερειακή γραμμή της εθνικής ομάδας των ανδρών στο 1ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα 3on3 που διεξάγεται στο Ζάππειο, έπαιξε καταλυτικό ρόλο κι είχε σαν αποτέλεσμα την ήττα (15-12). Στο δεύτερο ματς κόντρα στη Βουλγαρία, ωστόσο οι Παππάς και Γιαννόπουλος “βρήκαν” το χέρι τους κι έτσι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε τη νίκη με 17-12.

Η ελληνική ομάδα έδειξε ότι μπορεί γρήγορα να ξεπεράσει την… ψυχρολουσία και κυρίως ν’ αντιστρέψει την δική της κακή εικόνα. Διότι κόντρα στους Ρώσους οι περιφερειακοί δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα κι αυτή η αστοχία τους, έπαιξε τον πιο σημαντικό ρόλο (ο δεύτερος ήταν ο ήλιος) για την ήττα. Κόντρα, όμως στη Βουλγαρία η ελληνική περιφέρεια “πετούσε φωτιές”. Ο Παπάς ήταν πρώτος σκόρερ με 9 πόντους, όμως ο Γιαννόπουλος ήταν εκείνος που φρόντισε να βάλει την… υπογραφή του στο τέλος, με πέντε συνεχείς πόντους, οδηγώντας την εθνική στη νίκη με 17-12.

Στο τρίτο παιχνίδι της πρώτης ημέρας του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, η Εθνική ήταν ακόμα καλύτερη και σημείωσε την τρίτη νίκη της στο τουρνουά, επικρατώντας με 21-16 του Ισραήλ, του παλιού γνωστού μας από το πέρασμα του στο ελληνικό πρωτάθλημα, Αμίτ Ταμίρ.

ΕΛΛΑΔΑ – ΡΩΣΙΑ 12-15
ΕΛΛΑΔΑ: Μπόγρης 2, Γιαννόπουλος 5, Παπαντωνίου 3, Παππάς 2
ΡΩΣΙΑ: Σιροβάτκο 4, Αλεξαντρόφ 1, Γκιούντερ 8, Κρασάβτσεφ 2

ΕΛΛΑΔΑ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 17-12
ΕΛΛΑΔΑ: Παππάς 9, Γιαννόπουλος 5, Μπόγρης 2, Παπαντωνίου 1
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Ντιμιτρόφ 7, Βεσελίνοφ 5, Μπογιάνοφ, Πετκόφ

ΕΛΛΑΔΑ – ΙΣΡΑΗΛ 21-16
ΕΛΛΑΔΑ: Παππάς 13, Μπόγρης 8, Γιαννόπουλος, Παπαντωνίου
ΙΣΡΑΗΛ: Καρ 8, Γιόσεφ 4, Σιμον 4, Ταμίρ