Μίσσας: «Δεν μπήκαμε σε περιπέτειες…»

Σαν… περονόσπορος έρχονταν αυτό το καλοκαίρι οι τραυματισμοί στην Εθνική Νέων. Λίνος Χρυσικόπουλος, Γιώργος Γεωργάκης και Δημήτρης Κατσίβελης είναι μόνο μερικές από τις… ατυχίες της ελληνικής αποστολής. Αποτέλεσμα ήταν 12η θέση στο Ευρωμπάσκετ που διεξήχθη στο Μπιλμπάο. Ο Κώστας Μίσσας μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τις διαφορές που εντόπισε σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές, κάνοντας παράλληλα και τον απολογισμό του.

Αναλυτικά:

Για τις εντυπώσεις από το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έγινε στο Μπιλμπάο:
«Συγκριτικά με τη περσινή χρονιά το επίπεδο ήταν χαμηλότερο. Το εντυπωσιακό ήταν η άνοδος που παρουσίασαν αρκετές χώρες χωρίς ιδιαίτερη μπασκετική παράδοση. Σουηδία, Αυστρία, Λετονία εμφανίστηκαν έχοντας στο ρόστερ τους πολύ καλούς παίκτες. Στη διαβάθμιση έπεσαν μεγάλες δυνάμεις. Η Κροατία και η Αυστρία υποβιβάστηκαν, ενώ για την παραμονή πάλεψαν Σερβία και Λιθουανία. Αυτό τα λέει όλα. Στις περισσότερες ομάδες υπήρχαν παίκτες καλού επιπέδου κι όλοι ήταν αθλητές. Δεν υπήρχε κανένας που να μην ήταν αθλητής με όλη την έννοια του όρου. Επίσης κάτι άλλο που παρατήρησα είναι ότι πολλές χώρες έχουν παιδιά στην Αμερική ενταγμένα σε πολύ καλά κολεγιακά προγράμματα. Σε σχέση με τα παλιότερα χρόνια όλες οι ομάδες ήταν δύο ταχύτητες πιο γρήγορες».

Για την παρουσία της Ελληνικής ομάδας, η οποία τερμάτισε στη 12η θέση:
«Θεωρώ ότι με όλες αυτές τις ατυχίες που είχαμε όλα πήγαν καλά. Στο τέλος μόνο η μισή ομάδα ήταν ετοιμοπόλεμη. Είναι σημαντικό για εμένα ότι καταφέραμε και δεν μπήκαμε σε περιπέτειες γιατί φανταστείτε να παίζαμε με Κροατία, Λιθουανία και Σερβία την παραμονή μας. Αν είχαμε την ατυχία να βρεθούμε εκεί με τόσους τραυματισμούς θα λέγαμε ο “Θεός βοηθός”. Από την άλλη αν ήμασταν πλήρης θα μπορούσαμε να βάλουμε ψηλότερους στόχους. Πάντως οφείλω να αναγνωρίσω ότι κάποιοι παίκτες όπως ο Κατσίβελης έδειξαν ότι έχουν δύναμη ψυχής και καρδιά».

Για τον MVP του τουρνουά, Νίκολα Μίροτιτς που τον αντιμετώπισε στην φάση των ομίλων:
«Δεν ήταν μόνο ο Μίροτιτς. Υπήρχαν άλλοι πέντε καλοί παίκτες. Εμείς προσπαθήσαμε να τον παγιδεύσουμε στο low post, οι Ιταλοί με βοήθεια από τον περιφερειακό, όμως έβγαζε τη μπάλα έξω και οι καλοί περιφερειακοί δημιουργούσαν πρόβλημα. Κάθε φορά που πήγαινε κάποιος να τον παγιδεύσει δεχόταν καλάθι από κάποιον άλλο. Δεν ήταν μόνο ο Μίροτιτς πολύ καλός παίκτης ήταν και ο Τούρκος, ο Αλντεμίρ με το εξωφρενικό 15,9 ριμπάουντ μέσο όρο, υπήρχε ο Τζεντίλε, ο οποίος φέτος έδειξε πολύ ώριμος και σοβαρός. Από τη Γαλλία ξεχώρισε ένας γκαρντ ο Φουρνιέ, ο οποίος σύντομα θα παίζει στην Εθνική αντρών της χώρας του».