Μίσσας: «Ο,τι απόθεμα δύναμης μάς έχει μείνει να το δώσουμε για να κερδίσουμε»

Kostas_missasΟ ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Νέων Ανδρών, Κώστας Μίσσας, επισήμανε τα ψυχικά αποθέματα που έδειξαν οι παίκτες του φτάνοντας στη νίκη επί της Γαλλίας. 

«Το βασικό είναι πως νικήσαμε δύο πράγματα: την κούραση των παιδιών από τις απώλειες που έχουμε, αλλά και την απογοήτευση μετά τη χθεσινή ήττα, καθώς είχαμε μπει στη λογική να διεκδικήσουμε το παιχνίδι για να κάνουμε το επόμενο βήμα. Παίζοντας ξανά πολύ καλή άμυνα και παίζοντας έξυπνα στην επίθεση καταφέραμε να νικήσουμε, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι τα παιδιά έδειξαν ψυχική δύναμη. Κάθε θέση μετράει. Τώρα θα παίξουμε για τις θέσεις 5-6, επίσης ένα δύσκολο παιχνίδι. Σίγουρα η κούραση είναι μεγάλη. Είναι σπάνιο να βλέπεις παιδιά σε αυτή την ηλικία να ζητούν αλλαγή λόγω κόπωσης. Η Λιθουανία είναι μια ομάδα σε εντελώς διαφορετικό στυλ μπάσκετ και θα πρέπει να προσαρμοστούμε, ειδικά στο κομμάτι της άμυνας. Θα πρέπει τώρα να ξεκουραστούμε όσο μπορούμε κι ό,τι απόθεμα δύναμης μάς έχει μείνει να το δώσουμε για να κερδίσουμε. Ο Διαμαντάκος ήταν πολύ εξαντλημένος και δεν μπορούσε να βοηθήσει σήμερα, αύριο δεν ξέρουμε πώς θα είναι. Θα δούμε. Ευχή μας είναι και τα παιδιά που είναι εκτός να γίνουν γρήγορα καλά και θα γίνουν».

Από την πλευρά των παικτών, ο Δημήτρης Αγραβάνης δήλωσε: «Ηταν δύσκολο το σημερινό παιχνίδι γιατί η προηγούμενη αναμέτρηση ήταν αργά, είχαμε και την απογοήτευση από τον αποκλεισμό… Παρόλα αυτά μπάσκετ είναι. Είπαμε ότι άλλο να τερματίζεις πέμπτος και έκτος και άλλο έβδομος και όγδοος. Όλα τα παιδιά μπήκαμε συγκεντρωμένα, παίξαμε καλό μπάσκετ και γι’ αυτό κερδίσαμε. Σήμερα είχα κάποια ελεύθερα σουτ, κάποιες καλές φάσεις μέσω των συμπαικτών μου και γι’ αυτό έκανα αυτή την εμφάνιση. Αν δούμε και τα στατιστικά, όλα τα παιδιά έχουν κάνει πολύ καλή εμφάνιση. Μέσα μας θέλουμε πολύ να κερδίσουμε την Λιθουανία. Είχαμε χάσει στην πρώτη φάση, όμως, θέλουμε το μάξιμουμ και να τερματίσουμε πέμπτοι, αφού δεν καταφέραμε να περάσουμε στην τετράδα».