Μαθαίνει… και παραμένει πρώτος

Τα παθήματα των άλλων μπορούν να γίνουν πρώτης τάξεως μαθήματα για μια ομάδα. Στον πρωτοπόρο Αμπελώνα δεν θέλουν να… πάθουν το ίδιο με τη Νίκη Βόλου και θα είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί απέναντι στο Άργος Ορεστικό δείχνοντας ότι έχουν μάθει καλά το μάθημα τους.

Η Νίκη από τη πλευρά της, επιστρέφοντας στην έδρα της, θα διεκδικήσει τη 13η της νίκη κόντρα στον Αιγινιακό και ελπίζει να της φέρει γούρι διατηρώντας τη στη δεύτερη θέση αρχικά… και βλέποντας γενικά… Άλλωστε οι διαφορές ανάμεσα στους πρωτοπόρους είναι πολύ μικρές.

Ακριβώς για αυτόν τον λόγο και ο Ηρακλής Κοζάνης ελπίζει να… Μεταμορφώσει την ομάδα του Βόλου σε έναν αρκετά εύκολο αντίπαλο παίρνοντας τους δύο πολύτιμους βαθμούς της νίκης και μαζί μ’ αυτούς και τη θέση της Μεταμόρφωσης. Αν και για να πετύχει το δεύτερο, θα χρειαστεί η νίκη του να είναι με διαφορά πάνω από 14 πόντους, όσους είχε χάσει στον πρώτο γύρο. Το παιχνίδι πάντως θα είναι όπως όλα δείχνουν, ένα πολύ «καυτό» ντέρμπι ανάμεσα σε δύο φιλόδοξους αντιπάλους.

Ο τελευταίος μήνας ήταν πολύ δύσκολος για τον Αετό Κιλκίς και επιτέλους μετά από πέντε αγωνιστικές θα μπορέσει, αν προσέξει, να απολαύσει μια εύκολη νίκη, αφού αντίπαλος του θα είναι ο Αλέξανδρος Αξιούπολης που μέχρι στιγμής δεν μπόρεσε να «γευτεί» τη χαρά της νίκης.

Να… ρίξει στους καταρράκτες της τη Κρύα Βρύση για τη κατάκτηση της νίκης, είναι ίσως απαραίτητο για την Έδεσσα, αν και έτσι όπως κυλάει το πρωτάθλημα ίσως ούτε αυτό να είναι αρκετά για την ομάδα προκειμένου να παραμείνει στη κατηγορία (οι δύο ομάδες έχουν διαφορά τριών βαθμών). Άλλωστε αν είναι να προχωρήσεις σε κάτι ακραίο τουλάχιστον να είναι σίγουρο ότι θα έχει και το απαιτούμενο αποτέλεσμα…!

Στο δεύτερο γύρο η Μακάμπη έχει το απόλυτο και έτσι θέλει να συνεχίσει, αυτή τη φορά κόντρα στον μαχητικό Πρωτέα Γρεβενών ενώ θα είναι η δέκατη νίκη για τον Φοίνικα σε περίπτωση που κερδίσει τον Αριστοτέλη Επανομής.

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής:

Πανεδεσσαϊκός – Μ. Αλέξανδορς Κρ. Βρύσης  (Έδεσσας, 18:00)
Νίκη Βόλου – Αιγινιακός   (Ν. Ιωνίας Μαγν, 18:00)
Αμπελώνας – Αργος Ορεστικός  (Αμπελώνα, 18:00)
Ηαρκλής Κοζάνης – Μεταμόρφωση Βόλου  (Κοζάνης, 18:00)
Φοίνιξ Λάρισας – Αριστοτέλης Επανωμής  (Αγ. Θωμά Λαρ. 18:00)
Αετός Κιλκίς – Αλέξανδρος Αξιούπολης  (Α΄ ΔΑΚ Κιλκίς, 18:00)
Πρωτέας Γρεβενών – Μακάμπη (Γρεβενών, 18:00)