Μακράκης: «Η απόλαυση μου»

Εξαιτίας του νεανικού ρόστερ δεν ήταν λίγοι αυτοί που στην αρχή της σεζόν πίστευαν πως ο Εργοτέλης θα παλέψει για την παραμονή του στη Γ’ εθνική. Οι εκτιμήσεις όμως πήγαν… περίπατο, καθώς το συγκρότημα του κόουτς, Γιώργου Μακράκη, πραγματοποιεί πορεία πρωταθλητισμού. Ο Κρητικός τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τη νίκη επί του Παπάγου (67-61), ενώ έδειξε ότι παρά το καλό ξεκίνημα παραμένει προσγειωμένος και συνειδητοποιημένος.

Αναλυτικά:

Για τη νίκη επί Παπάγου της Κηφισιάς που έβαλε φρένο στο αήττητο σερί που έτρεχε η ομάδα των Βορείων προαστίων:

«Τα πράγματα είναι λίγο περίεργα στη βαθμολογία, καθώς υπάρχουν 4 ομάδες με διαφορά 1 βαθμού, ενώ εμείς και η Γέρα έχουμε κάνει το ρεπό μας. Αυτό για εμάς δεν αλλάζει κάτι γιατί ξέρουμε ποιοι είμαστε και που βρισκόμαστε. Επιειδή έχουμε κάνει 5 νίκες δεν σημαίνει ότι είμαστε ομάδα που μπορεί να χτυπήσει κατηγορία. Οι στόχοι δεν αλλάζουν. Πρέπει να υπάρχει ταπεινοφροσύνη γιατί είμαστε μία ομάδα που παλεύει όλα τα παιχνίδια.
Για εμένα είναι απόλαυση να βλέπω τους μικρούς να βελτιώνονται καθημερινά μέσα από τη προπόνηση και τα παιχνίδια. Όλο αυτό θέλω να μείνει έτσι και το λέω στα παιδιά γιατί μία-δύο ήττες μπορεί να μας φέρουν κάτω. Το πρωτάθλημα και η ποιότητά μας δεν μας επιτρέπει να παίρνουν αέρα τα μυαλά μας».

Για το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής:

«Δεν ξέρω αν είναι πιο μέτριο σε σχέση με άλλα όμως σίγουρα είναι πιο ανταγωνιστικό. Υπάρχουν ομάδες καλές, παίκτες από μεγαλύτερες κατηγορίες και θεωρώ ότι σαν κατηγορία είναι από τις πιο δύσκολες σε όλο το μπάσκετ όσον αφορά την υφή του. Σχεδόν οι μισές ομάδες πέφτουν οπότε αν δεν πας για πρωτάθλημα δύσκολα σώζεσαι. Άποψη μου είναι ότι γενικά το πρωτάθλημα θα έπρεπε να έχει μία άλλη φιλοσοφία, να βρίσκεται δηλαδή πιο κοντά στο αναπτυξιακό. Εμείς ως ομάδα ξεπεράσαμε τη λογική που λέει να σπαταλάς χρήματα για να μείνεις στη κατηγορία κι έχουμε δικαιωθεί γι’ αυτό».