Μακράκης: «Του χρόνου θα έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο»

Συνέντευξη στο Athletic Radio 104,2 και συγκεκριμένα στην εκπομπή “Αθλητικό Μεσημέρι” παραχώρησε ο Γιώργος Μακράκης. Ο προπονητής του Εργοτέλη μίλησε τόσο για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και την πορεία της ομάδας του, όσο και για τον ευρωπαϊκό τίτλο του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη.

Αναλυτικά, ο Γιώργος Μακράκης μίλησε:

Για τη φετινή παρουσία του Εργοτέλη στον 2ο όμιλο της Γ ΕΘνικής: 

«Εμείς χρησιμοποιήσαμε 5 παίδες, 8 έφηβους και 12 άνδρες φέτος. Συνολικά 25 παίκτες συμμετείχαν στην προσπάθεια μας. Στον Εργοτέλη γίνεται καλή δουλειά. Ο Αλέξης Χριστοδούλου ξεκίνησε την καλή δουλειά και καθοριστική ήταν και η βοήθεια του Γιάννη Βισκαδουράκη. Έχουμε ένα ικανό γκρουπ προπονητών και υπάρχει μεταξύ μας φοβερή συνεργασία. Δεν ξέρω αν έχω στενοχωρήσει κάποιους αλλά ο Εργοτέλης είναι ένας ζωντανός οργανισμός και πρέπει να στηριχθεί από όλους».

Για τα νεαρά παιδιά της ομάδας: 

«Στηριχθήκαμε φέτος σε δικά μας παιδιά. Έγινε σωστή δουλειά και προσπαθήσουμε να αναδείξουμε το όνομα του Εργοτέλη αλλά και την φιλοσοφία του συλλόγου. Είμαστε μία οικογένεια και η ομάδα μας έχει μεγάλη ιστορία. Όλες οι ομάδες θέλουν στήριξη και ξέρω οτι παντού υπάρχουν προβλήματα. Φέτος ζήσαμε απίστευτες στιγμές. Θέλουμε ηθική στήριξη κυρίως.

Έχουμε ένα πλάνο και μία φιλοσοφία πάνω στην οποία δουλεύουμε. Τα νέα παιδιά της ομάδας έχουν μέλλον και πολλά θα εξαρτηθούν και από το σχολείο και τα μαθήματά τους. Η μετάβασή τους στην πρώτη ομάδα γίνεται ομαλά και με σχέδιο. Το μπασκετικό υλικό γενικά στο ελληνικό μπάσκετ θέλει φρεσκάρισμα. έρχεται καλή φουρνιά παικτών, Κοιτάμε το μέλλον, πρέπει να στηριχθούμε στους νέους και δεν πρέπει να χάσουμε το νόημα του αθλητισμού».

Για τους παίκτες που αποχώρησαν μεσούσης της περιόδου:

«Σεβάστηκα την επιθυμία τους να αποχωρήσουν. Δεν έφυγαν όλοι για οικονομικούς αλλά για διάφορους λόγους. Σεβάστηκα τους λόγους της αποχώρησής τους. Η πραγματική εικόνα του αθλητισμού είναι όμως διαφορετική. Να αγωνίζεσαι πάντα. Προσπάθησα να τους πείσω να αλλάξουν γνώμη γιατί αυτό πρεσβεύει ο αθλητισμός. Να υπάρχει διαρκής αγώνας. Τους ευχαριστώ για την συνεργασία όπως και γενικά και τα 25 παιδιά που έπαιξαν φέτος».

Για το μέλλον της ομάδας: 

«Ελπίζω το οικοδόμημα να έχει συνέχεια. Κυρίαρχη σημασία για μένα έχει το μήνυμα που περάσαμε. Δεν έχει νόημα η 5η ή η 6η θέση αλλά να ανεβάσουμε το μπάσκετ ψηλά και σωστά. Θέλουμε να υπάρχει σταθερότητα στην ομάδα και καταφέραμε να μείνουμε στην κατηγορία και φέτος. Ο κ. Παπουτσάκης μου είχε πει οτι από τον 3ο χρόνο, που έρχεται, θα έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατηγορία με δικά μας παιδιά. Δεν ξέρω αν θα κάνουμε το βήμα παραπάνω αλλά θα γίνει ο απολογισμός της χρονιάς που τέλειωσε και η φιλοσοφία μας δεν αλλάζει. Περιμένουμε όλοι να δούμε τι θα γίνει».

Για την επιτυχία του Ολυμπιακού στην Πόλη να κατακτήσει την Ευρωλίγκα:

«Ως μπασκετικός χάρηκα πάρα πολύ. Είναι μία πολύ μεγάλη επιτυχία. Ο Ολυμπιακός είναι η προσωποποίηση της ομάδας. Ξεπέρασε τον αυτό του και αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε σε όλους. Μεγάλο ρόλο έπαιξε και η παρουσία του Ιβκοβιτς βέβαια. Στηρίχθηκε σε νεαρούς Ελληνες και πάλεψε με τα μεγαθήρια με επιτυχία. Είχε ψυχή και ταλέντο και φάνηκε η μαγεία του μπάσκετ».

Πηγή: athleticradio.gr