Μακρυδήμας: «Με ορίζοντα το μέλλον»

makrydhmasΟ Ίκαρος Νέας Σμύρνης ζει πρωτόγνωρες στιγμές, καθώς τη νέα σεζόν για πρώτη φορά στην ιστορία του θα αγωνιστεί στην Β’ εθνική. Ο κόουτς Παναγιώτης Μακρυδήμας μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) και αναφέρθηκε στα πλάνα που υπάρχουν για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, τις αλλαγές που θα υπάρξουν, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο επίπεδο του Διεθνούς Σεμιναρίου “Αθήνα 2015”.

Αναλυτικά
Για τον απολογισμό που κάνει από τη χρονιά που τελείωσε:
“Η σεζόν ολοκληρώθηκε εν τέλει με την άνοδο της ομάδας στην Β’ εθνική έστω κι αν προήλθε μέσα από τη διαδικασία των μπαράζ. Μπορούμε να πούμε, με βάση το αποτέλεσμα, ότι ήταν επιτυχημένη. Θεωρώ πως ήταν πετυχημένη και για ακόμα έναν λόγο, καθώς για πολύ μεγάλο διάστημα της χρονιάς συνδυάσαμε το αποτέλεσμα με καλό μπάσκετ. Ο Ίκαρος ήταν από τις καλές ομάδες της κατηγορίας και πιστεύω ότι έστω κι έτσι πήραμε δίκαια την άνοδο για την Β’ εθνική”.

Για την επόμενη σεζόν που θα είναι η παρθενική για τον Ίκαρο στη Β’ εθνική:
“H αλήθεια είναι ότι ως νεοφώτιστη ομάδα δεν μπορούμε να βάλουμε αρκετά παραπάνω στόχους εκτός κι αν υπάρχει ένα πολύ υψηλό μπάτζετ σε σχέση με τα υπόλοιπα της κατηγορίας. Με τα χρήματα που έχουμε αυτή τη στιγμή στη διάθεση μας ο μοναδικός στόχος που μπορεί να τεθεί είναι η όσο πιο γρήγορη επίτευξη της σωτηρία”.

Για το ρόστερ και τις αλλαγές που θα υπάρξουν:
“Ήδη έχουν γίνει κάποιες αλλαγές. Η ομάδα έχει προσανατολιστεί σε μία ανανέωση ώστε ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της φετινής χρονιάς να χτιστεί ένας κορμός που θα μπορεί να στηριχτεί και τα επόμενα χρόνια. Κανένας δεν μπορεί να προεξοφλήσει ότι η ομάδα θα παραμείνει στην Β’ εθνική οπότε θέλουμε να χτιστεί κάτι που θα έχει μεγαλύτερο ορίζοντα. Αν έχουμε μία συνέπεια σε κάποιους μικρότερους ηλικιακά παίκτες τότε θα μπορούμε να χτίσουμε κάτι πολύ καλύτερο για το μέλλον”.

Για το Διεθνές Σεμινάριο “Αθήνα 2015”, το οποίο παρακολούθησε:
“Το φετινό Σεμινάριο όπως και όλα όσα έχω παρακολουθήσει είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον. Πάντα έχεις να πάρεις πολλά πράγματα ειδικά από προπονητές που έχουν δουλέψει σε υψηλό επίπεδο. Προσωπικά παρακολουθώ όλα τα Σεμινάρια και προσπαθώ να βλέπω κι αυτά των μικρών ηλικιών. Ακόμα κι αν δεν μπορώ να είμαι παρών τα προμηθεύομαι σε DVD και τα βλέπω από εκεί. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει ομιλητής από τον οποίο δεν μπορείς να πάρεις κάτι. Το λιγότερο 2-3 πραγματάκια μπορείς να τα πάρεις οπότε αυτό είναι ένα σημαντικό εφόδιο για τη δουλειά του προπονητή”.