Μανουσέλης: «Να χτίσουμε νοοτροπία νικητή»

Με τον πλέον εμφατικό τρόπο η Εθνική ομάδα των Παίδων κατέκτησε την πρώτη θέση στο τουρνουά που φιλοξενήθηκε στην πόλη Σακάρια της Τουρκίας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που έφτασε μέχρι την κορυφή χωρίς να γνωρίσει καμία ήττα επέστρεψε στη βάση του και ο τεχνικός της ομάδας, Μάνος Μανουσέλης, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για τα κέρδη που αφήνει αυτό το τουρνουά στους διεθνείς.

Αναλυτικά:

Για την πρώτη θέση που κατέλαβε η ομάδα στο τουρνουά της Τουρκίας:

«Εμείς έχουμε μεγάλη ανάγκη να παίζουμε διεθνείς αγώνες γιατί τέτοια παιχνίδια είναι δύσκολο να τα οργανώσεις. Σε τέτοια τουρνουά υπάρχει δυνατότητα να γίνουν κάποιες κρίσεις και να δούμε το επίπεδο της ομάδας. Το συγκεκριμένο είναι το καλύτερο τουρνουά και είναι σημαντικό ότι μας κάλεσαν αλλά και ότι η Ελληνική Ομοσπονδία βρήκε τον τρόπο να μας στείλει. Εμείς εκμεταλλευτήκαμε την ευκαιρία που μας δόθηκε. Είχαμε δουλέψει αρκετά από πριν. Το θετικό είναι ότι αυτή η ομάδα έχει έναν κορμό από τα προηγούμενα χρόνια και γνωρίζουν το επίπεδο στο οποίο παίζουμε.
Η πρώτη θέση στο τουρνουά είναι σημαντική γιατί όταν αγωνίζεσαι θέλεις να κερδίζεις ώστε να δημιουργηθεί νοοτροπία νικητή. Μέσα σε αυτές τις ημέρες μπορέσαμε να δέσουμε ακόμα περισσότερο την ομάδα και θεωρώ ότι κάναμε ένα σημαντικό βήμα ενόψει του Πανευρωπαϊκού το καλοκαίρι.
Είναι σημαντικά τα διεθνή παιχνίδια και ελπίζουμε μέχρι το καλοκαίρι να συμμετέχουμε και σε άλλα τουρνουά, προκειμένου να δουλέψουμε και να εμφανιστούμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στο Πανευρωπαϊκό. Είναι θετικό ότι το Γραφείο Εθνικών ομάδων κάνει ότι καλύτερο μπορεί, όμως όπως σε όλο το κόσμο έτσι κι εδώ τα πράγματα είναι δύσκολα».

Για την αγωνιστική κατάσταση των διεθνών κι αν παίρνουν ικανοποιητικό χρόνο συμμετοχής στις ομάδες τους:

«Θα μπορούσαν να παίζουν περισσότερο στις ομάδες τους. Μία από τις καλές συνέπειες της οικονομικής κρίσης είναι ότι οι ομάδες έχουν στραφεί στους νεαρούς Έλληνες παίκτες. Είναι θέμα χρόνου να παίξουν περισσότερο τα παιδιά ειδικά αυτά που είναι λίγο μεγαλύτερης ηλικίας. Εμείς φυσικά και θέλουμε να παίζουν περισσότερο. Στη Τουρκία είχαν την ευκαιρία πάρουν χρόνο συμμετοχής σε ολόκληρα παιχνίδια και φυσικά να παίξουν όλοι μαζί. Ελπίζω στο μέλλον να αγωνιστούν και περισσότερο στις ομάδες τους».

Για αυτή τη φουρνιά παικτών και το μέλλον που μπορεί να έχει:

«Οι 96άρηδες και οι 97άρηδες είναι γεμάτες φουρνιές σε ψηλούς και κοντούς. Πρόκειται για μία φουρνιά που θα έχει καλύτερη εικόνα σε σχέση με το κοντινό παρελθόν. Το σημαντικότερο, όμως είναι να συνεχίσουν τα παιδιά να δουλεύουν και να βελτιώνονται. Μία επιτυχία σε αυτό το επίπεδο δεν λέει πολλά, καθώς το ζητούμενο για όλους μας είναι αυτά τα παιδιά να καταφέρουν να φτάσουν στην πόρτα της εθνικής αντρών».