Μανουσέλης: «Υπάρχει και συνέχεια…»

Οι Παίδες πανηγύρισαν με την καρδιά τους στα αποδυτήρια, με αποτέλεσμα να υπάρξει και ένα… θύμα. Ο λόγος για τον Μάνο Μανουσέλη, ο οποίος δέχτηκε τόσο… νερό από τα μπουγέλα, που αναγκάστηκε να επιστρέψει στο ξενοδοχείο για να αλλάξει, αφού ακολουθούν το βράδυ (μετά τον τελικό) και οι απονομές.

«Τι να πεις; Τα παιδιά το χάρηκαν και το πανηγύρισαν με την ψυχή τους… Τα τραγούδια ακούγονταν και έξω από τα αποδυτήρια. Δεν ήταν και λίγο να επιστρέψουν μετά τη χθεσινή βαριά ήττα, αλλά και μετά την ταλαιπωρία που είχαν υποστεί κάποιοι από τους παίκτες το τελευταίο τριήμερο. Μια γαστρεντερίτιδα είχε βγάλει εκτός ρυθμού κάποιους παίκτες και χθες το βράδυ» ανέφερε ο ομοσπονδιακός τεχνικός αποκαλύπτοντας πως ο Χαραλαμπόπουλος και ο Μουράτος χρειάστηκαν ορό…

«Ήμασταν υγιείς και φάνηκε στο κομμάτι της ενέργειας, κάτι που στον αγώνα με τη Σερβία ήταν φανερό ότι μας έλειπε και ηττηθήκαμε κατά κράτος. Σήμερα ήμασταν η εθνική ομάδα που ξέρουμε και θέλουμε να βλέπουμε: Με καρδιά, να πολεμάει κάθε φάση, να δίνει τον καλύτερό της εαυτό. Όταν μιλάμε για παιδιά 16 χρονών, καταλαβαίνουμε όλοι ότι δύσκολες αυτές οι καταστάσεις. Κι εμείς οι Έλληνες δεν φημιζόμαστε ιδιαίτερα για τη σωστή αντίδραση σε μικρούς τελικούς. Τα παιδιά όμως έχουν χαρακτήρα και φάνηκε».

Ο Μανουσέλης αναφέρθηκε και στη συνέχεια, η οποία μπορεί να εκφραστεί όχι μόνο μέσα από τους 97άρηδες που κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο Κίεβο, αλλά και από τις προηγούμενες γενιές… «Εγώ πιστεύω ότι επειδή οι 96άρηδες έχουν αρκετούς ποιοτικούς παίκτες. Υπάρχουν και καλοί 94αρηδες και πιστεύω ότι μπορούν να δημιουργήσουν σταδιακά μια καινούρια βάση για την Εθνική Ομάδα. Είναι επίσης πολύ σημαντικό ότι τα παιδιά πήραν την πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 17, οπότε θα αγωνιστούν και του χρόνου και θα έχουν μια συνέχεια. Δεν ήταν εύκολο αυτό, μέσα από ένα πολύ δυνατό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, με ομάδες όπως η Κροατία, που είχε πέντε παίκτες πάνω από τα 2.10 να μένουν εκτός. Αξίζουν συγχαρητήρια και μόνο στα παιδιά».

Η αποστολή θα αναχωρήσει για την Αθήνα αύριο (με απευθείας πτήση από το Κίεβο στις 12:40).