Μαντουλίδης και 2ο Λύκειο Άνω Λιοσίων ρίχνονται στη μάχη του παγκόσμιου μαθητικού πρωταθλήματος

Η Κύπρος τις τελευταίες βδομάδες βρίσκεται στο επίκεντρο παγκοσμίως απόρροια της κρίσης που έχει πλήξει την οικονομία της. Παρά τα προβλήματα που ταλανίζουν τη Μεγαλόνησο και παρά τις οικονομικές δυσκολίες που περνούν οι Κύπριοι, φροντίζουν να στέλνουν ηχηρό μήνυμα προς όλο τον κόσμο, δηλώνοντας αποφασισμένοι να φέρουν εις πέρας με επιτυχία μία αποστολή την οποία είχαν αναλάβει εδώ και μήνες. Την διεξαγωγή του παγκόσμιου μαθητικού πρωταθλήματος, το τζάμπολ του οποίου θα δοθεί την Παρασκευή 29/3, με τη συμμετοχή 28 χωρών.

Μεταξύ αυτών θα είναι κι ο «αυτοκράτορας» του ελληνικού μπάσκετ στα αγόρια Μαντουλίδης και το 2ο Λύκειο Άνω Λιοσίων στα κορίτσια, καθώς και οι διαιτητές Τεφτίκης και Τσούνας.
Το σχολείο του Μαντουλίδη θα δώσει το παρών για τέταρτη φορά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, με κορυφαία στιγμή την 1η θέση το 1999, ενώ το 2005 κατετάγη 2ο και το 2009 3ο!

Απ’ την Παρασκευή 29 του μήνα έως τις 4 Απριλίου οκτώ γήπεδα των επαρχιών της Λάρνακας και της Αμμοχώστου θα φιλοξενήσουν τους 144 αγώνες του παγκόσμιου πρωταθλήματος. Το βράδυ της Παρασκευής (29/3) θα διεξαχθεί η Τελετή Έναρξης στο Κίτιον Αθλητικό Κέντρο, ενώ στο πλαίσιο αυτής θα παρουσιασθούν προγράμματα που ετοίμασαν μαθητές και μαθήτριες από διάφορες επαρχίες της Κύπρου με θέμα τη θάλασσα. Μέρος της τελετής έναρξης είναι αφιερωμένη στην κυπριακή παράδοση με αναπαράσταση του παραδοσιακού κυπριακού γάμου και την έναρξη της διοργάνωσης θα κηρύξει ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Μεγαλονήσου κ. Κυριάκος Κενεβέζος.

Αναλυτικά οι όμιλοι σε αγόρια και κορίτσια
Αγόρια
Α’ όμιλος
Κίνα
Σερβία
Βέλγιο
Ιρλανδία

Β’ όμιλος
Τουρκία
Βραζιλία
Ισραήλ
Ολλανδία

Γ’ όμιλος
Ουγγαρία
Ελλάδα (Μαντουλίδης)
Λετονία
Αυστρία

Δ’ όμιλος
Κύπρος
Κόσοβο
Χιλή
Σλοβενία

Ε’ όμιλος
Δανία
Βουλγαρία
Φινλανδία
Τσεχία

Στ’ όμιλος
Γαλλία
Κροατία
Λουξεμβούργο
Σλοβακία

 

……………………..
Κορίτσια
Α’ όμιλος
Δανία
Σερβία
Βέλγιο
Εσθονία

Β’ όμιλος
Κίνα
Κροατία
Ιρλανδία
Τσεχία

Γ’ όμιλος
Σλοβακία
Βουλγαρία
Ουγγαρία
Σλοβενία

Δ’ όμιλος
Γαλλία
Ελλάδα (2ο Λύκειο Άνω Λιοσίων)
Ολλανδία
Κύπρος

Ε’ όμιλος
Γερμανία
Βραζιλία
Σουηδία
Ισραήλ

Στ’ όμιλος
Τουρκία
Ιταλία
Φινλανδία
Λουξεμβούργο