Μανωλιτσάκης: «Δικαίωση και μια απάντηση στους επικριτές μας»

Το παιχνίδι κόντρα στην Πεύκη, ήταν το τελευταίο όχι μόνο της σεζόν αλλά και στη Γ’ εθνική για τη Μύκονο! Μία πορεία που φέρει την υπογραφή του Δημήτρη Μανωλιτσάκη, ο οποίος έφτασε στη Μύκονο τον περασμένο Αύγουστο και πήγε στην ομάδα ως βοηθός προπονητή, γρήγορα ανέλαβε head coach του ΑΟ Μυκόνου και τον οδήγησε στην κορυφή.

Ο Μανωλιτσάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο mykonospost.gr μίλησε για το σοβαρό τροχαίο ατύχημα που είχε η σύζυγός του την παραμονή του αγώνα της περασμένης Κυριακής, την πορεία της ομάδας, ενώ παραδέχεται πως: «Δεν ήταν ένα εύκολο πρωτάθλημα».

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Αύγουστο, όταν ο Δημήτρης έφθανε στο νησί της Μυκόνου για να αναλάβει τα καθήκοντά του ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής στο Δημοτικό Σχολείο Άνω Μεράς που διορίστηκε. «Πριν πάω στη Μύκονο, μου είπαν πως ο coach Γιαννάκης έψαχνε βοηθό προπονητή για την ομάδα της Μυκόνου. Εγώ ήμουν ήδη μέλος του Σ.Ε.Π.Κ (σ.σ: Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης) και μέλος του ΔΣ οπότε μόλις το έμαθα θεώρησα πως είναι μια καλή ευκαιρία να βρίσκομαι στο νησί τόσο ως καθηγητής στο σχολείο, όσο και στον ΑΟ Μυκόνου ως βοηθός προπονητή. Αν και θα μπορούσα να πάω σε κάποιο άλλο νησί των Κυκλάδων ως πρωτοδιόριστος καθηγητής, επέλεξα τη Μύκονο γιατί συνδύαζε και την συγκεκριμένη ενασχόληση με το μπάσκετ».

Η πρώτη επίσκεψη του Δημήτρη Μανωλιτσάκη στο νησί της Μυκόνου έγινε στις 29 Αυγούστου, προκειμένου να τακτοποιηθεί καθώς 1η Σεπτεμβρίου έπρεπε να παρουσιαστεί στο Δημοτικό Σχολείο της Άνω Μεράς. «Δεν έτυχε να κάνω ποτέ διακοπές στη Μύκονο. Το συγκεκριμένο νησί έχει δυο όψεις. Την καλοκαιρινή και τη χειμερινή. Τον χειμώνα, η Μύκονος είναι ήσυχη, όπως και τα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων», εξηγεί. Ύστερα από την 1η αγωνιστική, ο προπονητής του ΑΟ Μυκόνου αποχώρησε και ο Δημήτρης Μανωλιτσάκης ανέλαβε head coach της ομάδας. «Στις 19 νίκες ήμουν εγώ προπονητής», προσθέτει εκείνος ενώ αναρωτιέμαι αν φανταζόταν πως η ομάδα θα είχε αυτή την εξέλιξη και τη συνεχή ανοδική πορεία. «Όταν είδα το ρόστερ της ομάδας, είπα στον εαυτό μου πως είμαστε πολύ καλοί και πως όλα εξαρτώνται από εμάς και το πόσο θα δουλέψουμε στο γήπεδο».

«Η Κυριακή 10/4 ήταν μια μέρα ιδιαίτερα φορτισμένη για τον Δημήτρη Μανωλιτσάκη. Και ήταν έντονη όχι μόνο εξαιτίας του τελευταίου αγώνα, αλλά και ενός σοβαρού τραυματισμού που είχε η σύζυγός του σε τροχαίο ατύχημα που συνέβη την προηγούμενη μέρα στην Κόρινθο. «Παραμονή του αγώνα, η γυναίκα μου είχε ένα σοβαρό ατύχημα με το αυτοκίνητό της. Ήμουν συναισθηματικά φορτισμένος. Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά. Τώρα, όσον αφορά τον αγώνα,  το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν κάτι που περιμέναμε εδώ και μήνες. Η άνοδος στη Β’ Εθνική ήταν μια δικαίωση για την ομάδα μας, αλλά και μια δικαίωση για όσους την αγάπησαν και τη στήριξαν. Η άνοδος στη Β’ Εθνική είναι και μια απάντηση στους επικριτές μας».

Η συνέχεια στο mykonospost.gr