Μανωλόπουλος: «Αυτό που βιώσαμε δε λέγεται επιτυχία, γιατί το δουλέψαμε πάρα πολύ»

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, ήταν ένας από τους καλεσμένους στην πρεμιέρα του ΕΟΚ Web Radio και μίλησε για τα δύο πρόσφατα και νικηφόρα παιχνίδια της Εθνικής με αντίπαλο την Τουρκία, τονίζοντας τη συνεισφορά όλων των παικτών που συμμετείχαν από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας, αλλά και το πνεύμα συνεργασίας που έμπρακτα επέδειξαν ομάδες και φορείς.

Για το ότι η Εθνική ομάδα διαθέτει παίκτες με ενέργεια και όρεξη να αγωνιστούν:

«Τα μηνύματα που εξέλαβα από γνωστούς και άγνωστους έλεγαν αυτό ακριβώς. Εμείς αυτό το βιώσαμε και θέλω να πω ότι δε λέγεται επιτυχία, γιατί το δουλέψαμε πάρα πολύ. Καλέσαμε παιδιά που ήρθαν για να βοηθήσουν την Εθνική ομάδα και παρ’ ότι ξέρανε ότι δε θα επιλεχτούν στην τελική 12άδα βοηθήσανε πάρα πολύ. Όλη την εβδομάδα δουλέψαμε στο κομμάτι της “Ομάδος”. Παρ’ όλο που ξέραμε ότι θα έρθουν παιδιά κατευθείαν στο 1ο παιχνίδι, δεν τους πείραξε. Επειδή τα παιδιά που ήρθαν έχουν ποιότητα μπασκετική αλλά και ως χαρακτήρες, βγήκε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα όσον αφορά το μπάσκετ που θέλαμε να παίξουμε, όχι τακτικά, αλλά να παίξουμε σαν ομάδα που θα τα δίνει όλα κάθε δευτερόλεπτο στο παρκέ. Τα παιδιά δώσανε τα πάντα».

Για το αν αυτό είναι το χαρακτηριστικό των Εθνικών ομάδων ανέκαθεν:

«Ναι. Ξεκάθαρα όταν παίζεις για την πατρίδα σου αυτό πρέπει να κάνεις. Δεν έχω παράπονο όσες φορές έχω βρεθεί στην Εθνική ομάδα, όλα τα παιδιά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό».

Για το αν η μπασκετική ποιότητα ενός παίκτη έχει παραπάνω αξία από την ποιότητα του χαρακτήρα:

«Ό,τι ταλέντο και να έχει ένας αθλητής, χωρίς χαρακτήρα δε μπορεί να φτάσει το maximum των δυνατοτήτων του. Ιδιαίτερα σε ένα άθλημα-επάγγελμα όπου η ομαδική δουλειά είναι το “A” και το “Ω”. Οπότε η ποιότητα του χαρακτήρα είναι το σημαντικότερο για ‘μένα».

Για το πόσο σημαντικό ήταν το να έχουμε παίκτες των «αιωνίων» εν μέσω αγώνων στην Ευρωλίγκα:

«Είναι μια τεράστια επιτυχία της ομοσπονδίας, αλλά είναι και μια απόδειξη των ομάδων, που ενώ είχαν μεγάλο πρόβλημα γιατί παίζανε ανήμερα και παραμονή του αγώνα, δείξανε έμπρακτα ότι η Εθνική ομάδα είναι πάνω απ’ όλους. Αξίζουν συγχαρητήρια γιατί το υποστηρίξανε αυτό».

Για το ρεκόρ προσέλευσης των Τούρκων στο SinanErdem:

«Ήταν μια πολύ δύσκολη έδρα, με πάρα πολύ κόσμο, αλλά ήταν όλα πολιτισμένα. Και η φιλοξενία ήταν πολύ καλή. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μια ομάδα που ήθελε οπωσδήποτε τη νίκη, κάτι που έκανε ακόμη πιο δύσκολη την αποστολή μας».

Κατά πόσο οι δύο νίκες με την Τουρκία θα βοηθήσει την ψυχολογία των παικτών για τη συνέχεια:

«Παίρνοντας 2 νίκες που σε βοηθάνε σε βαθμολογικό επίπεδο, αυτομάτως φεύγει η πίεση. Η πίεση είναι το χειρότερο πράγμα για έναν αθλητή. Άλλοι αθλητές την ελέγχουν καλύτερα, άλλοι χειρότερα».