Ματαλόν: «Ματς κλειδί με τη Λευκάδα»

Η μία προπόνηση φαίνεται ότι ήταν αρκετή για το Μάριο Ματαλόν καθώς μόλις στο πρώτο του παιχνίδι ενίσχυσε τον ΟΦΗ ώστε να κατακτήσει τη νίκη επί της Νίκης Βόλου.  Ο νεοαποκτηθείς παίκτης των κρητικών μίλησε στον Athletic Radio 104,2 εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την πορεία της ομάδας στη συνέχεια του πρωταθλήματος της Α2.

Αναλυτικά:

Για τον αγώνα με τη Νίκη Βόλου:

«Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη για την ομάδα μου. Δεν υπήρχε περιθώριο ήττας. Είχαμε στην αρχή ένα.. “σφίξιμο” όμως στην συνέχεια ήμασταν ανώτεροι και πήραμε δίκαια την νίκη. Ελέγξαμε απόλυτα το ματς και δεν τέθηκε θέμα μη επικράτησης μας. Έπρεπε να το πάρουμε και τα καταφέραμε. Ο κόσμος μας ήταν ζεστός και τον ευχαριστούμε. Στο επόμενο ματς θεωρώ ότι θα έχουμε περισσότερο κόσμο. Η νίκη μας είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Νίκου Γαλυφιανάκη που αν και δεν τον γνώριζα προσωπικά έχω ακούσει τα καλύτερα. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Για τη δική του παρθενική εμφάνιση με την φανέλα του ΟΦΗ:

« Αγωνίστηκα αν και είχα κάνει μόνο μία προπόνηση με την ομάδα. Παρ΄όλα αυτά όμως γνωρίζω πολύ καλά τους πιο πολλούς παίκτες και φυσικά τον κόουτς και έτσι δεν είχα πρόβλημα να αφομοιώσω τα συστήματα. Μάλιστα μου τα είχε δώσει ο προπονητής μας σε ένα χαρτί και τα μελέτησα την παραμονή του ματς. Έπαιξα λες και ήμουν σε ένα οικείο περιβάλλον. Έτσι ένοιωσα».

Για τον επόμενο αγώνα με την Δόξα στη Λευκάδα:

«Είναι ένα ματς κλειδί για την συνέχεια και τη μάχη της παραμονής. Πάμε για το “διπλό” και αν κερδίσουμε και αυτό το ματς θα μας δοθεί ώθηση για τη συνέχεια. Δεν έχω εικόνα από την ομάδα της Λευκάδας όμως δεν υπάρχουν περιθώρια ήττας και πάμε για τη δεύτερη σερί μας νίκη. Θα αλλάξει το κλίμα αν κερδίσουμε ακόμα μία ομάδα που είναι ανταγωνίστρια για την παραμονή».

Για τη συμφωνία του με τον ΟΦΗ:

«Θα βρίσκομαι το περισσότερο διάστημα στην Θεσσαλονίκη και θα έρχομαι για μία προπόνηση και τα ματς. Λόγω ενός οικογενειακού προβλήματος, που έχει να κάνει με την υγεία του πατέρα μου που ευτυχώς εξελίσσεται καλά, αλλά και επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Προπονούμαι βέβαια συνεχώς γι΄αυτό και ήμουν σε καλή κατάσταση αν και είχα να παίξω καιρό».

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος της Α2 για τον ΟΦΗ:

«Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω οτι εύκολα ή δύσκολα θα τα καταφέρουμε. Αρχίζει και γυρίζει η ιστορία. Το πρωτάθλημα της Α2 είναι πολύ δύσκολο και αμφίρροπο. Αν έχουμε όμως όλοι την υγεία μας θα πάνε όλα καλά. Είναι δύσκολα τα πράγματα στο οικονομικό τομέα για όλες τις ομάδες όχι μόνο για μας. Ξέρω ότι στην ομάδα υπάρχουν άνθρωποι που τρέχουν καθημερινά για να πάνε όλα καλά. Είμαστε μια οικογένεια».

Για το πως προέκυψε η συμφωνία με τον ΟΦΗ:        

«Είχα συνεχείς συζητήσεις με τον Φώτη Τακιανό από το καλοκαίρι. Τελικά ο ΟΦΗ πήρε τον Παπαδάκη και είχα και αυτό το οικογενειακό θέμα όπου με άφησε χωρίς ομάδα. Τελικά αν και είχα πρόταση από το Ισραήλ επέλεξα να έρθω στον ΟΦΗ αφού μου έκαναν το απαραίτητο.. ψηστήρι και οι φίλοι μου που παίζουν στην Κρητική ομάδα».