Ματς γιορτή, “αντίο” από τον Αναγνωστόπουλο

Μέσα σε γιορτινό κλίμα θα διεξαχθεί ο τελευταίος αγώνας του Ερμή Λαγκαδά για τη φετινή χρονιά κόντρα στον ΟΦΗ. Μια χρονιά όπου η ομάδα παρά το πολύ χαμηλό μπάτζετ και το πιο νεανικό ρόστερ της Α2 κατόρθωσε να σωθεί με σχετική ευκολία και πιθανότατα για 1η φορά να κατορθώσει να μπει και στην 8άδα.

Ωστόσο και πάλι ο Ερμής θα αγωνιστεί χωρίς τους τραυματίες Ιωακειμίδη, Παρίτση, Γκόνο κάτι που πλέον δεν αποτελεί και μέγα εμπόδιο για τον Τάκη Ξουρίδα, ο οποίος και πάλι θα βασιστεί στα νέα παιδιά αλλά και στον μεγάλο ηγέτη της τελευταίας 3ετίας του Ερμή Λαγκαδά.

Τα φώτα θα πέσουν πάνω στον Γιώργο Αναγνωστόπουλο, ο οποίος αποτέλεσε τον μεγάλο ηγέτη της ομάδας και τη φετινή χρονιά (είναι 1ος σκόρερ στην Α2 με μικρή διαφορά από τον Καράμπουλα) ενώ βοήθησε αφάνταστα στην προσαρμογή όλων των νέων παιδιών σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ο Αναγνωστόπουλος, μόλις στα 33 του, αποφάσισε να επιστρέψει στον τόπο του (Φάρσαλα) και να ασχοληθεί με άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες ενώ δεν αποκλείεται να βοηθήσει και την τοπική ομάδα της περιοχής.

Άπαντες στον Λαγκαδά, αναμένεται να αποχαιρετίσουν τον μεγάλο ηγέτη μέσα σε κλίμα αποθέωσης ενώ θεωρείται δεδομένο ότι πολύ σύντομα η ομάδα θα κάνει προς τιμήν του μια μεγάλη εκδήλωση όπου και θα τιμηθεί ο αθλητής, ο οποίος είναι ο 1ος σκόρερ, 1ος ριμπάουντερ και πρώτος σε συμμετοχές στην Α2 με τον Ερμή Λαγκαδά.

Για το παιχνίδι αυτό μίλησε ο 2ος φετινός σκόρερ του Ερμή, Χάρης Πλιούκας ο οποίος παρά το μικρό της ηλικίας του (23 ετών) αποτέλεσε ένα από γερά χαρτιά του Ερμή για την επίτευξη των στόχων του: «Θα είναι ένα παιχνίδι χωρίς άγχος. Ελπίζω ότι θα αποχαιρετίσουμε τον φανταστικό κόσμο μας με μια νίκη που ίσως μας οδηγήσει και στην 8άδα. Οφείλουμε ωστόσο να απολαύσουμε για τελευταία φορά τον Γιώργο, ο οποίος αποτέλεσε τον ηγέτη, τον δάσκαλο, τον αθλητή πρότυπο για όλους εμάς τους νέους οι οποίοι ανδρωθήκαμε στον Ερμή. Η χρόνια παρά τα πολλά προβλήματα τραυματισμών που είχαμε κύλησε εξαιρετικά παρότι κάποιος μας θεωρούσαν από τις πλέον αδύναμες ομάδες λόγω του μικρού και νεανικού ρόστερ.

Εμείς ήμασταν σίγουροι ότι θα πάμε καλύτερα από κάθε άλλη χρονιά. Άλλωστε, ευτυχώς, στον Ερμή ασχολούμαστε μόνο με αγωνιστικά θέματα και όχι με άλλα προβλήματα που μαστίζουν γενικώς τον χώρο. Νομίζω ότι φέτος μπήκαν οι βάσεις για ακόμη μεγαλύτερο βήμα την επόμενη χρονιά. Αγωνίζομαι για 4η χρονιά στον σύλλογο και χρωστάω πολλά στον Ερμή που με στήριξε και σε πολύ δύσκολες στιγμές της ζωής μου. Δεν μπορώ να πω ότι με τιμάει το ενδιαφέρον ομάδων της Α1 ωστόσο αυτά έχουμε χρόνο να τα δούμε αργότερα. Πάντως θα ήθελα κάποια στιγμή να αγωνιστώ με τον Ερμή στην Α1».