Ματς με φόντο την τέταρτη θέση και την παραμονή

Με την αναμέτρηση του Χολαργού με τον Ιωνικό Ν.Φ. να έχει αναβληθεί λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου, το ενδιαφέρον σ’ αυτήν την 18η αγωνιστική στρέφεται πιο πολύ στο ματς του Μίλωνα με τον Κεραυνό Αιγίου και στην ζώνη του υποβιβασμού. Οι… προβολείς πέφτουν σε Γιάννενα και Πάτρα, όπου η νίκη είναι μονόδρομος για τις τέσσερις ομάδες που συγκρούονται μεταξύ τους.

ΚΡΟΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΩΝ (ΕΑΝ Ιωαννίνων, 17:00)

Λευκό το απουσιολόγιο του Τάκη Παππά για το αυριανό ματς με την Ολυμπιάδα Πατρών. Στο μυαλό όλων υπάρχει μόνο ένα αποτέλεσμα, η νίκη, καθώς σε διαφορετική περίπτωση τα πράγματα δυσκολεύουν για τους Γιαννιώτες. Να σημειώσουμε πως θα υπάρχει ελεύθερη είσοδος για το κοινό σε μια προσπάθεια να γεμίσει τον κλειστό και ο κόσμος να στηρίξει τις προσπάθειες των αγαπημένων τους αθλητών. Από την πλευρά της Ολυμπιάδας που στα τελευταία ματς πορεύεται χωρίς την παρουσία του Βασίλη Λυμπέρη, ο Βασίλης Αναστασόπουλος θα δώσει για μια ακόμη φορά χρόνο στους νεαρούς αθλητές. Αν και οι ελπίδες για την σωτηρία των Πατρινών είναι μηδαμινές ο κ. Αναστασόπουλος δήλωσε στο «www.infobasket.gr»: «Μαθηματικά έχουμε ακόμα ελπίδες με την ιδέα του αυριανού, ενώ το πρόγραμμα μετά είναι βατό λόγω του ότι παίζουμε με Απολλωνιάδα και Ποσειδών Λουτρακίου. Δυστυχώς όμως έχουμε ντεζαβαντάζ στις μεταξύ μας αναμετρήσεις».

ΜΙΛΩΝ – ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΙΓΙΟΥ (Μίλωνα, 17:00)

Η τελευταία ευκαιρία για τον Μίλωνα αν θέλει να ελπίζει για την τέταρτη θέση που οδηγεί όπως αναφέραμε και στον πρόλογό μας στους αγώνες κατάταξης. Ο Κώστας Καραχωντζίτης αναμένεται να αγωνιστεί με προστατευτική μάσκα μετά το κάταγμα στην μύτη του που υπέστη την εβδομάδα του αγώνα με τον Ποσειδώνα στο Λουτράκι. Παρών και ο Νάσος Μέντζος που είχε μείνει προληπτικά εκτός από τον προαναφερόμενο αγώνα λόγω τραβήγματος στην γάμπα. Ο Τάκης Πανούλιας σχολίασε για το αυριανό ματς: «Το Αίγιο είναι μια από τις σκληροτράχηλες ομάδες του ομίλου μας, παρ’ ότι σχηματίστηκε το ρόστερ την τελευταία στιγμή. Έχει έμπειρα παιδιά (Δαουλάρης, Σταυρουλάκης) και με την προσθήκη κάποιων ταλαντούχων νέων έχουν φτιάξει ένα δυνατό σύνολο. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε βάλει στόχο να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και με αυτό το πνεύμα θα πάμε στην αυριανή αναμέτρηση». Σχετικά με το αν βοήθησε την ομάδα του η νέα διακοπή που υπήρξε το περασμένο Σαββατοκύριακο: «Για μας είναι πρόβλημα η διακοπή που είχαμε. Το χω τονίσει ότι οι επαναλαμβανόμενες διακοπές δημιουργούν πρόβλημα στον ρυθμό όλων των ομάδων. Επειδή είναι μικρό το πρωτάθλημα με το παραμικρό μπαίνει και μια διακοπή πράγμα απαράδεκτο για τις ομάδες και τους παίκτες».

Από πλευράς Αιγίου ο Θανάσης Λιόνας θα έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του, με τον ίδιο δηλώνει: «Ξέρουμε ότι είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο Μίλων είναι μια καλή ομάδα έχει μια δύσκολη έδρα. Δεν είναι αδιάφορο το παιχνίδι για αυτούς. Εμείς θα πάμε με ηρεμία για ότι καλύτερο μπορούμε. Ξέρουμε ότι είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο Μίλων είναι μια καλή ομάδα έχει μια δύσκολη έδρα. Δεν είναι αδιάφορο το παιχνίδι για αυτούς. Εμείς θα πάμε με ηρεμία για ότι καλύτερο μπορούμε.

ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΔΑ ΠΑΤΡΑΣ – ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ (Περιβόλας, 17:00)

Η «ζωή μου, ο θάνατός σου» για τις δύο ομάδες όπου ο νικητής κλειδώνει την παραμονή στην κατηγορία. Ο Ποσειδών έχει το αβαντάζ του πρώτου γύρου (+14 59-45) και σε περίπτωση νίκης εξασφαλίζει εν πολλοίς την παραμονή του στην κατηγορία.

ΚΡΟΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – ΠΟΛΥΒΙΟΣ (Αγ .Δημητρίου (Ν), 17:00)

Ματς χωρίς ιδιαίτερη κριτική, καθώς η διαφορά των δύο ομάδων είναι τεράστια. Ο προπονητής των γηπεδούχων Αλέξανδρος Παρασκευόπουλος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα με απουσίες ενώ δήλωσε στο «www.infobasket.gr»: «Ελπίζω να φανούμε σοβαροί να το ευχαριστηθούμε και πάνω από όλα να τους σεβαστούμε. Με οποιοδήποτε αντίπαλο άλλωστε και να παίζεις το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να τον σέβεσαι και μετά να σέβεσαι τον εαυτό σου». Οι φιλοξενούμενοι του Αντώνη Κούτρη θα αγωνιστούν για την «τιμή των όπλων» και με στόχο μια αξιοπρεπή εμφάνιση.

ΕΣΠΕΡΟΣ ΑΟ ΠΑ – ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ (Παν. Αλεξιώτισσας, 17:00)

Σε φουλ ρυθμούς δουλέψανε αυτήν την εβδομάδα στον Έσπερο Πατρών ο οποίος θεωρητικά έχει εύκολο έργο απέναντι στον Ολυμπιονίκη. Αμφότερες οι δύο ομάδες θα παραταχθούν χωρίς απουσίες, με τους φιλοξενούμενους του Κώστα Οικονομάκη να ελπίζουν σε ένα μικρό θαύμα όσον αφορά στο αυριανό ματς.