Ματς-τελικοί σε Ερυθραία και Βούλα

Τρεις αγωνιστικές απέμειναν για το τέλος του πρωταθλήματος στο νότιο όμιλο της Β΄Εθνικής και το Περιστέρι έχει ήδη ανέβει μαθηματικά στην Α2, ενώ οι Απόλλωνας Σμύρνης, ΚΑΠ έχουν υποβιβαστεί και ο Εργοτέλης χρειάζεται ένα… θαύμα για να σωθεί. Κάπως έτσι δύο θέσεις είναι αυτές που παρουσιάζουν βαθμολογικό ενδιαφέρον: η δεύτερη (που οδηγεί στην Α2) και η 13η (που οδηγεί στη Γ΄Εθνική). Γι αυτό λοιπόν και τα παιχνίδια που στρέφουν πάνω τους όλους τους προβολείς στο σημερινό πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής είναι δύο: το Πανερυθραϊκός-Παπάγος και το Πρωτέας Βούλας-Κρόνος.

Στην Ερυθραία οι δύο ομάδες χρειάζονται πάση θυσία τη νίκη προκειμένου να παραμείνουν στο κυνήγι του Αμαρουσίου. Σε περίπτωση νίκης των γηπεδούχων, ο Πανερυθραϊκός θα συνεχίσει τη μάχη για την άνοδο και ο Παπάγος θα τεθεί νοκ άουτ. Σε περίπτωση “διπλού” ο Παπάγος θα διατηρήσει τις μαθηματικές ελπίδες του, επί της ουσίας όμως οι δύο ομάδες θα χρειάζονται την… αυτοκτονία του Αμαρουσίου για να διεκδικήσουν την άνοδο στις δύο αγωνιστικές που θα απομένουν για το φινάλε.

Κομβικής σημασίας ο αγώνας στη Βούλα

Σαφώς πιο περίπλοκη είναι η κατάσταση στην κούρσα της παραμονής. Μπορεί πάντως να την… απλοποιήσει σήμερα ο Πρωτέας Βούλας, εάν νικήσει τον Κρόνο και τον αφήσει στις 11 νίκες. Εφόσον συμβεί αυτό, τότε θα προκαλέσει χαμόγελα σε πολλές ομάδες. Κι αυτό διότι αυτομάτως θα σωθεί μαθηματικά ο Πανελευσινιακός (ανεξάρτητα από το τι θα κάνει με τον Ιωνικό), ενώ το ίδιο θα συμβεί εάν κερδίσουν τους αγώνες τους και οι Τρίτωνας (στην Αγία Παρασκευή), ΑΕΝΚ (εντός με το Κορωπί).

Μία ανάσα από την παραμονή θα βρεθούν ακόμα ο ΕΦΑΟΖ (εφόσον νικήσει στη Ριζούπολη τον Απόλλωνα) και ο Πρωτέας, κάτι που μπορεί να γίνει και μαθηματικά, εάν επικρατήσει του Κρόνου με 22 πόντους διαφορά. Εάν βέβαια η ομάδα του Κώστα Παπαμάρκου κάνει “διπλό” στη Βούλα, τότε όλα αλλάζουν και οι τελευταίες δύο αγωνιστικές θα αποκτήσουν αίφνης πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον…

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής

Απόλλωνα 17.00 Απόλλωνας Σμ.-ΕΦΑΟΖ Ορφανός Ι.-Σιδερής
Γ. Γεννηματάς 17.00 Πρωτέας Β.-Κρόνος Θεονάς-Κάρδαρης
Αγ. Θωμά 17.00 Μαρούσι-Μανδραϊκός Μηλαπίδης-Τσολάκος
Στ. Καλαϊτζής 17.00 Πανερυθραϊκός-Παπάγος Τσώνος-Τσαρούχα
Κοντόπευκου 17.00 ΚΑΠ-Τρίτωνας Θεοδωρόπουλος-Λαζαρίδης
Δ. Βικέλας 17.00 ΑΕΝΚ-Κορωπί Τσαχάκης-Σπυρόπουλος
2ο Ελευσίνας 17.00 Πανελευσινιακός-Ιωνικός Πολυχρόνης-Αναστασίου
Α. Παπανδρέου 17.00 Περιστέρι-Εργοτέλης Μαρίγλη-Ροδίτης