Μονομαχίες κορυφής σε Ελευσίνα και Ηράκλειο

Ισως η 10η να είναι και η καλύτερη αγωνιστική που έχει υπάρξει μέχρι σήμερα. Δύο μεγάλα ντέρμπι  και με όλους τους υπόλοιπους αγώνες να είναι… κόλαση!  Ελευσίνα και Ηράκλειο φιλοξενούν ματσάρες, ενώ αμφίρροπα παιχνίδια υπάρχουν σε Παγκράτι, Ερυθραία και Σέρρες. Τι άλλο μπορεί να ζητά ο φίλαθλος της Α2…

ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Μετς, 17:00)

Κρίσιμο παιχνίδι και για τους μεν και για τους δε.  Με νέο… οδηγό, το Παγκράτι όχι μόνο θέλει το θετικό αποτέλεσμα αλλά και μία πολύ καλή εμφάνιση με την υπογραφή του Κώστα Σορώτου. Από την άλλη, η Δόξα μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να πάρει «διπλό» και αυτό θα προσπαθήσει. Ωστόσο, η βαθμολογία δεν είναι  η επιθυμητή και για τις δύο ομάδες και το μόνο σίγουρο είναι οι δύο θα κοντραριστούν για να απομακρυνθούν από τις ανεπιθύμητες θέσεις.

ΟΦΗ – ΛΑΥΡΙΟ (Βαρδινογιάννειο, 15:00)

Μόλις ένας βαθμός τους χωρίζει.  Το πρώτο ντέρμπι της αγωνιστικής και το πρώτο δυνατό τεστ για τον ΟΦΗ με τον Κρις Χουγκάζ στον πάγκο. Οι κρητικοί θέλουν να πλησιάσουν περισσότερο στην κορυφή, αλλά γι΄αυτό χρειάζονται τη νίκη. Ένα σπουδαίο αποτέλεσμα θα τους ανεβάσει και ψυχολογικά μετά τους επαναλαμβανόμενους σοβαρούς τραυματισμούς παικτών την ομάδας, ενώ παράλληλα θα τους φέρει πιο κοντά στο στόχο. Το Λαύριο έχει την ευκαιρία να αυξήσει τη διαφορά από τον ΟΦΗ αρκεί να φύγει με τη νίκη από την Κρήτη.  Η ομάδα του Χρήστο Σερέλη γνωρίζει πως πρέπει να παίξει τέλεια για να περάσει από το ΒΑΚ…

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ – ΑΕΚ ΑΡΓΟΥΣ (ΚΓ Κατερίνης, 17:00)

Ο Πιερικός θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα του και να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα. Οι δύο βαθμοί του είναι πολύτιμοι αφού ακόμα βρίσκεται στα χαμηλά του πίνακα. Θεωρητικά είναι το φαβορί απέναντι στο Αργος, το οποίο τις τελευταίες αγωνιστικές δείχνει να το… παλεύει όλο και περισσότερο.

ΑΕΚ – ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ ( 3ο ΚΓ Ανω Λιοσίων, 14:00)

Το σερί των νικών αυξάνεται για την ΑΕΚ φτάνοντας αισίως στις πέντε. Η «Ενωση» πλέον βρίσκεται ένα βαθμό πίσω από τους πρωτοπόρους και αυτό που θέλει είναι μόνο το θετικό αποτέλεσμα.   Όμως, ο Ερμής δεν είναι και ο πιο εύκολος αντίπαλος, ενώ προέρχεται από μία πολύ σπουδαία νίκη, η οποία τον έχει τονώσει ψυχολογικά. Χωρίς Γκαμούρα και Παρίτση θα παραταχθούν οι φιλοξενούμενοι.

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ – ΑΜΥΝΤΑΣ (Ν. Ερυθραίας, 17:00)

Ισως το πιο αμφίρροπο μας της αγωνιστικής. Ενας Πανερυθραϊκός που μέσα στην έδρα του είναι μαχητικότατος (οι εντός έδρας ήττες του είναι… ξελογιάστρες!) Ο Αμύντας μετά την… ένεση ηθικού της περασμένης αγωνιστικής, αλλά με απόντα τον Σαμοθράκη θα παλέψει να κάνει μια ίδια εμφάνιση και να πάρει μια εκτός έδρας νίκη που θα τον απομακρύνει από τις τελευταίες θέσεις.

ΠΕΡΑΜΑ – ΚΗΦΙΣΙΑ (Περάματος, 17:00)

Έναν πληγωμένο πρέπει να τον… φοβάσαι. Η ήττα με τόσο μεγάλη διαφορά ήταν μαχαιριά για το Πέραμα και αυτό που επιθυμεί είναι να διορθώσει την εμφάνιση της περασμένης αγωνιστικής και να πάρει δύο βαθμούς και να διατηρηθεί πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.  Όμως, η Κηφισιά βρίσκεται στα καλύτερα της. Επιτέλους πλήρεις και μάλιστα με πολύ καλή ψυχολογία μετά τη νίκη επί των Ικάρων. Η θέση των φιλοξενούμενων είναι πλασματική και αυτό που θέλουν είναι να το διορθώσουν.

ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ – ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ ( ΔΑΚ Σερρών , 17:00)

Το αήττητο στην έδρα θέλουν να κρατήσουν οι Ικαροι. Η νίκη είναι άλλωστε επιβεβλημένη καθώς σε αντίθετη περίπτωση οι Σέρρες θα μείνουν πίσω κάτι το οποίο  φυσικά και δεν θέλουν.  Όμως, οι τρεις συνεχόμενες ήττες και μάλιστα ήττες που κρίθηκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα… πονούν πολύ τον Αρκαδικό. Σκοπός είναι το «διπλό» το οποίο θα το δώσει βαθμολογική ανάσα. Πρόβλημα με Πεχλιβάνη αντιμετωπίζουν οι γηπεδούχοι.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (2ο Ελευσίνας, 17:00)

Ενας εκ των δύο θα βρίσκεται το Σάββατο το βράδυ στην κορυφή.  Ο Πανελευσινιακός των τεσσάρων συνεχόμενων νικών θα παλέψει με τον ισόβαθμό του Απόλλωνα για την πρωτιά στο δεύτερο μεγάλο ντέρμπι της κορυφής.  Οι γηπεδούχοι χωρίς τον Μαναβόπουλο θα επιδιώξουν να παρουσιάσουν το καλό τους πρόσωπο και με σύμμαχο τον κόσμο να πάρουν τη νίκη.  Ο ενισχυμένος, λόγω Πέτροβιτς, Απόλλωνα θα παλέψει να πάρει μία τεράστια νίκη, η οποία θα το τονώσει και τον πληγωμένο εγωϊσμό μετά την ήττα στον Λαγκαδά .