Ματσάρα στην Ελευσίνα και οι μάχες σωτηρίας

Ένα ντέρμπι, ένα πολύ δυνατό παιχνίδι και δύο ματς παραμονής περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής.

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ – ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Ν. Ερυθραίας, 17:00)

Ενας βαθμός χωρίζει μόλις τις δύο ομάδες. Η μάχη της παραμονής καλά κρατεί τόσο για τον Πανερυθραϊκό όσο και για τη Δόξα. Από τη μία οι γηπεδούχοι χρειάζονται τη νίκη για να διατηρηθούν πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ οι Λευκαδίτες θέλουν τους δύο βαθμούς για να ξεφύγουν από την τελευταία πεντάδα. Η Ερυθραία στο σπίτι της παρουσιάζεται ιδιαίτερα ανταγωνιστική, ικανή να κατακτήσει κάθε παιχνίδι, σε αντίθεση με τη Δόξα που στα εκτός έδρας δεν τα… πολυκαταφέρνει. Η θέληση όμως αποτελεί το υψηλότερο κίνητρο…

ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΛΑΥΡΙΟ (Μετς, 17:00)

Τι και αν έχουν μείνει λίγοι, στο Παγκράτι δεν φαίνεται να πτοούνται. Τις τελευταίες αγωνιστικές οι «ροσονέρι» δείχνουν ανεβασμένοι, διεκδικώντας κάθε ματς. Αλλά και το Λαύριο, των πολλών προβλημάτων, δεν τα παρατά, παλεύει για το ότι καλύτερο , γι΄αυτό και αναμένεται να «χτυπήσει» το παιχνίδι.

ΟΦΗ – ΑΕΚ ΑΡΓΟΥΣ (Βαρδινογιάννειο, (15:00)

Το εύκολο έργο της εβδομάδας έχει ο ΟΦΗ, ο οποίος υποδέχεται την υποβιβασμένη ΑΕΚ Αργους. Με την ανάλογη σοβαρότητα οι κρητικοί αναμένεται να περάσουν ένα απόγευμα… προπονητικού χαρακτήρα.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ – ΑΕΚ  (ΚΓ Κατερίνης, (17:00)

Ολο το παλεύει, αλλά ποτέ δεν τα καταφέρνει. Ο Πιερικός (31β.) συνηθίζεται να δυσκολεύει τη ζωή των αντιπάλων, φτάνει στην πηγή αλλά δεν πίνει νερό. Η ομάδα της Κατερίνης σίγουρα θέλει να της γίνει μάθημα ο τρόπος πους έχασε στον Λαγκαδά, και σε συνδυασμό με την έδρα να κατακτήσει τη νίκη που θα της διατηρήσει στο κυνήγι της παραμονής. Όμως, η ΑΕΚ που θέλει την κατάκτηση της υψηλότερης θέσης, αναμένεται να διεκδικήσει μέχρι τέλους το παιχνίδι. Όπως και να έχει το ματς αναμένεται αμφίρροπο.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ – ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ (Περιβόλα, 17:00)

Ο αήττητος στην έδρας του Απόλλωνας θα κάνει τα πάντα για να διατηρήσει την απόσταση των τριών βαθμών από την από κάτω… τριάδα (ΑΕΚ, Ικαροι, Αρκαδικός). Η έδρα είναι η δύναμή της, καθώς ο κόσμος πάντα βοηθά τους «μελανόλευκους».  Απών ο Δανιήλ. Ο Ερμής παρά τα προβλήματα με τους Νησιώτη και Γκαμούρα, θα προσπαθήσει να κάνει την έκπληξη, κάτι που αν συμβεί θα τον φέρει ακόμα πιο κοντά στην παραμονή.

ΠΕΡΑΜΑ – ΑΜΥΝΤΑΣ (Περάματος, 17:00)

Ακόμα ένα ντέρμπι παραμονής το οποίο θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.  Και οι δύο βρίσκονται στη ζώνη τους υποβιβασμού έχοντας από 33 βαθμούς ο καθένας.  Το Πέραμα θέλει πάση θυσία τη νίκη για να συνεχίσει να έχει «ελπίδες» ειδικότερα από τη στιγμή που στον πρώτο γύρο το ματς είχε λήξη είχαν ηττηθεί με 26 πόντους. (90-64). Ο  Αμύντας θα παλέψει για το «διπλό» που θα τον φέρει σε πλεονεκτική θέση.  Αλλωστε με την εμφάνιση της περασμένης αγωνιστικής απέδειξε ότι μπορεί να κατακτήσει κάθε ματς.

ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ – Ν. ΚΗΦΙΣΙΑ (ΔΑΚ Σερρών, 17:00)

Πολύ δυνατό παιχνίδι. Οι μεν Ικαροι παλεύουν για την Τρίτη θέση αλλά από την άλλη η Νέα Κηφισιά δείχνει να βρίσκεται στα καλύτερά της. Ενας ματς που θέλουν και οι δύο, για διαφορετικούς καθώς και η ομάδα των βορείων προαστίων θέλει να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή της.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ – ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (2ο Ελευσίνας, 17:00)

Το ντέρμπι της αγωνιστικής. Ο Πανελευσινιακός θέλει να μετατρέψει την κακή εμφάνιση του προηγούμενου αγώνα σε ένα καλό μάθημα που θα του δώσει τη νίκη που ισοδυναμεί με τη διατήρηση της κορυφής. Ο Αρκαδικός όμως,  με το πέρασμα των αγωνιστικών απέδειξε πως είναι για τα… ψηλά και επειδή όσο ψηλότερα τόσο το καλύτερα, αναμένεται να παλέψει μέχρι τέλους για το παιχνίδι.