Στη Λευκάδα διεξάγεται το σπουδαιότερο παιχνίδι της 26ης αγωνιστικής της Β’ Εθνικής, η οποία ξεκίνησε πάντως σήμερα με τους πρώτους δύο αγώνες. Οι μάχες μαίνονται πάντως και στην «ουρά», με το παιχνίδι Απόλλωνας Καλαμαριάς – Αίας Ευόσμου να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, μιας και το Αιγάλεω έχει θεωρητικά πιο εύκολο έργο κόντρα στον Μέγα Αλέξανδρο.

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής:

Σάββατο 7/5

Πέραμα/Ερμής – Αίολος Τρικάλων 71-65
Δούκας – Φίλιππος Βέροιας 69-67

Κυριακή 8/5

Αιγάλεω – Μέγας Αλέξανδρος (ΔΓ Αιγάλεω, 17:00)

Μετά το διπλό στη Ρόδο το Αιγάλεω χρειάζεται οπωσδήποτε το ροζ φύλλο και σε αυτό το ματς, αφού για να σωθεί θα πρέπει να κάνει μία νίκη περισσότερη από τον Απόλλωνα… Στη Γ’ Εθνική βρίσκεται ουσιαστικά εδώ και καιρό ο Μέγας Αλέξανδρος. Μία ήττα ακόμα θα εκμηδενίσει και την όποια μαθηματική πιθανότητα σωτηρίας.
Διαιτητές: Τσώνος Μ. (1-0 με το Αιγάλεω, δεν έχει διαιτητεύσει τον Μέγα Αλέξανδρο), Καρακάσης (δεν έχει διαιτητεύσει ξανά φέτος στη Β’ Εθνική)
Σερί: 7 ήττες ο Μέγας, 1 νίκη το Αιγάλεω
Αιγάλεω εντός έδρας: 7-5
Μέγας Αλέξανδρος εκτός έδρας: 2-10 (3 σερί ήττες με 29,3π. διαφορά μ.ό.)
Στον 1ο γύρο: Μέγας Αλέξανδρος – Αιγάλεω 63-61

Αναγέννηση Φλόγας – Διαγόρας Ρόδου (ΔΑΚ Πολίχνης, 15:00)

Τι όποιες πιθανότητες έχει για κατάληψη της 4ης θέσης κυνηγάει ουσιαστικά η Αναγέννηση, την ίδια ώρα που ο Διαγόρας εχει αρχίσει να αγχώνεται, μετά την εντός έδρας ήττα από το Αιγάλεω, η οποία τον έφερε σε απόσταση δύο βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη.
Διαιτητές: Τατούδης (4-0 με την Αναγέννηση, 0-1 με τον Διαγόρα), Καλούτσας (3-1 με την Αναγέννηση, 0-1 με τον Διαγόρα)
Σερί: 1 ήττα η Αναγέννηση, 2 ήττες ο Διαγόρας
Αναγέννηση εντός έδρας: 10-2
Διαγόρας εκτός έδρας: 2-10 (5 σερί ήττες)
Στον 1ο γύρο: Διαγόρας – Αναγέννηση 73-82

ΜΕΝΤ – Στρατώνι (ΜΕΝΤ, 17:00)

Η ΜΕΝΤ προσπαθεί να «πιάσει» τη Δόξα στην 4η θέση, ενώ το Στρατώνι αισθάνεται πολύ πιο άνετα μετά τις διαδοχικές νίκες. Με άλλη μία ουσιαστικά δεν θα έχει πρόβλημα μέχρι τέλους, αν και είναι πολύ πιθανό να σωθεί και με τις 12 που έχει ως τώρα.
Διαιτητές: Ευφραιμίδης (2-1 με τη ΜΕΝΤ, 1-0 με το Στρατώνι), Σαλικίδης (1-0 με το Στρατώνι, δεν έχει διαιτητεύσει τη ΜΕΝΤ)
Σερί: 2 ήττες η ΜΕΝΤ, 2 νίκες το Στρατώνι
ΜΕΝΤ εντός έδρας: 9-3
Στρατώνι εκτός έδρας: 3-9
Στον 1ο γύρο: Στρατώνι – ΜΕΝΤ 82-71

Δόξα Λευκάδας – Νέα Κηφισιά (Λευκάδας, 16:00)

Οι δύο πιο φορμαρισμένες ομάδες της κατηγορίας συγκρούονται στη Λευκάδα, όπου η ανεβασμένη Δόξα θέλει να συνεχίσει την καταδίωξη του Περάματος για την άνοδο… Η Νέα Κηφισιά είναι μόνη πρώτη μετά τη νίκη επί του ΟΦΗ και έχει θέσει πλέον ως στόχο το πρωτάθλημα. Σε ενδεχόμενο διπλού στη Λευκάδα θα εξασφαλίσει μαθηματικά και την άνοδο.
Διαιτητές: Παγώνης (δεν έχει διαιτητεύσει ούτε τη Δόξα, ούτε τη Νέα Κηφισιά), Πίγκας (1-0 με τη Δόξα, 3-1 με τη Νέα Κηφισιά)
Σερί: 4 νίκες η Δόξα, 5 νίκες η Νέα Κηφισιά
Δόξα εντός έδρας: 11-1 (10 σερί νίκες)
Νέα Κηφισιά εκτός έδρας: 8-4
Στον 1ο γύρο: Νέα Κηφισιά – Δόξα 62-57

Απόλλωνας Καλαμαριάς – Αίας Ευόσμου (Καλαμαριάς, 17:00)

Μονόπλευρο είναι εδώ το ενδιαφέρον, μιας και ο Αίας έχει «ταβάνι» την 5η θέση και πάτωμα την 8η ή την 9η… Στον αντίποδα, για τον Απόλλωνα αυτό το ματς μπορεί στο τέλος της χρονιάς να σημάνει μία ολόκληρη κατηγορία…
Διαιτητές: Λαζαρίδης Θ. (1-0 με τον Απόλλωνα, 1-0 με τον Αίαντα), Τσιρτσιμάλης (1-0 με τον Αίαντα, δεν έχει διαιτητεύσει τον Απόλλωνα)
Σερί: 1 νίκη ο Απόλλωνας, 1 νίκη ο Αίας
Απόλλωνας εντός έδρας: 5-7
Αίας εκτός έδρας: 4-8
Στον 1ο γύρο: Αίας – Απόλλων 65-56

Ρεπό ο ΟΦΗ