Μαυροειδής: «Νιώθω υπερήφανος…»

Επρεπε να περιμένει πέντε χρόνια (σ.σ δύο Πανιώνιο, τρία Μαρούσι) για να του δοθεί η ευκαιρία να πραγματοποιήσει μία καλή σεζόν στην Α1. Μπορεί να άργησε λίγο, αλλά τελικά ήρθε! Αξιοποίησε την καλή χρονιά με τη μεταγραφή στο καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης, ενώ ακολούθησε η προκριση της ομάδας του (σ. σ Μπιλμπάο) για πρώτη φορά στους τελικούς της ACB διακιώνοντας δουλειά ετών.

Όλα αυτά όμως ήταν μάλλον η αρχή… Οι συγκυρίες λειτούργησαν υπέρ του και έτσι ο Δημήτρης Μαυροειδής κλήθηκε τελευταίος να βρεθεί στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας. Στην πρώτη του παρουσία στην Εθνική κατάφερε με τις εμφανίσεις του να κερδίσει τις εντυπώσεις και να εξασφαλίσει μια θέση στους 12 «εκλεκτούς» του Ηλία Ζούρου.

«Και τελευταία μέρα να με καλούσε εγώ θα ερχόμουν να παίξω και να βοηθήσω και να δώσω ότι έχω στην Εθνική ομάδα. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα και νιώθω υπερήφανος που θα αγωνίζομαι με την Εθνική».

Η πρώτη αλλά και η τελευταία ήττα της Εθνικής ομάδας στο πλαίσιο των φιλικών παιχνιδιών δεν ανησυχεί τον 27χρονο σέντερ, μάλλον το αντίθετο: «Μάλλον αυτό ήταν για καλό. Είχαμε προβλήματα καθ΄όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Θα δούμε τα λάθη μας και θα κοιτάξουμε να τα βελτιώσουμε.  Δεν είχαμε την απαιτούμενη συγκέντρωση, αν και είχαμε τη δυνατότητα να κερδίσουμε χρειάζεται να είμαστε συγκεντρωμένοι από το 1’ έως το 4’».

Που στοχεύει όμως η Εθνική στη Λιθουανία; «Όπως έχουμε πει στόχος μας είναι η το Προολυμπιακό τουρνουά και η είσοδος στην εξάδα.  Το σίγουρο είναι ότι θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να το πετύχουμε».

Ένα από τα μεγάλα φαβορί για τον τίτλο είναι η Ισπανία, από εκεί και μετά… «Σίγουρα η Ισπανία είναι το μεγάλο φαβορί. Οι διαφορές που υπάρχουν στις υπόλοιπες ομάδες είναι μικρές, όλες μπορούν να κερδίσουν αν βρεθούν σε καλή μέρα. Εξαρτάται μονάχα αν θα είναι καλή ή κακή».