Μαχαίρας: «Η ομάδα έχει δείξει χαρακτήρα»

Ο Πανερυθραϊκός  έκανε το καθήκον του φεύγοντας από το Αργος με τη νίκη. Πρώτος σκόρερ της ομάδας ήταν ο Κώστας Μαχαίρας καθώς σε 34λεπτά συμμετοχής πέτυχε 24 με πέντε ασίστ και 11 ριμπάουντ. Ο 27χρονος σέντερ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ για τη νίκη της ομάδας του,  για την δύσκολη συνέχεια στο πρωτάθλημα, αλλά και το που μπορεί να φτάσει ο Πανερυθραϊκός.

Αναλυτικά:

Κώστα, πετύχατε μια πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη στο Άργος. Πόσο πιστεύεις ότι θα σας βοηθήσει στην συνέχεια;

«Η ομάδα μας μέχρι τώρα έχει δείξει χαρακτήρα και πως παλεύει όλα τα παιχνίδια. Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς την οποία έπρεπε να πετύχουμε και τα καταφέραμε. Πιστεύω πως αν συνεχίσουμε με αυτό το ρυθμό θα πετύχουμε σύντομα το στόχο μας που είναι η παραμονή στην κατηγορία και τέτοιες είναι οι νίκες που θα μας βοηθήσουν και θα μας οδηγήσουν σ’ αυτή τη κατεύθυνση».

Εσύ πραγματοποίησες μια εξαιρετική εμφάνιση…

«Το να παίζεις καλά και να βοηθάς την ομάδα σου είναι πολύ σημαντικό. Πάνω απ’ όλα όμως είναι η ίδια η ομάδα και το να κερδίζει. Εγώ προσπαθώ μέσα από τις καλές μου εμφανίσεις να η ομάδα μου να κατακτά το ροζ φύλλο αγώνα και τίποτα άλλο. Το θέμα είναι να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει».

Πως βλέπεις την συνέχεια του πρωταθλήματος;

«Νομίζω ότι από την στιγμή που υποβιβάζονται πέντε ομάδας θα είναι ένα από τα πιο αμφίρροπα πρωταθλήματα. Οι ομάδες που θα παλεύουν να σωθούν μπορούν αν κερδίσουν ακόμα και αυτές που πάνε για την άνοδο. Εμείς σαν Πανερυθραϊκός προσπαθούμε να δουλεύουμε καθημερινά για το καλύτερο δυνατό  και στο τέλος της χρονιάς να κάνουμε το ταμείο. Ελπίζω να πετύχουμε την παραμονή γιατί πραγματικά το αξίζουμε».

Οι προσωπικοί σου στόχοι ποιοι είναι για φέτος;

«Πάντα οι στόχοι μου συμβαδίζουν με αυτούς της ομάδας μου. Είναι απλά τα πράγματα».

Μέχρι που πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει ο Πανερυθραϊκός;

«Η ομάδα του Πανερυθραϊκού είναι μια από τις πιο σοβαρές και έχει τις προϋποθέσεις ακόμα και για την Α1. Κάθε παίκτης θα παρακαλούσε να είναι σε αυτή την ομάδα και να δουλεύει υπό αυτές τις συνθήκες. Από εκεί και πέρα όμως δεν ξέρω που μπορεί να φτάσει αλλά ξέρω ότι όλοι θα είναι ευχαριστημένοι αν πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει».

Θα ήθελες να κάνεις μια ευχή για την συνέχεια του πρωταθλήματος;

«Πάνω απ’ όλα να τελειώσουμε το πρωτάθλημα και να είμαστε όλοι υγιείς. Βέβαια να πετύχουμε και τους στόχους μας και να παραμείνουμε στην κατηγορία».