Μαϊστρέλης: «Μία ομάδα όλη η Κρήτη»

Συνέντευξη στο athleticradio παραχώρησε ο Βασίλης Μαϊστρέλης, με τον γκαρντ –και πρώτο σκόρερ- του Ηροδότου να κάνει τον απολογισμό της χρονιάς, να μιλάει για τον (…λίγο έως πολύ αναμενόμενο) υποβιβασμό στο τοπικό πρωτάθλημα, την προσωπική του απόδοση και την επόμενη χρονιά για την ομάδα της Ν. Αλικαρνασσού, αλλά και την αναγκαιότητα ύπαρξης μιας ισχυρής ομάδας που να εκπροσωπεί όλο το κρητικό μπάσκετ.

Αναλυτικά ο Βασίλης Μαϊστρέλης μίλησε:

Για τον υποβιβασμό του Ηροδότου από το πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής:

«Είχαμε ένα δύσκολο έργο και το ξέραμε. Το πρωτάθλημα ήταν πολύ δυνατό. Για να σωθείς θα έπρεπε να πηγαίνεις για άνοδο. Στο τέλος βελτιωθήκαμε αλλά ήταν αργά. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε να σωθούμε. Κάναμε ένα κακό πρώτο γύρο και μετά δεν μπορούσαμε να αλλάξουμε την κατάσταση. Τελειώσαμε όμως με νίκη και αξιοπρέπεια την χρονιά. Δεν τα παρατήσαμε».

Για την επόμενη χρονιά:

«Αποκτήσαμε εμπειρία. Του χρόνου θα είμαστε πιο έτοιμοι. Ελπίζουμε να επιστρέψουμε. Στόχος μας θα είναι η επιστροφή αν και η διοίκηση θα κρίνει τι θα γίνει».

Για την έφεσή του στο σκοράρισμα:

«Δεν σκόραρα μόνο εγώ. Φέτος ήρθαν παιδιά με εμπειρία και βοήθησαν πάρα πολύ στο σκοράρισμα. Είχα βοήθεια και δεν με νοιάζει πόσους πόντους έβαλα αφού δεν σωθήκαμε. Το ιδανικό θα ήταν να σωθούμε είτε είμαι πρώτος σκόρερ της ομάδας είτε τελευταίος το ίδιο κάνει».

Για την άλλη κρητική ομάδα στην κατηγορία:

«Ο Εργοτέλης έχει εμπειρία. Είχε ένα ίδιο κορμό και ήξερε τι θα αντιμετωπίσει. Είχε κάποια προβλήματα στην πορεία όπως έχουν και όλες οι ομάδες».

Για τον προπονητή της ομάδας του Ηροδότου κ. Κόκκινο:

«Είχαμε συνεργαστεί και παλιότερα και τον ξέρω πολλά χρόνια. Δεν θα είμαι αντικειμενικός αν πω κάτι γι’ αυτόν. Μπορώ να πω τα καλύτερα».

Για τον κόσμο της ομάδας:

«Η αλήθεια είναι ότι θα θέλαμε περισσότερο κόσμο. Τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά οπότε δεν περίμενα να έρθει και πολύς κόσμος. Μας βοήθησαν πάντως όσοι ήρθαν».

Για το μέλλον του κρητικού μπάσκετ:

«Είχαμε επιτυχίες και φέτος στις μικρές ηλικίες και αυτό κάτι σημαίνει. Έχουμε μέλλον στην Κρήτη και γίνεται καλή δουλειά. Τα πράγματα όμως γενικά είναι δύσκολα. Το Ηράκλειο και ίσως η Κρήτη να έπρεπε να είχε μία ομάδα δυνατή που θα την στήριζαν όλοι. Να ενωθούν τα σωματεία και να είμαστε όλοι μαζί της».

Πηγή: athleticradio.gr