Μαϊστρελης: «Παίζουμε πιο ομαδικό μπάσκετ»

maistrelisΣτα πέντε λεπτά που αγωνίστηκε στο πρώτο δεκάλεπτο στο παιχνίδι με τον Αρχάγγελο, ο Βασίλης Μαϊστρέλης είχε απολογισμό έξι πόντους (2 σουτ από τα 6,75). Έπειτα ξεχάστηκε στον πάγκο του Ηροδότου. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο γκαρντ των «μπλε» κλήθηκε και πάλι τη δύσκολη στιγμή (την ώρα που οι Ροδίτες έφτασαν τη διαφορά στο καλάθι 44-42) να βοηθήσει την ομάδα του. Αυτός… καυτός μπήκε στο παρκέ και αμέσως άνοιξε ξανά τη ψαλίδα (47-42), ενώ συνέχισε να χτυπά τον αντίπαλο κάθε φορά που του δινόταν η ευκαιρία. Έτσι, με τη λήξη της αναμέτρησης εκτός από το 77-66 υπέρ των κρητικών πανηγύρισε και το δικό του ταμείο, το οποίο έκλεισε στους 22 πόντους (7 στα 9 τρίποντα και μια βολή).

Μετά το μεγάλο «διπλό» στο Αιγάλεω, ο Ηρόδοτος κατάφερε να πάρει την 3η του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα με αντίπαλο τον Αρχάγγελο. Επίσης, η ομάδα δείχνει ότι εκτός από βαθμολογικά σε κάθε ματς παρουσιάζεται ανεβασμένη και ψυχολογικά:

«Έχουμε αρχίσει από την προηγούμενη αγωνιστική να παίζουμε πιο ομαδικό μπάσκετ. Περνάει η μπάλα πια από όλους πια, σε αντίθεση με τα πρώτα παιχνίδι που επειδή είμαστε καινούρια ομάδα είχαμε ένα πρόβλημα σε αυτό το κομμάτι, κοιτάξαμε να το φτιάξουμε και θεωρώ ότι τα καταφέραμε αρκετά, συνεχίζουμε.
Σιγά σιγά ανεβαίνουμε, δουλεύουμε στις προπονήσεις και αυτό μας βγαίνει στον αγώνα».

Προσωπικός απολογισμός σήμερα 7 στα 9 τρίποντα: «Δεν έχει σημασία, έτυχε να είμαι εγώ εκεί, θα μπορούσε να ήταν κάποιος άλλος συμπαίκτης μου σε αυτή τη θέση. Ήμουνα μέσα, έτυχε τα πήρα και μπήκανε, θα μπορούσε να ήταν κάποιος άλλος να χουνε μπει και πάλι και να χουμε κερδίσει. Αυτό είναι που μετράει».

Όσο περνάνε οι αγωνιστικές και ο Ηρόδοτος κατακτά παιχνίδια, αλλάζει ο φετινός στόχος της ομάδας; «Στόχος μας είναι η παραμονή, αυτό κοιτάμε. Επίσης κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι, προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε και στο τέλος ελπίζουμε να πάνε όλα καλά και να έχουμε πετύχει το συγκεκριμένο στόχο».